Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu, dziękuję za imiona powojników ;:196 Muszę sprawdzić w kajecie, ale wydaje mi się, że Justę właśnie posadziłam, ale przy ogrodzeniu, ma się piąć!
Nie sypię granulek, bo żal mi ogrodowego zwierzyńca. W ubiegłym roku znalazłam martwą kosicę w ogrodzie i miałam wyrzuty sumienia, że sypnęłam niebieskimi ;:145 Gdyby nie deszcze, w dużej mierze ogarnęłabym ślimaki, wędrując wieczorami i rankami po ogrodzie, bo mam go pod nosem. Niestety, padało po kilka dni z rzędu i nie dałam rady ;:223
Piszesz, że jedna lilia, ale jaka piękna ;:167 i pachnie za dziesięć ;:138
Mogłoby się wydawać, że floksy są niezniszczalne, co Twoim mogło zaszkodzić ;:185 Na moje, przymrozki zadziałały jak sterydy, jeszcze takie wysokie nie były nigdy ;:14
Pięknych zdjęć lipcowych kwitnień nigdy dość ;:138
U mnie słoneczko poduszeczki chmurek na siebie naciąga, może tylko krótką drzemeczkę sobie utnie :)
Słonecznego działkowania ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, nie narzekaj bo fotki temu przeczą ;:oj wszak wiadomo, że pokazujemy tylko najlepsze ujęcia, ale i perspektywa u Ciebie wspaniała a tam nie da się nic okroić. ;:215 ;:215 Lato słonkiem okrasiło,całą paletę barw w Twoim zaczarowanym zakątku,jest cudnie. ;:80
Miłego wypoczynku na łonie z dobrym zdrowiem do towarzystwa. ;:167 ;:168 ;:79 ;:cm :heja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, Twoje zdjęcia to prawdziwa uczta dla oczu! ;:138 ;:138 ;:138
A to https://www.fotosik.pl/zdjecie/37e9641e183209f9 szczególnie urokliwe, takie tajemnicze. ;:433

Moje floksy w tym roku też byle jakie. ;:223 Wprawdzie wyrosły niemal pod niebo, ale obfitością kwiecia się nie popisują, a i z zakwitaniem też się ociągają. ;:222

Ze ślimakami sobie radzimy jakoś, ale chmary komarów nie dają spokojnie żyć. ;:145
Dobrze chociaż, że słońce nie daje się chmurom, bo gdyby nie ono, komarom nie dalibyśmy rady i musielibyśmy wiać do blokowiska. ;:108

Buziaki i pozdrówka. ;:79 ;:79 ;:33
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mi zawsze twoje roślinki i twoim wydaniu bardzo mi się podobają . ;:63 ;:63
A dziś wyróżniam piękne jeżówki, ciekawe masz odmiany ;:333
Lilie, dalie, róże, hostowe kwiaty ;:215 ;:167
I widzę mamy tego samego żółtego krwawnika.Ja mam go pierwszy raz. Dobrez zimuje ??
Przyrasta też dobrze ??
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko lubię tę zabawę w fotografa! :D Często mam dylemat czy pokazywać taką moją tfórczość ale takie zdjęcia mają kibiców poza forum.Bardzo dziękuję za miły komentarz! ;:196
U nas też komary żyć nie dają ale choćby wczoraj w ciągu dnia gdzieś się schowały i można było popracować.Ślimaków też jakby wreszcie było mniej nawet niebieskich granulek niewiele ruszyły.

stasia_ogrod w takim buszowatym ogrodzie jak mój zawsze jest co
pokazać. A narzekanie nieszczególnie leży w mojej naturze... Ale co prawda to prawda , nie wszystkie rośliny latoś mi dopisały! ;:108

anabuko1 hmm... :? jeżówki mówisz to chyba nie u mnie...Nie ma u mnie wielkiego ich wyboru a jeszcze nie kwitnące w większości... ;:131
Jak będą sukcesywnie kwitnąć to będę z pewnością pokazywać ...
Krwawnik żółty u mnie szczęśliwie drugi sezon wcześniej straciłam już 2 a że bardzo lubię wszelkie krwawniki skusiłam się na następny.Na razie siedzi w doniczce...rośnie ładnie.Miło mi, że podobają Ci się moje prezentacje. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka dni oddechu wzięłam :D ... działka ukwiecona tętni życiem ..komary dopisują w nadmiarze! ;:222 FO na zwolnionych obrotach ... :roll: Forumowicze chcą czytać i oglądać ale bez własnego zaangażowania... Obrazek
Ja ograniczam się u siebie do obrazkowania tylko tyle i aż tyle!
Obrazek

