Sama słodycz te brateczki. Bardzo je lubię.
Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7
Alchymist jest zjawiskowy. Stosunkowo ciepłe zimy dobrze mu służą. Moi sąsiedzi działkowi też go mają i w zeszłym roku uszczknęłam patyczek. Mam nadzieję na własnego Alchymista - patyczek rośnie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu Twoje róże jak z różanego katalogu..... ukwiecone, zdrowiutkie.... bajeczne po prostu.... Nie można przestać podziwiać.....
Już w zeszłym roku czytałam u dziewczyn o kulkowaniu i bardzo mi się ta metoda podoba.... niestety nie bardzo miałam co kulkować. Pnące i tak zawsze prowadzę jak najbardziej poziomo po podporach, a pozostałe niestety miały zbyt krótkie pędy...
Kaskada z oczkiem ...... marzenie
Już w zeszłym roku czytałam u dziewczyn o kulkowaniu i bardzo mi się ta metoda podoba.... niestety nie bardzo miałam co kulkować. Pnące i tak zawsze prowadzę jak najbardziej poziomo po podporach, a pozostałe niestety miały zbyt krótkie pędy...
Kaskada z oczkiem ...... marzenie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja w tym roku zakulkowałam po raz piewszy, bo na szczęście nie wycięłam długaśnych pędów jesienią.
Metoda okazała się rewelacyjna. Dzięki temu mamy o niebo więcej kwiatuszków
Metoda okazała się rewelacyjna. Dzięki temu mamy o niebo więcej kwiatuszków
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Maryniu-Marpa - tak, ten rok jest dla róż szczególny. Tyle kwiecia nie miały w żadnym sezonie (przynajmniej u mnie). To niewątpliwie zasługa "niezimowej" zimy...
Aprilku - witaj
... rózany koszyczek mówisz - trafiłaś w 10 - właśnie tak to wyląda.

Izulek-Tu.ja - będzie Pani zadowolona
Alchymist to piekna róża. Podziwiam Cie za to rozmnażanie z patyczków... mnie to jakoś specjalnie nie wychodzi...

Agniesiu-Agness - zawstydzasz mnie... katalogowe róże to ma nasza AneczkaDS... ona ma raj, normalnie.
Jeśli prowadzisz róże pnące poziomo - to jakbyś je kulkowała właśnie - przecież pędy róż rosną pionowo w górę i każda zmiana tego kierunku spowalnia przepływ soków w pędzie.

Wandziu - człowiek uczy się całe życie, a tu na FO to jakbyśmy Uniwersytet zaliczyły.

Aprilku - witaj

Izulek-Tu.ja - będzie Pani zadowolona

Agniesiu-Agness - zawstydzasz mnie... katalogowe róże to ma nasza AneczkaDS... ona ma raj, normalnie.
Jeśli prowadzisz róże pnące poziomo - to jakbyś je kulkowała właśnie - przecież pędy róż rosną pionowo w górę i każda zmiana tego kierunku spowalnia przepływ soków w pędzie.

Wandziu - człowiek uczy się całe życie, a tu na FO to jakbyśmy Uniwersytet zaliczyły.

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Cóż można powiedzieć... Ewuś... pięknie masz i tyle... 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewo, uwielbiam oglądać szersze plany. Stworzyłas piękne rabaty.
A ja jakoś nie zrobiłąm tego kulkowania w tym roku. Szkoda. Ale po niby po fajnym przezimowaniu, wiosną moje róże oberwały. Cięłam bardzo nisko. Może spróbuje w przyszłym roku?
Twój Alchymist sprawia, że mam na to bardzo dużą ochotę
A ja jakoś nie zrobiłąm tego kulkowania w tym roku. Szkoda. Ale po niby po fajnym przezimowaniu, wiosną moje róże oberwały. Cięłam bardzo nisko. Może spróbuje w przyszłym roku?
Twój Alchymist sprawia, że mam na to bardzo dużą ochotę
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Piękne widoki Ewuniu! To zdjęcie z kaskadą wygląda jak z czasopisma ogrodniczego
Rewelacja!
- Ave

Gabi - Gabrielo - dziękuję za te miłe słowa
to daje siły do... dalszego pielenia

Margolciu - lubisz szersze plany... ja też... i chyba wole od tych portretów kwiatkowych... chociaż z drugiej strony, pewne detale można zobaczyć dopiero na fotografii.

na razie w ogrodzie zrobiło sie .... znów zielono, zielono... ale powoli zaczynają kwitnąć tawuły i hosty wysuwają kwiatki...

