Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu , zastanawiam się mocno czy Ty kobieto masz czas na spanie , jedzenie i odpoczynek bo z ilości roślin i prac ogrodowych wynika że nie bardzo .Kamienie interesujące , jestem ciekawa jak je wykorzystasz .Co do jabłonek ,to właśnie na jesieni posadziłam 4 szt. ,bo te , które zastałam były chore i rachityczne . Nawet będą kwitły co mnie ogromnie cieszy .Wróciłam z ogrodu wyjątkowo zmęczona , goniłam z robotą bo pogoda była w kratkę . pewnie dopiero na majówce podgonię prace ogrodowe .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny wieczór ;:4

Marysiu nie przepraszaj, każdy bywa na FO w takim rytmie jak może i jak chce. Dziękuję za odwiedziny i miło mi będzie jak czasem wpadniesz ;:168 Kamienie dostałam od sąsiada, a pomysł na nie dopiero się rodzi Obrazek

Moniko w mojej wsi wszyscy wycinają stare jabłonie, bo są ogromne i śmiecą ;:14 a ja z niecierpliwością czekam na czas jabłek i orzechów żeby codziennie ćwiczyć skłony ;:306
Będzie mi bardzo miło pospacerować z Tobą Obrazek

Iwonko u mojego sąsiada też króluje ogromny jesion, na szczęście dzieli mnie od niego podobny pas ziemi jak mój i liści nie mam ale siewek miliony! Drugi milion mam z mojego klonu ;:306 Niestety mam parę wielkich drzew, których z chęcią pozbyłabym się :oops:

Julciu sąsiad to pies ogrodnika, papierówka wisiała z mojej strony ...poucinał gałęzie. Z tego co widzę nie ma dobrych jabłek a to drzewo chciał wyciąć. To tacy ludzie, którzy na święta kupują orzechy a mają orzecha w ogrodzie, po jabłka na szarlotkę też podjadą do sklepu ;:223
Z pogody korzystam Obrazek

Asiu a ja grządki zostawiam na paprykę i pomidory, a te nie chcą róść maleństwa takie że aż żal, nigdy nie miałam takich marnych sadzonek ;:14
Ja mam dwie stare jabłonie i antonówka to matka żywicielka całej mojej rodziny i znajomych ;:306

Kasiu papierówka taka dojrzała na drzewie to niepowtarzalny smak, sklepowe zielone oliwki to już nie to samo ;:185
Nie wiem czy mam ...naprawdę nie wiem, ale jak masz sadzonkę ;:180

Iwonko Tobie życzę lepszego tygodnia Obrazek , bo u mnie dwa dni bardzo ładne, szczególnie dzisiaj ;:3 Kamyczki udały się

Bea można i tak, u nas na wsi te malutki buteleczki leżą przy drodze w ilościach niewyobrażalnych ;:306 Więcej ich niż kamieni Obrazek A ptaki już tak będą do czerwca ;:224

Elu drzewka były chore i rachityczne, bo nikt po nie nie zadbał ;:131 Czasem to nie jest kwestia wyglądu tylko smaku owocu które rodzą. Mam jedną chorą jabłonkę i wyprowadzam jej nowy pień i jak już wyprowadzę to zetnę chory. Rodzi i ma smaczne jabłka. W tym roku do stycznia jedliśmy swoje jabłka Obrazek Mam się świetnie, jestem wyspana, pojedzona i w dobrej formie ;:306 Podchodzę do wszystkiego spokojnie ;:215 Pozdrawiam ;:168

Szczególnie ładnie prezentuje się skalniak, co raz to coś kwitnie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitną drzewa owocowe ! brzoskwinie, wiśnie, śliwy i czereśnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bukszpan o pstrych listkach