Obrazek Lato w ROD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Maryniu wchodząc w Twój wątek jak zwykle się nie zawiodłam. Mega uczta dla oczu, piękne rośliny i jeszcze piękniej pokazane na bardzo artystycznych zdjęciach. ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, u Ciebie rośnie flox Twister a u mnie kilkakrotnie sadzony, niestety nie chciał się zadomowić. ;:222
Winogron na bogato Ci zaowocował, ;:oj ;:oj będzie soczek czy kompocik. ;:88 ;:88
Śliczne lilie i jeżówki, czerwony mieczyk i ciekawa hortensja, rozwar, przegorzan, hosta i konwalnik. Lato w pełni. ;:433 ;:433 :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu biała pysznogłówka, śliczna. ;:oj Chyba w niewielu ogrodach można ją zobaczyć.
Dzisiaj w nadziei na deszcz przesadzałam kilka roślin, a tu słońce świeci. ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, narzekałaś na floksy, a ja widzę, że one pięknie u Ciebie kwitną ;:215
I lilie, i różyczki, i jeżówki, i aksamitki, i nagietki, i.... wszystkie kwiatuszki śliczniutkie, ;:138 ;:138 ;:138 dzięki czemu fotografowanie ich to sama przyjemność, a gdy jeszcze posiada się talent, to już sama radość. :tan
Ogromnie mi się podoba Twoja... jak Ty to nazwałaś... "tfórczość", dlatego pozwolę sobie zwrócić uwagę innych goszczących w Twoim wątku na kolejny ciekawy eksperyment,który ogromnie mi się podoba.

Obrazek ;:433 ;:433 ;:433 ;:433

Pozdrawiam cieplutko, pogodnego nieba i pogody ducha życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kasia74 cieszy mnie , że Ci się podoba u mnie.Bardzo dziękuję za słowa uznania! ;:196 To wielka radość dla mnie Obrazek

stasia_ogrod Twister i u mnie rośnie bez entuzjazmu.. ;:131 Ale ważne, że 3 sezon trwa przy mnie.
Winogronek taki deserowy nie jest wielkim krzewem i rośnie w okolicy miejsca wypoczynkowo-biesiadnego więc każdy chętnie go skubie,trochę bzyki też mają na nim używanie.
Bardzo skrupulatnie wyliczyłaś moje rośliny :D ...to cieszy , że zauważasz różnorodność moich obrazkowanych roślin Obrazek

Soniu wczorajsze prognozy i mnie zwiodły.. :roll:
Pysznogłówka roczna jest w fazie doniczkowej reanimacji... wszystkie monardy kilkunastoletnie straciłam tej zimy..Nic to! Mam spore zasoby roślinne tak że ich brak jest niezauważalny. ;:108

Lucynko floksy kwitną bo nie mają wyjścia :) wszak lato nie czeka..Jak chcą prezentować swoje wdzięki muszą się sprężać ale jeszcze są i marudery ociągające się choć w pąkach... ;:131
Masz rację, fotografowanie tych moich podopiecznych to wielka dla mnie frajda! :heja Pierwsze kroki na działce stawiam już z aparatem na szyi :D Nie żartuj...te moje eksperymenty przechodzą bez echa ale wiem,że są oglądane ;:173 i to mi wystarcza.Jestem Ci wdzięczna Lucynko za wnikliwość, zainteresowanie i tak miłą opinię!Obrazek

LATO w ROD...CDObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LATO w ROD...CDObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, piękne liliowce i lilie, pokazując swoje okazałe kwiaty, wychodzą na pierwszy plan w lipcowym ogrodzie ;:215 Floksy, choć pojedyncze kwiatuszki mają niewielkie, to rozkwitnięte wiechy przyciągają wzrok, a mydlnica też się postarała :tan Klip Dagga, jeżówka piękna i śliczne kwiatostany hortensji ;:138
W tej obfitości kwitnień łatwo przegapić malutkiego konwalnika ;:oj ,a obraz kwiatuszka firletki, samotnego na tle tłumu, utkwił mi w pamięci i moja ulubienica, czojsia ;:108
Miłego weekendu, z odpowiednim zestawem spragnionego działkowicza ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu jak wnikliwie poczyniłaś obserwację moich ogrodowych zasobów... :D Niczego nie pominęłaś ;:138
Wczoraj niespodziewanie Dzieciska grillowanie zaaplikowały i jeszcze trochę roboty odwaliły! :heja Syn przesiał kompost do którego M nie mógł się zabrać Dziewczyny ;:167 wycięły wszystkie przekwitłe badyle..Uff...jaka ulga! :D Mimo wielu opadów już jest sucho i trzeba już podlewać..
Dzisiaj nieco chłodniej więc trochę roboty można będzie pchnąć..w upały nie piszę się na ogrodniczą działalność ! :D
Dziękuję, że byłaś! ;:196

Obrazek LATO W ROD ...CD

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek