Ale za to piękne słońce dziś u mnie było
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gieniu
przyszłam zajżeć co u Ciebie i
oczu oderwać nie mogę od Twoich hortensji, baaaaaaaaaaaajeczne kolory , ile lat mają te krzaki , takie wielkie i zdrowe.
Przepięknie wygladają w grupie, ja mam jedna różową ale chyba dużo bledszą od Twojej.
Miałam kiedyś jeszcze białą ale była delikatniejsza i miała mniejsze liście od Twojej.
Gieniu byłam u Majki , pytałaś o sanguinaria Multiplex jeśli Ciebie to interesuje to widziałam ją w ofercie u Marzeny
http://darob.pl/catalog/product_info.pH ... 1a53e54f10
Ja też na nią choruję od paru lat
ale na razie jest dla mnie za droga.
Przepięknie wygladają w grupie, ja mam jedna różową ale chyba dużo bledszą od Twojej.
Miałam kiedyś jeszcze białą ale była delikatniejsza i miała mniejsze liście od Twojej.
Gieniu byłam u Majki , pytałaś o sanguinaria Multiplex jeśli Ciebie to interesuje to widziałam ją w ofercie u Marzeny
http://darob.pl/catalog/product_info.pH ... 1a53e54f10
Ja też na nią choruję od paru lat
Pozdrawiam Jola
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu witaj dzięki za ofertę są przynajmniej trzy rzeczy które chciałabym zamówić ale już tyle zamówiłam i jeszcze nie przyszły mogło by mi zabraknąć pieniędzy.Te moje hortensje były by dużo większe ale ja je ciągle dzielę i wydaję jesienią też nawet przesadzałam w inne miejsca .
Genia
Witaj Moniko . Dzięki
Genia
Witaj Moniko . Dzięki
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Gieniu Marzena sprzedaż w sklepie internetowym zaczyna dopiero od 1 marca, ale już teraz można rezerwować rośliny, cena jest wysoka ale to żadkość. Od kilku lat jeśli ktoś ją sprzedaje to ceny są na takim poziomie.
Gieniu Twoje hortensje rosną w jednakowym podłożu i czy wszystkie kolory maja podobną wielkość liści i kwiatów ?
Gieniu Twoje hortensje rosną w jednakowym podłożu i czy wszystkie kolory maja podobną wielkość liści i kwiatów ?
Pozdrawiam Jola
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Te różowe ciemne .niebieskie i jeden gatunek białych mają podobne kwiaty i liście
Ale te niebieskie to są tak naprawdę różowe i dopiero trzeba mocno zakwasić ziemię siarczanem amonu a potem jeszcze utrwalić kolor w ogrodniczych jest taki nawóz w kartonach Do zabarwiania hortensji
A białe i różowe tylko nawóz do hortensji no i wszystkie sadzę w torfie kwaśnym.
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałaś bo ja naprawdę nie bardzo umiem tłumaczyć
Genia
Ale te niebieskie to są tak naprawdę różowe i dopiero trzeba mocno zakwasić ziemię siarczanem amonu a potem jeszcze utrwalić kolor w ogrodniczych jest taki nawóz w kartonach Do zabarwiania hortensji
A białe i różowe tylko nawóz do hortensji no i wszystkie sadzę w torfie kwaśnym.
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałaś bo ja naprawdę nie bardzo umiem tłumaczyć
Genia