Mój mały kawałek ogródka
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały kawałek ogródka
Ach jak pięknie Kasiu
różany spektakl na +5 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu przepięknie kwitną Twoje różyczki.... całe morze kwiecia . Fajnie wyglądają na tych podporach 
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rabatka z rozami piekna i kolorowa 
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Róże, róże, róże królują we wszystkich ogrodach. Zmyśla podpora dla różowej piękności zakupiona w sklepie czy zrobiona własnoręcznie?
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Spektakl różany nadal trwa i cieszy oczy. Jestes różanomaniaczką ?
Te nieznane róże NN równiez są wspaniałe a czasem przewyzszaja urodą sklasyfikowane- też mam kilka których nie zamieniłabym na inne 
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Różany spektakl na 6anym pisze:Ach jak pięknie Kasiuróżany spektakl na +5
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Teraz w ogrodach zaczynają królować liliowce u mnie dopiero były posadzone na jesieni od naszej forumki i już mają swoje kwiaty co mnie niezmiernie cieszy

I inne co kwitną ,

moje dalie karłowate w donicach co je bardzo coś podjada

a na koniec moja przerobiona studnia w lobeli która się tylko tu ostała, bo na rabacie zostały tylko końcówki tak ją objadły kosy po wysadzeniu.

tak wygląda w tym roku, ale czeka ją dalsza przebudowa, bo mam zamiar w środku jej zrobić małe ciurkadełko, chwilowo brak budulca..

I inne co kwitną ,

moje dalie karłowate w donicach co je bardzo coś podjada

a na koniec moja przerobiona studnia w lobeli która się tylko tu ostała, bo na rabacie zostały tylko końcówki tak ją objadły kosy po wysadzeniu.

tak wygląda w tym roku, ale czeka ją dalsza przebudowa, bo mam zamiar w środku jej zrobić małe ciurkadełko, chwilowo brak budulca..
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Kasiu, studnia po liftingu zjawiskowa
bardzo mi się podoba, ciekawe jak wkomponujesz ciurkadełko. 
Bardzo mi się podoba metamorfoza studni.
Sprawdź doniczki z daliami czy nie zadomowiły się tam mrówki. Miałm mrowisko w donicy z liliami.
Lilie już mialy pąki ale wyjęłam je z donicy i wypłukałam silnym strumieniem wody po czym posadziłam w nowej ziemi.
Sprawdź doniczki z daliami czy nie zadomowiły się tam mrówki. Miałm mrowisko w donicy z liliami.
Lilie już mialy pąki ale wyjęłam je z donicy i wypłukałam silnym strumieniem wody po czym posadziłam w nowej ziemi.
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Witam Kasiu
,a jak nazywa się ta żółta roślinka zdjęcie 3 

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WOOW ale fajnie wyszła Ci ta strudnia, ale wierzch chyba jest nie zdejmowany
gratulacje pomysłu. A u mnie dalej odstrasza. 
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Studnia genialna 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu
Czytałam o cięciu bukszpanu i mam pytanie - ile lat miał i jakiej wysokości ?
Pytam... bo chodzi mi po głowie porządne cięcie jałowca który rozkłada się niemiłosiernie .Skracam mu od czasu do czasu pędy, podwiązany do ogrodzenia ale i tak wygrywa. Gdyby tak ogolić i zostawic podobnie jak u Ciebie chmurki...
Tylko ,że on dość kujący i przeprowadzenie operacji to spore wyzwanie
Czytałam o cięciu bukszpanu i mam pytanie - ile lat miał i jakiej wysokości ?
Pytam... bo chodzi mi po głowie porządne cięcie jałowca który rozkłada się niemiłosiernie .Skracam mu od czasu do czasu pędy, podwiązany do ogrodzenia ale i tak wygrywa. Gdyby tak ogolić i zostawic podobnie jak u Ciebie chmurki...
Tylko ,że on dość kujący i przeprowadzenie operacji to spore wyzwanie
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
christinkrysia - Krysiu to czeka cię bardzo dużo pracy, ja obciełam bukszpan, bo zabierał mi dużo światła innym iglakom i to przeważyło o jego losie. Teraz zostawie aby zarosnął tylko na dole a u góry będą kulki. Mierzy on jakieś 120 cm. najpierw myślałam aby go uformować na stożek ale nie ciekawie wyglądał na dole , o takie miał dziury a wiek ma dosyć poważny bo jakieś ze 30 lat, tyle , że wcześniej był przycinany ( same wierzchołki)

rok czasu myślałam nad nim i teraz widzę już pomalutku efekty, że dobrze zrobiłam , bo innym iglakom teraz lepiej się rośnie i jemu samemu też jakoś lepszego ubarwienia dostał.
Fraszka_1- dziękuje
DTJ_1 - wierzch studni jest zdejmowany a raczej odsuwany i mam zamiar jeszcze zrobić dziury aby zamontować i wymurować mini kaskadę na środku, ale to już w następnym sezonie bo zagościły na niej już lobelki i jest im tam dobrze.
bartosz les - dziękuje za wizytę w moim ogrodzie, a ta żółta roślinka to języczka, wysoka i czeka ją przesadzenie, bo nijak mi nie pasuje do róż.
Anna55 - dziękuje za podpowiedź ale u mnie to sprawka ślimaków , zostały przyłapane.
stasia_ogrod dziękuje że do mnie odwiedziłaś. Już mam pomysła na to ciurkadełko i będzie funkconalne bo woda ze studni i do niej będzie trafiać a jeśli będzie potrzeba to i będzie działać jako podlewaczka, ale termin realizacji odłożony na następny sezon, może się uda, jak tylko finanse pozwolą.
A teraz troszkę z mojego ogrodu

Moja trawka wreszcie nabiera wyglądu

rok czasu myślałam nad nim i teraz widzę już pomalutku efekty, że dobrze zrobiłam , bo innym iglakom teraz lepiej się rośnie i jemu samemu też jakoś lepszego ubarwienia dostał.
Fraszka_1- dziękuje
DTJ_1 - wierzch studni jest zdejmowany a raczej odsuwany i mam zamiar jeszcze zrobić dziury aby zamontować i wymurować mini kaskadę na środku, ale to już w następnym sezonie bo zagościły na niej już lobelki i jest im tam dobrze.
bartosz les - dziękuje za wizytę w moim ogrodzie, a ta żółta roślinka to języczka, wysoka i czeka ją przesadzenie, bo nijak mi nie pasuje do róż.
Anna55 - dziękuje za podpowiedź ale u mnie to sprawka ślimaków , zostały przyłapane.
stasia_ogrod dziękuje że do mnie odwiedziłaś. Już mam pomysła na to ciurkadełko i będzie funkconalne bo woda ze studni i do niej będzie trafiać a jeśli będzie potrzeba to i będzie działać jako podlewaczka, ale termin realizacji odłożony na następny sezon, może się uda, jak tylko finanse pozwolą.
A teraz troszkę z mojego ogrodu

Moja trawka wreszcie nabiera wyglądu