Jest już wiosna!
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu , zastanawiam się mocno czy Ty kobieto masz czas na spanie , jedzenie i odpoczynek bo z ilości roślin i prac ogrodowych wynika że nie bardzo .Kamienie interesujące , jestem ciekawa jak je wykorzystasz .Co do jabłonek ,to właśnie na jesieni posadziłam 4 szt. ,bo te , które zastałam były chore i rachityczne . Nawet będą kwitły co mnie ogromnie cieszy .Wróciłam z ogrodu wyjątkowo zmęczona , goniłam z robotą bo pogoda była w kratkę . pewnie dopiero na majówce podgonię prace ogrodowe .Pozdrawiam 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam w niedzielny wieczór
Marysiu nie przepraszaj, każdy bywa na FO w takim rytmie jak może i jak chce. Dziękuję za odwiedziny i miło mi będzie jak czasem wpadniesz
Kamienie dostałam od sąsiada, a pomysł na nie dopiero się rodzi 
Moniko w mojej wsi wszyscy wycinają stare jabłonie, bo są ogromne i śmiecą
a ja z niecierpliwością czekam na czas jabłek i orzechów żeby codziennie ćwiczyć skłony
Będzie mi bardzo miło pospacerować z Tobą
Iwonko u mojego sąsiada też króluje ogromny jesion, na szczęście dzieli mnie od niego podobny pas ziemi jak mój i liści nie mam ale siewek miliony! Drugi milion mam z mojego klonu
Niestety mam parę wielkich drzew, których z chęcią pozbyłabym się
Julciu sąsiad to pies ogrodnika, papierówka wisiała z mojej strony ...poucinał gałęzie. Z tego co widzę nie ma dobrych jabłek a to drzewo chciał wyciąć. To tacy ludzie, którzy na święta kupują orzechy a mają orzecha w ogrodzie, po jabłka na szarlotkę też podjadą do sklepu
Z pogody korzystam
Asiu a ja grządki zostawiam na paprykę i pomidory, a te nie chcą róść maleństwa takie że aż żal, nigdy nie miałam takich marnych sadzonek
Ja mam dwie stare jabłonie i antonówka to matka żywicielka całej mojej rodziny i znajomych
Kasiu papierówka taka dojrzała na drzewie to niepowtarzalny smak, sklepowe zielone oliwki to już nie to samo
Nie wiem czy mam ...naprawdę nie wiem, ale jak masz sadzonkę
Iwonko Tobie życzę lepszego tygodnia
, bo u mnie dwa dni bardzo ładne, szczególnie dzisiaj
Kamyczki udały się
Bea można i tak, u nas na wsi te malutki buteleczki leżą przy drodze w ilościach niewyobrażalnych
Więcej ich niż kamieni
A ptaki już tak będą do czerwca
Elu drzewka były chore i rachityczne, bo nikt po nie nie zadbał
Czasem to nie jest kwestia wyglądu tylko smaku owocu które rodzą. Mam jedną chorą jabłonkę i wyprowadzam jej nowy pień i jak już wyprowadzę to zetnę chory. Rodzi i ma smaczne jabłka. W tym roku do stycznia jedliśmy swoje jabłka
Mam się świetnie, jestem wyspana, pojedzona i w dobrej formie
Podchodzę do wszystkiego spokojnie
Pozdrawiam
Szczególnie ładnie prezentuje się skalniak, co raz to coś kwitnie!

Kwitną drzewa owocowe ! brzoskwinie, wiśnie, śliwy i czereśnie

Bukszpan o pstrych listkach

Dziękuję za odwiedziny!

Marysiu nie przepraszaj, każdy bywa na FO w takim rytmie jak może i jak chce. Dziękuję za odwiedziny i miło mi będzie jak czasem wpadniesz

Moniko w mojej wsi wszyscy wycinają stare jabłonie, bo są ogromne i śmiecą

Będzie mi bardzo miło pospacerować z Tobą

Iwonko u mojego sąsiada też króluje ogromny jesion, na szczęście dzieli mnie od niego podobny pas ziemi jak mój i liści nie mam ale siewek miliony! Drugi milion mam z mojego klonu

Julciu sąsiad to pies ogrodnika, papierówka wisiała z mojej strony ...poucinał gałęzie. Z tego co widzę nie ma dobrych jabłek a to drzewo chciał wyciąć. To tacy ludzie, którzy na święta kupują orzechy a mają orzecha w ogrodzie, po jabłka na szarlotkę też podjadą do sklepu

Z pogody korzystam

Asiu a ja grządki zostawiam na paprykę i pomidory, a te nie chcą róść maleństwa takie że aż żal, nigdy nie miałam takich marnych sadzonek

Ja mam dwie stare jabłonie i antonówka to matka żywicielka całej mojej rodziny i znajomych

Kasiu papierówka taka dojrzała na drzewie to niepowtarzalny smak, sklepowe zielone oliwki to już nie to samo

Nie wiem czy mam ...naprawdę nie wiem, ale jak masz sadzonkę

Iwonko Tobie życzę lepszego tygodnia

Bea można i tak, u nas na wsi te malutki buteleczki leżą przy drodze w ilościach niewyobrażalnych

Elu drzewka były chore i rachityczne, bo nikt po nie nie zadbał

Szczególnie ładnie prezentuje się skalniak, co raz to coś kwitnie!

Kwitną drzewa owocowe ! brzoskwinie, wiśnie, śliwy i czereśnie

Bukszpan o pstrych listkach

Dziękuję za odwiedziny!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu. Pogoda coraz ładniejsza ,drzewa owocowe o tej porze cudownie się prezentują
. Masz rację skalniak wygląda teraz rewelacyjnie, masz na nim sporo roślin. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę
.

