Wiesiu mam pytanko czy Ty nie zbierasz przypadkiem nasionek ze swoich roslinek,zauważyłam,że masz różową gaurę(ja mam tylko białą)pełnik,ostróżki i inne ciekawe roślinki ,czy nie zbierałaś nasionek z tych roślinek?
Moje małe królestwo - piku
-
bona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hej Wiesiu! dzisiaj kupiłam nasionka posłonka i wielosiłu błękitnego
,ale w naszym sklepiku trudno o jakieś ciekawe nasionka
Wiesiu mam pytanko czy Ty nie zbierasz przypadkiem nasionek ze swoich roslinek,zauważyłam,że masz różową gaurę(ja mam tylko białą)pełnik,ostróżki i inne ciekawe roślinki ,czy nie zbierałaś nasionek z tych roślinek?
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko- nasion nigdy nie zbierałam, ale mogę to zrobić w tym roku, natomiast chętnie podzilę się sadzonkami, mogę Ci przesłać np. wielosił kwitnący na biało, ale gaurę mam, młodą i czytałam że nie powinno się jej dzielić więc spróbuję zebrać nasiona :P
Jolu- dość często wpadam do Twojego ogrodu, więc jak tylko wstawisz fotki na pewno będę je podziwiać :P
Ula- bardzo mi miło, że wpadłaś do mojego ogrodu, zapraszam na wiosnę będzie bardziej kolorowo :P
A dziś jeszcze moje przymierzające się do kwitnienia pierisy

Jolu- dość często wpadam do Twojego ogrodu, więc jak tylko wstawisz fotki na pewno będę je podziwiać :P
Ula- bardzo mi miło, że wpadłaś do mojego ogrodu, zapraszam na wiosnę będzie bardziej kolorowo :P
A dziś jeszcze moje przymierzające się do kwitnienia pierisy

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak patrzę, jak w waszych ogródkach kwitną juz pierwsze kwiaty i ...zazdroszczę
Posadziłam w ubiegłym roku kilka cebulek ranników, ale nie wygląda, żeby cokolwiek zamierzało wyjść z ziemi
A Twoje pierisy Wiesiu wyglądają wspaniale! Mam nadzieję, ze lekki mróz im nie zaszkodzi i będą pięknie kwitły. A Ty oczywiście nam to pokażesz, prawda?
Posadziłam w ubiegłym roku kilka cebulek ranników, ale nie wygląda, żeby cokolwiek zamierzało wyjść z ziemi
A Twoje pierisy Wiesiu wyglądają wspaniale! Mam nadzieję, ze lekki mróz im nie zaszkodzi i będą pięknie kwitły. A Ty oczywiście nam to pokażesz, prawda?
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
wiesiu przesyłanie sadzonek jest kłopotliwe,wolałabym więc nasionka,jeżeli nie zbierałaś teraz to może do jesieni(jak szczęśliwie doczekamy) coś dla mnie uzbierasz,jeżeli oczywiście to nie sprawi Ci kłopotu
Jolciajci najbardziej zależy mi na nasionkach bylin ,trochę nasionek kupiłam,trochę dostałam od babopielki(bożenki),poszukuję między innymi:omieg wschodni,ostróżka trwała,kocimiętka,astry marcinki,tojad,przylaszczki,miłka wiosennego,podobno funkie też można rozmnażać ze zbieranych nasionek,i innych
Jolciajci najbardziej zależy mi na nasionkach bylin ,trochę nasionek kupiłam,trochę dostałam od babopielki(bożenki),poszukuję między innymi:omieg wschodni,ostróżka trwała,kocimiętka,astry marcinki,tojad,przylaszczki,miłka wiosennego,podobno funkie też można rozmnażać ze zbieranych nasionek,i innych
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Wiesiu, przeszłam sobie przez Twój spory ogródek i dech mi zaparł skalniaczek i inne piekne roślinki dobrane ze smakiem, pieknie to prowdzisz, perisy ile mają pąków czy jakoś specjalnie je pielęgnujesz, całość super chodniczek też , układałąs go na piachu czy jest jakś zaprawa pod nim,
Pozdrawiam cieplutko bo strasznie zimno się zrobiło br........

Pozdrawiam cieplutko bo strasznie zimno się zrobiło br........
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam odwiedzających i dziękuję za ciepłe słowa :P
Alutka- to tylko trochę pracy i nawet się nie obejrzysz jak zobaczysz to czego ovczekujesz w swoim ogrodzie :P
Asiorku- pierisy po prostu posadziłam w dołku z ziemią wymieszaną z piaskiem i torfem i to wszystko, teraz już tylko sobie rosną, chodniczek układałam na gruzie zasypanym piaskiem, po ułożeniu kamieni szczeliny również zasypałam piaskiem
Jolu- nic się nie martw, ciemierniki sobie poradzą, na pewno podniosą się jak tylko puści mróz :P
Alutka- to tylko trochę pracy i nawet się nie obejrzysz jak zobaczysz to czego ovczekujesz w swoim ogrodzie :P
Asiorku- pierisy po prostu posadziłam w dołku z ziemią wymieszaną z piaskiem i torfem i to wszystko, teraz już tylko sobie rosną, chodniczek układałam na gruzie zasypanym piaskiem, po ułożeniu kamieni szczeliny również zasypałam piaskiem
Jolu- nic się nie martw, ciemierniki sobie poradzą, na pewno podniosą się jak tylko puści mróz :P