Tereniu czy dyptam tak rzeczywiście kwitnie

Reniu to jest Dimorfoteka ( osteospermum ecklonis), możesz wsadzić nasionka do doniczki w marcu , albo prosto do gruntu w maju. Zachowuje sie podobnie jak gazania, tzn. kwiaty się zamykają w pochmurne dni.reniazt pisze:Wracając do tych fotek wyżej, z tego co pamiętam rosła tego zwarta kępa o wysokości około 30 - 40 cm i tyle samo na szerokośc, albo nieco więcej. Listki ta roślinka miała błyszczące.
A pytam szczególnie dlatego, że udało mi się zebrać 5 nasionek i nie wiem jak z nimi postąpić - tzn. kiedy wysiewać i co dalej.;:84
Zosiu co to jest za "olik" ?andriu53 pisze:Reniusiu wszystko pięknie się przyjęło , a nasionka na razie leżą sobie spokojnie w ziemi , zaglądam i czekam kiedy zaczną kiełkować. Róża się przyjęła i powiększa już listeczki . Nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę . Olik wypuszcza już na górze listeczki . Może jutro uda mi się zrobić zdjęcie to Ci wyślę . Tylko napisz mi kiedy mam je wsadzić do większej donicy .
Też podejrzewałam orlika,ale nazwa olik pojawiała się kilkakrotnie.korzo_m pisze:A może chodzi o orlika ja też nad tym się zastanawiałam.