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Pogoda coraz ładniejsza ,drzewa owocowe o tej porze cudownie się prezentują ;:333 . Masz rację skalniak wygląda teraz rewelacyjnie, masz na nim sporo roślin. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę :wit .
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Jestem! I widzę, że owocowo Ci się zrobiło :) U nas drzewka jeszcze czekają, tylko śliwy kwitną. Kamienie masz cudaczne, też patrząc na nie widzę skalniak ;:333 Chwilkę się trzeba będzie przemęczyć ze sprzętem i będzie pięknie, zobaczysz! Też mam stare jabłonie, jeszcze poniemieckie i prawie że małżowi piłę z ręki wyrywałam. Ale są :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , słonko świeci, na działkę jadę, nie mogę wysiedzieć w domu, a jak u Ciebie dzisiaj?. Drzewka owocowe pięknie już wyglądają, lubię ten czas ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hym, już wiem Marysiu, właśnie pogodę oglądam, u Was leje chyba?,rozpogodzi się, a Ty odpoczniesz ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu...uwielbiam ten czas gdy wiosną zaczynają kwitnąć kwiatki ale także drzewa owocowe. Jak w bajce. ;:128 . U mnie takich drzewek sztuk trzy, ale są. :uszy . Pogoda u mnie zmienna, trawniczek dalej nie podziurawiony. :wink: . Dziś od rana nawet słonko ale babciuję. ;:oj . Tobie Marysiu życzę przyjemnego działkowania. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie!

Ewelinko niestety dzisiaj leje i w ogrodzie cisza, nie fruwają zapylacze i nawet ptaki siedzą cicho :uszy Tylko rynny śpiewają ;:222 Zauważyłam niestety że na skalniaku są takie rośliny, które dominują inne ;:131 Mam nadzieję, że przynajmniej u Ciebie jest ładna pogoda ;:168

Aniu kamienie chyba ozdobią miejsce gdzie teraz jest demolka, zresztą zobaczymy bo na razie siły skierowane na inny front ;:306 Ja uważam że na wycięcie drzewa zawsze jest czas, jak już nie daje żadnych nadziei a owoce okazuje się że z nowych odmian dobry cydr nie wyjdzie ;:185 Potrzebne są jabłuszka o charakterystycznym smaku ;:215

Iwonko a ja dzisiaj siedzę w domu, bo nawet w tunelu zrobiłam co miałam do wykonania :wink: Cały czas leje niestety więc potem potrzeba kilku godzin na wsiąkanie ;:222 Miłego dnia na działeczce ;:196
No właśnie nie zdążyłam ;:306

Zeniu cóż życie zmienia plany i pisze własne scenariusze ;:306 wnusia umili Ci czas ;:167
Ja też uwielbiam drzewa owocowe kwitnące, a mam teraz tak że kwitną w różnych kolorach :D Tylko martwi mnie, że nie słyszę pracujących bzyków bo boją się zmoczyć skrzydełka ;:306 Niestety Zeniu nie będzie babrania się w ziemi ;:306

Dobrego dnia i tygodnia wszystkim ;:4
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu a ja witam słonecznie, u mnie dzisiaj przyjemnie od samego ranka słychać ptaki i prawdziwa wiosnę czuć, będę mogla kontynuować prace ogrodnicze.
Dzisiaj zamierzam posadzić kilka karp dalii.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu widać ,ze cieplej u Ciebie , cała okolica bardziej zazieleniona, a skalniak super.
Dziś mam wreszcie trochę słońca, i co ja w pracy a po południu babciuję ;:223 a tak mnie ciągnie na działkę
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu :wit , coraz cieplej, a u Ciebie wszystko ruszyło. ;:138 Drzew owocowy i skalniaka zazdraszam (pozystywnie), u mnie jeszcze młody sad stoi, pewnie drzewa były w chłodniach trzymane, a skalniak mizerny, z floksów wybrałam darń, bo zarosło przez dwa lata i teraz pustki, ani darni ani floksów :;230 .
Miłego tygodnia.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, u Ciebie już kolorowo aż miło patrzeć. Przez ten deszcz masz okazję chwilkę odpocząć. U mnie słońce świeci ale zimno i wieje. W nocy było +1, na dachach szron.
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu ale rozsady...chyba muszę zainwestować też w taką szklarenkę :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu ,mam identyczną szklarenkę ,ale nie mam czasu jej użyć . Z warzyw w tym roku to u mnie tylko kabaczek i pomidorki koktajlowe, które właśnie popikowałam .Mają jeszcze prawie miesiąc ,więc zdążą urosnąć do wysadzenia .Skalniak ładnie już zaczyna Ci kwitnąć .Mój w opłakanym stanie . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie jak Danusia pisze, wygonił mnie z działki zimny wiatr, paskudnie wieje, ale zrobiłam co zaplanowałam, a w wiaderku na wodzie lód był, musiało przy gruncie przymrozić w nocy, zresztą jak widzę prognozy to będą jeszcze u nas przymrozki ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”