Moja nowa wymarzona działka cz.9
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9
Iwonko wpadłam na chwilkę
podziwiam roślinki wiosna nadrabia i wszystko kwitnie pięknie. Lecę na rehabilitację tym razem ja ! Życzę dobrego dnia i ładnej pogody 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie zakwitły orliki moje jeszcze chwilkę nim zakwitną działeczka w pełni kolory napawaja optymizmem i radościa z efektu pracy Brawo Iwonko.. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Mam jechać na działkę i sadzić wysiewy, ale czytam o pogodzie i co, sami zobaczcie
: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... opni-mrozu
Beatko dziękuje
Marysiu rehabilituj się kochana, jak pomaga to dobrze, oby na długo pomogło
Martusiu, może i karczowniki, chyba zaaplikuję jakieś jedzonko im
Tulapku, to dopiero początek, będę zdjęcia pstrykać
Mam jechać na działkę i sadzić wysiewy, ale czytam o pogodzie i co, sami zobaczcie
Beatko dziękuje
Marysiu rehabilituj się kochana, jak pomaga to dobrze, oby na długo pomogło
Martusiu, może i karczowniki, chyba zaaplikuję jakieś jedzonko im
Tulapku, to dopiero początek, będę zdjęcia pstrykać
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Iwonko orliki u Ciebie już zakwitły moim jeszcze daleko do kwitnienia ,Zdróweczka 
Pozdrawiam Alicja
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Iwonko a ja się dzisiaj namęczyłam, nakrywałam sporo Hosty Gunnerę i azalie oraz lilie..Mam mieć 2
ale zawsze mam poniżej zera bo rzeka.,
Piękne masz orliczki i cudne kwiat uchy.
Piękne masz orliczki i cudne kwiat uchy.
Przeczytałam zaległości i pooglądałam fotki - pięknie u Ciebie Iwonko - kolorowo i kwitnąco.
Mi uschła młoda wisienka i stara jabłoń ale nie znam przyczyny. Będę wykopywała wisienkę to obejrzę jej korzenie a jabłoń była stara i chorowała a na dodatek była strasznie poobcinana przez poprzedniego właściciela no i uschła całkowicie.
Dobrze, że mam jeszcze dwie jabłonki to jabłuszek starcza, na jesień nawet sąsiad brał ode mnie bo jego żona robiła ocet jabłkowy.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
Mi uschła młoda wisienka i stara jabłoń ale nie znam przyczyny. Będę wykopywała wisienkę to obejrzę jej korzenie a jabłoń była stara i chorowała a na dodatek była strasznie poobcinana przez poprzedniego właściciela no i uschła całkowicie.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko na taki terenie można zaszaleć ,ale też i pracy mnóstwo .Nie wiem czy jeszcze bym wydoliła, ale mieć to bym chciała z daleka od mojego superowego, uczynnego sąsiada
No to musisz dbać o swój kręgosłup ,bo pracy mnóstwo ,ale zakątek cudny
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Turkucie to małe robale,bardzo plenne .Drzewek nie zniszczą.Za to niszczą młode korzonki pomidorów ,ogórków ,buraczków ,marchewki itp.Drzewkami lubią się zająć karczowniki .
- iwona0042

Właśnie wróciłam z działki, jeśli to jakiś karczownik Jolu, albo inny gryzoń, to poczęstowałam ziarnem różowym, mam nadzieję, że posmakuje
, szkoda mi drzewek
Jadziu, tak terenu dużo i trudny w uprawie, ale taki mi się podoba, na razie jakoś radze sobie, a sąsiada akurat mam takiego za płotem
Magdusiu, ja kupiłam młodą czeresienkę, zakwitła pięknie, a teraz uschła, pociągnęłam za konar i wyciągnęłam zupełnie bez korzenia
jabłoneczki stare 2, ale M pięknie przyciął i mam nadzieję na owoce, w tamtym roku miały ich mnóstwo, teraz dużo kwiatów mają
Kasiu tak ostrzegają do środy, znaczy w środę, od środy będzie pięknie
Alu to pierwsze, reszta w pąkach, zimno
Moja Albicja się budzi

A reszta pięknie kwitnie

Jadziu, tak terenu dużo i trudny w uprawie, ale taki mi się podoba, na razie jakoś radze sobie, a sąsiada akurat mam takiego za płotem
Magdusiu, ja kupiłam młodą czeresienkę, zakwitła pięknie, a teraz uschła, pociągnęłam za konar i wyciągnęłam zupełnie bez korzenia
Kasiu tak ostrzegają do środy, znaczy w środę, od środy będzie pięknie
Alu to pierwsze, reszta w pąkach, zimno
Moja Albicja się budzi

A reszta pięknie kwitnie

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Floksy szydlaste o tej porze właśnie tworzą cudne kwieciste poduchy. Jak ja kocham ten czas poduchowców .No widzisz kochana wszędzie znajdzie sie taki
Iwonko czy Albicja zimowała w ogródku ?????
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko PLUS dla Albizji ;)
A swoją drogą widzę urocze zdjęcia.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Ooo, orliki już kwitną
piękni , kolorowo
widzę chyba lilak Ottawski, też go mam i jeszcze cały w pąkach , on pięknie kwitnie

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Moje orliki też już rozkwitają. Mam takie same, tak mi się wydaje. Sieją się u mnie po całej działce, nie wyrzucam znikąd, jedynie spod róży wytargałam, żeby żarełka jej nie odbierał.
Turkucie podjadki zniszczyły mojego perukowca, a duży już był, miał kilka lat. Kiedy go wykopywałam, zabiłam bezlitośnie jedenaście tych robali. A wypasione były -------

Turkucie podjadki zniszczyły mojego perukowca, a duży już był, miał kilka lat. Kiedy go wykopywałam, zabiłam bezlitośnie jedenaście tych robali. A wypasione były -------
- iwona0042

Jadziu, tak Albicja zimowała pod przykryciem z ogrodzie, a czas tych floksów i ja uwielbiam, cudne są
Jacku dziękuje i za Albicję, znaczy podpowiedzi również
Karolciu tak, mam jeszcze inne, lilak meyera, ten zakwitnie a chwilę, czy sensation, a i jeszcze pełny w ciemnym kolorze, ale młode, jeszcze nie kwitną
Lucynko no sama nie wiem co to, ale podsypałam dziś trutki, jeśli to nie pomorze, będę działać z innymi środkami
Dziś w drodze z miasta zajechaliśmy z M na małą wycieczkę do lasu i po drodze takie kwiatki wyłapałam aparatem

Tylko nie wiem co to za kwiatki i trawka, fiołeczka znam, ale takiego wypasionego to jeszcze nie widziałam, pięknego, ciepłego weekendu Wam życzę
Jacku dziękuje i za Albicję, znaczy podpowiedzi również
Karolciu tak, mam jeszcze inne, lilak meyera, ten zakwitnie a chwilę, czy sensation, a i jeszcze pełny w ciemnym kolorze, ale młode, jeszcze nie kwitną
Lucynko no sama nie wiem co to, ale podsypałam dziś trutki, jeśli to nie pomorze, będę działać z innymi środkami
Dziś w drodze z miasta zajechaliśmy z M na małą wycieczkę do lasu i po drodze takie kwiatki wyłapałam aparatem

Tylko nie wiem co to za kwiatki i trawka, fiołeczka znam, ale takiego wypasionego to jeszcze nie widziałam, pięknego, ciepłego weekendu Wam życzę
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Iwonko trzy zdjęcia od fiołka to żywokost a trawka to chyba turzyca pospolita.
Pozdrawiam Hala