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Jestem! I widzę, że owocowo Ci się zrobiło
U nas drzewka jeszcze czekają, tylko śliwy kwitną. Kamienie masz cudaczne, też patrząc na nie widzę skalniak
Chwilkę się trzeba będzie przemęczyć ze sprzętem i będzie pięknie, zobaczysz! Też mam stare jabłonie, jeszcze poniemieckie i prawie że małżowi piłę z ręki wyrywałam. Ale są 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
, słonko świeci, na działkę jadę, nie mogę wysiedzieć w domu, a jak u Ciebie dzisiaj?. Drzewka owocowe pięknie już wyglądają, lubię ten czas 

- iwona0042
Hym, już wiem Marysiu, właśnie pogodę oglądam, u Was leje chyba?,rozpogodzi się, a Ty odpoczniesz 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...uwielbiam ten czas gdy wiosną zaczynają kwitnąć kwiatki ale także drzewa owocowe. Jak w bajce.
. U mnie takich drzewek sztuk trzy, ale są.
. Pogoda u mnie zmienna, trawniczek dalej nie podziurawiony.
. Dziś od rana nawet słonko ale babciuję.
. Tobie Marysiu życzę przyjemnego działkowania. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witajcie!
Ewelinko niestety dzisiaj leje i w ogrodzie cisza, nie fruwają zapylacze i nawet ptaki siedzą cicho
Tylko rynny śpiewają
Zauważyłam niestety że na skalniaku są takie rośliny, które dominują inne
Mam nadzieję, że przynajmniej u Ciebie jest ładna pogoda
Aniu kamienie chyba ozdobią miejsce gdzie teraz jest demolka, zresztą zobaczymy bo na razie siły skierowane na inny front
Ja uważam że na wycięcie drzewa zawsze jest czas, jak już nie daje żadnych nadziei a owoce okazuje się że z nowych odmian dobry cydr nie wyjdzie
Potrzebne są jabłuszka o charakterystycznym smaku 
Iwonko a ja dzisiaj siedzę w domu, bo nawet w tunelu zrobiłam co miałam do wykonania
Cały czas leje niestety więc potem potrzeba kilku godzin na wsiąkanie
Miłego dnia na działeczce
No właśnie nie zdążyłam
Zeniu cóż życie zmienia plany i pisze własne scenariusze
wnusia umili Ci czas
Ja też uwielbiam drzewa owocowe kwitnące, a mam teraz tak że kwitną w różnych kolorach
Tylko martwi mnie, że nie słyszę pracujących bzyków bo boją się zmoczyć skrzydełka
Niestety Zeniu nie będzie babrania się w ziemi
Dobrego dnia i tygodnia wszystkim
Ewelinko niestety dzisiaj leje i w ogrodzie cisza, nie fruwają zapylacze i nawet ptaki siedzą cicho

Aniu kamienie chyba ozdobią miejsce gdzie teraz jest demolka, zresztą zobaczymy bo na razie siły skierowane na inny front

Iwonko a ja dzisiaj siedzę w domu, bo nawet w tunelu zrobiłam co miałam do wykonania

No właśnie nie zdążyłam

Zeniu cóż życie zmienia plany i pisze własne scenariusze

Ja też uwielbiam drzewa owocowe kwitnące, a mam teraz tak że kwitną w różnych kolorach

Dobrego dnia i tygodnia wszystkim

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Marysiu a ja witam słonecznie, u mnie dzisiaj przyjemnie od samego ranka słychać ptaki i prawdziwa wiosnę czuć, będę mogla kontynuować prace ogrodnicze.
Dzisiaj zamierzam posadzić kilka karp dalii.
Pozdrawiam
Dzisiaj zamierzam posadzić kilka karp dalii.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu widać ,ze cieplej u Ciebie , cała okolica bardziej zazieleniona, a skalniak super.
Dziś mam wreszcie trochę słońca, i co ja w pracy a po południu babciuję
a tak mnie ciągnie na działkę
Dziś mam wreszcie trochę słońca, i co ja w pracy a po południu babciuję

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Marysiu
, coraz cieplej, a u Ciebie wszystko ruszyło.
Drzew owocowy i skalniaka zazdraszam (pozystywnie), u mnie jeszcze młody sad stoi, pewnie drzewa były w chłodniach trzymane, a skalniak mizerny, z floksów wybrałam darń, bo zarosło przez dwa lata i teraz pustki, ani darni ani floksów
.
Miłego tygodnia.

Miłego tygodnia.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, u Ciebie już kolorowo aż miło patrzeć. Przez ten deszcz masz okazję chwilkę odpocząć. U mnie słońce świeci ale zimno i wieje. W nocy było +1, na dachach szron.
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Marysiu ale rozsady...chyba muszę zainwestować też w taką szklarenkę 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Marysiu ,mam identyczną szklarenkę ,ale nie mam czasu jej użyć . Z warzyw w tym roku to u mnie tylko kabaczek i pomidorki koktajlowe, które właśnie popikowałam .Mają jeszcze prawie miesiąc ,więc zdążą urosnąć do wysadzenia .Skalniak ładnie już zaczyna Ci kwitnąć .Mój w opłakanym stanie . Pozdrawiam
- iwona0042
No właśnie jak Danusia pisze, wygonił mnie z działki zimny wiatr, paskudnie wieje, ale zrobiłam co zaplanowałam, a w wiaderku na wodzie lód był, musiało przy gruncie przymrozić w nocy, zresztą jak widzę prognozy to będą jeszcze u nas przymrozki