Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kilka moich zielonych :) agaM

Post »

Ewelinko ja też się zdziwiłam bardzo tym kwitnieniem, bo przecież ledwo toto odrosło a już oblepione kwiatami :D pierwszy raz mi się taka fuksja trafiła
fiołek afrykański pisze:piękne masz kwiatuszki, a czy mogłabym od Ciebie dostać albo wymienić na coś kawałek trzykrotki ??
witaj fiołeczku, troszkę nie zrozumiałam, chcesz ode mnie trzykrotkę, tak? daj znać. Ja z chęcią przygarnę maluszki kwiatków wieloletnich ogrodowych, szczególnie cebulkowe :)

Celinko już Ci mówiłam co i jak, więc przestań. Co cię odwlecze to nie uciecze. :) Mam nadzieję że u Ciebie w końcu zakończyło się pasmo kłopotów i że wszystko będzie szło po Waszej myśli i że bedzie dobrze.
Awatar użytkownika
fiołek afrykański
100p
100p
Od: 22 wrz 2008, o 10:53

Post »

witaj :) tak. chciałabym od Ciebie dostać kawałek trzykrotki :) jeśli to nie porblem oczywiśćie, ogródka nie mam niestety więc dysponuję jedynie domowymi, chyba, że intresowałby Cię np. oleander o pełnych różowych kwiatach ?? on latem może stać w ogrodzie :) mogę też przesłać odnóżki pelargonii, ale nie wiem czy to by Cię interesowało?? nie mogę na razie pisać prywatnych wiadomości bo za krótko chyba jestem na forum ? :) ale możesz do mnie pisać jeśli wolisz ten sposób bądź na mojego maila alexandra20@o2.pl
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale dzisiaj przyszłam się przywitac ;:196
Roślinki ładnie wyglądają w nowym domku. Niech wszystkie pięknie Ci rosną.
A kolekcję z pewnością szybko uda Ci się odbudowac.
Na tym Forum kwiatuszki podejrzanie szybko się namnażają. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elciu witaj, cieszę się że znowu u mnie jesteś :D
Na tym Forum kwiatuszki podejrzanie szybko się namnażają. :uszy
oj to prawda :D
A kolekcję z pewnością szybko uda Ci się odbudowac.
w to też nie wątpię, forumkowe wymiany to 'kopalnia' kwiatkowych skarbów ;) muszę tylko te swoje pogonić do rośnięcia by było czym sie wymieniać ;) hihi

fiołku napisz o którą trzykrotkę Ci chodzi i w poniedziałek spakuję i wyślę.
Za oleandra podziękuję, bo mam malutkie dzieci a to kwiatek bardzo trujący więc mimo ślicznych kwiatków się nie skuszę.
Awatar użytkownika
fiołek afrykański
100p
100p

Post »

hmmm...a mogłabym kilka które posiadasz?? to może chociaż odnóżki drzewka szczęścia?? albo listki fiołków afrykańskich?? mogę też uciąć odnózki od Stefanotisa, ale nie wiem czy uda Ci się go wyhodować z odnóżki i czy też czasem nie jest trujący ...?? może wejdź sobie na mój wątek, może coś wypatrzysz... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 64&start=0
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu napisałam prv, jak chcesz dorzucę Ci pokrzywki, bo widziałam że masz bordową, to będziesz miała i zieloną ;) jak chcesz oczywiście. Bardzo spodobał mi się u CIebie stefek i anturium, Ja jedno a. mam ale jeszcze nie kwitło. Ma być takie czerwone. zobaczymy
Awatar użytkownika
fiołek afrykański
100p
100p

Post »

roślinki wreszcie dotarły :D
baaardzo się cieszę, że tak duuuużo ich jest :D dziwię się, że udało Ci się je zmieścić na tak małej powierzchni :D
a mam pytanko czy ginura z tego listka wyrośnie??
i nie wiem co to jest to kaktusowato-sukulentowate :D ale baaardzo ładne :)
a beniaminek też ma korzonki :D
i w ogóle dziękuję, że już ukorzenione niektóre kwiatki mi wysłałaś :) a czy cissusa od razu do ziemi należy włożyć??

i jakie kolorki mają fiołkowe listeczki??:D
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się że dotarły, i że w całości :)
dziwię się, że udało Ci się je zmieścić na tak małej powierzchni :D

;) praktyka czyni mistrza hihi żartuję, najważniejsze by się nie uszkodziły a jak jest tak ściślej i 'nie latają' to jest lepiej, tak mi się wydaje ;) pewnie śmiałaś się rozpakowując: od czego by tu zacząć ;) ;)
a mam pytanko czy ginura z tego listka wyrośnie??
ona ukorzenia się jak fiołek więc powinna, w domu mam jeszcze 2 listki już ukorzenione i tylko czekam kiedy wypuści pędzik. Włóż do wody listek. Jeśli nie uda się to napisz, najwyżej wyślę jeszcze raz
i nie wiem co to jest to kaktusowato-sukulentowate :D ale baaardzo ładne :)

to na pewno żyworódka wąskolistna ;)
a beniaminek też ma korzonki :D
tak mi się oberwało, ale to może i lepiej że z korzeniami bo tego beniaminka ciężko jest ukorzenić
i w ogóle dziękuję, że już ukorzenione niektóre kwiatki mi wysłałaś :)
nie ma za co :) akurat miałam to Ci wysłałam :)
a czy cissusa od razu do ziemi należy włożyć??
ja cissusa do wody zawsze wkładałam. Jak chcesz to możesz tę większą szczepkę podzielić na dwie tak by miały po minimum 3 liście
i jakie kolorki mają fiołkowe listeczki??:D
Zostawiłam sobie tylko jednego fiołka, to miniaturka jasno fioletowa, ma podwójny kwiatek. Tylko dałam Ci dwa listki jakby jeden nie udało się ukorzenić ;)
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Witam,

Ja tak po cichutku prześledziłem wątek. :oops:

Ładna kolekcja, ciekawe rośliny więc zdecydowałem się ujawnić i je oraz ich opiekunkę pochwalić. :)
Co niniejszym czynię. ;:63
Będę obserwował wąteczek bo warto.

Pozdrawiam
Henryk
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Aguś przyszłam do Ciebie, bo przyjaciele moich przyjaciół są moimi przyjaciółmi :D
Więc na początek pochwalę piękną kolekcję zielonych ;:138 , pogratuluję własnego domku ;:224 ślicznego piesia no superowego maluszka, który super samodzielnie zamierza wycierać nosek z pięknego chustecznika ;:138 ;:138 ;:138 No i śliczne masz doniczki ;:224 ;:138
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguniu, w ten nieco ''inny'' dzionek. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia. :wit :wit
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, Arletko i Krysiu bardzo dziękuję za odwiedzinki :D
malutko się u mnie dzieje a w stanie kwiatów wiele się pozmieniało ;) ale przyjdzie czas że nadrobię i pokażę aktualne fotki, Na razie czuję się jakbym staw8ała pierwsze kroki z tymi kwiatkami, bo większość to maluchy, szczepki ;)

Henryku cieszę się że sie ujawniłeś i ze chciało Ci się tyle stron przeglądać :)
dziękuję Ci za radę ad koleusów (u Oli chybaw wątku), wiesz ja kwiatostany odrywam bo Ania mówiła że tak lepiej :) poza tym mi bardziej podobają się ich listki niż kwiatki. Ostatnia próba zebrania nasionek się nie udała niestety (spercjalnie kwiatki zostawiłam :oops: )

Arletko dziękuję za tak przemiłe słowa :D przyjaciele Celinki są również moimi przyjaciółmi :D nie może być inaczej :D
jak pisałam kolecja obecnie przeżedzona deczko ale na pewno odnowię, domek dawne marzenie które cudem jakimś udało się spełnić, Perła tj. piesek też się udała, pilnuje podwórka i nikogo nie wpuszcza bez niezłego obszczekania (oprócz domowników ;)) maluch co i rusz samodzielniejszy :D a doniczki... ze sklepiku po 4,5 ;) :D
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

cieszę się że sie ujawniłeś i ze chciało Ci się tyle stron przeglądać
Cała przyjemność po mojej stronie. :)

Teraz to już będzie tylko łatwiej. :D

Jeśli chodzi o rady to zapraszam na swój wątek - tam coś o sukkulentach i kaktusach można znaleźć. A zapytasz - odpowiem zawsze i wszędzie. Po to tutaj się zalogowałem... :wink:

Pozdrawiam
Henryk
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agniesiu ;:196 ;:196 ode mnie.
Mam nadzieję że opanowaliście już ten piec?
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku na pewno skorzystam :D

Celinko sama wiesz że nie ma za co, ale nie wyobrażasz sobie mojej radochy jak zobaczyłam że wygrałaś :D teraz to z górki wszystko bedzie (musi być) odmiana losu, tak jak pisałam ;) hihi

jeśli chodzi o piec to sytuacja opanowana, nie przecieka już, moja złota rączka się spisała jak trzeba ;) :D jakby co to będzie poprawka tylko już spawanie gazem -ponoć lepsze ;) nie znam się, ale i tak znowu musimy zacisnąć pasa i odkładać bo wiadomo że awaryjnie musimy na nowy piec mieć i tyle. W końcu to nasza pierwsza zima i wszystko bedzie 'wychodzić' (na listwach coś ala pleśń/grzyb się już pojawia ale da się zetrzeć bez śladu na sucho, nad kuchenka się skraplało z wentylacji ale już ok, trzeba będzie tez na 1 grzejnik u chłopaków założyć ten regulator ciepła bo pozostałe grzejniki słabiej grzeją, ale na razie chłopaki korzystają ;))

ogródek przygotowany na zimę :D dziś skopałam resztę (specjalnie bo pozostałości po gorczycy mi zostało i wkopałam tam gdzie ogórki i pomidory rosły) a w domku kwiatki zaczynają rosnąć no i mój jedyny storczyk wypuszcza dwa pędy kwiatowe i liść do tego - zwariował normalnie. Ciekawe czy starczy mu siły by kwitnąć .. Fuksja znowu kwitnie.. musze ją po kwitnieniu przyciąć bo czubek się 'łamie' bez podwiązania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”