Izulku-Tu.ja - to może ujęcie kaskadki z poziomu... żaby

Zaczęłam doceniać możliwość posiadania ogrodu ... przydomowego....
Cudnie jest wyjść sobie rano , boso, na trawkę, pozbierać z różanych kwiatków ogrodnicę niszczylistkę (nauczyłam się już eksterminować te robale bez obrzydzenia
i słuchać bez żalu jak w niedzielny wieczór warczą samochody tych, co muszą wracać do miasta....jak cichną hałasy na działkach obok...

Margolciu - lubisz szersze plany... ja też... i chyba wole od tych portretów kwiatkowych... chociaż z drugiej strony, pewne detale można zobaczyć dopiero na fotografii.

na razie w ogrodzie zrobiło sie .... znów zielono, zielono... ale powoli zaczynają kwitnąć tawuły i hosty wysuwają kwiatki...

Izulku-Tu.ja - to może ujęcie kaskadki z poziomu... żaby

Zaczęłam doceniać możliwość posiadania ogrodu ... przydomowego....
Cudnie jest wyjść sobie rano , boso, na trawkę, pozbierać z różanych kwiatków ogrodnicę niszczylistkę (nauczyłam się już eksterminować te robale bez obrzydzenia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przepięknie, i ogólnie i w szczegółach!
Comte zaliczyłam właśnie do najlepszych róż (najsolidniejszych pod wzglęem trwałości kwiatów). A zapach...
)
Comte zaliczyłam właśnie do najlepszych róż (najsolidniejszych pod wzglęem trwałości kwiatów). A zapach...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Cudownie tam masz a Alchymist zachwyca
Piękna z niego róża a u mnie nie udał się niestety. Co roku przemarzał i nigdy nie zakwitł a pamiętnej zimy 2012 wymarzł całkowicie
Może i w tym trochę mojej winy, bo niefortunnie (na przeciągu go posadziłam.
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Ewciu cudnie te róże
hosty z brzózką w tle pięknie.
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- Ave

Wiolu-Tulipanko- Ja Alchymista w ubiegłym roku tez przesadziłam na wygwizdów. To, że jest taki w tym roku zawdzięczam raczej nędznej zimie... Jak przyjdzie prawdziwa zima, to... może sobie na tej miejscówce też nie poradzić... ale ja niestety muszę eliminować róże, które sobie z zimnem nie radzą i choć bardzo mi się Alchymist podoba, to jeśli nie da rady... zrobi miejsce mocniejszej róży.

Anulko-Dosiu - no daj spokój... w taki upał to się nalewa szklaneczkę zimnego napoju, rozkłada leżaczek i... czeka na chłodniejsze, wieczorne godziny... a nie tyra przy jakimś sprzątaniu

Ewciu17 - miło, ze zajrzałaś. Tez lubię ten brzozowy kącik
Cieszy mnie, że hosty nie pokazują, jak na razie, że przeszkadza im sąsiedztwo wysysacza wilgoci (brzozy). Fakt, że często je podlewam...

Anulko-Dosiu - no daj spokój... w taki upał to się nalewa szklaneczkę zimnego napoju, rozkłada leżaczek i... czeka na chłodniejsze, wieczorne godziny... a nie tyra przy jakimś sprzątaniu

Ewciu17 - miło, ze zajrzałaś. Tez lubię ten brzozowy kącik

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Witaj
Ewo. Ogród
.Doszłam do 5 strony i zaraz wracam czytać dalej.
Graham Thomas cudny
. Chciałabym aby u mnie był taki.
Graham Thomas cudny
Dziękuję za wyjaśnienie kulkowania.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka