Ogródek AGNESS
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Piękne widoki
Potwierdza się moje zdanie, że zwykle ogród się odwdzięcza za troskę o niego 
Aguś ,to masz trudny orzech do zgryzienia , by z przeogromnej grupy różyczek wybrać tę jedyną
Kwiatuchy jak zwykle cudne ale ja też dojrzałam zarumienione wisienki ? albo czereśnie
Kwiatuchy jak zwykle cudne ale ja też dojrzałam zarumienione wisienki ? albo czereśnie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko to Dzwonek Jednostronny . Koniecznie muszę go przesadzić, bo sąsiednie byliny wzięły go w jarzmo
Ewuniu dziękuję
Wymaga ogród troski, oj wymaga..... mam teraz plagę mszyc na brzoskwiniach...... prawdziwą plagę
....całe liście oblepione.... i stało się to jakoś z dnia na dzień , muszę coś z tym zrobić....
Elu no właśnie nie jest to łatwe, tym bardziej, że nie może to być żadna z moich wymarzonych, bo nie ta paleta kolorystyczna
Na fotce można dostrzec pyszniące się wisienki.... już od tygodnia gotuję z nich kompocik
To jeszcze niewielkie drzewko, mam i drugie, ogromne, już trzeba zacząć zrywać i przerabiać....
Ewuniu dziękuję
Elu no właśnie nie jest to łatwe, tym bardziej, że nie może to być żadna z moich wymarzonych, bo nie ta paleta kolorystyczna
Na fotce można dostrzec pyszniące się wisienki.... już od tygodnia gotuję z nich kompocik
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hortensja Ci zakwitła!
Moje to cos tam pokazały, ale w powijakach!
Ostróżki takie wypasione! Może, że w słonku rosną, bo moje delikatniejsze, ale półcień mają.
Smotrawa jest bardzo malownicza! Muszę dla niej miejsce znaleźć, bo jest wybitnie w moim stylu.
Ostróżki takie wypasione! Może, że w słonku rosną, bo moje delikatniejsze, ale półcień mają.
Smotrawa jest bardzo malownicza! Muszę dla niej miejsce znaleźć, bo jest wybitnie w moim stylu.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Piękny ukwiecony ogród 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Aguś...
Czytam że robisz rabatkę biało- różową... czy masz zamiar przełamać te kolory czymś mocniejszym ?
Ps... u Ciebie jak zwykle pięknie
Pozdrawiam.
Czytam że robisz rabatkę biało- różową... czy masz zamiar przełamać te kolory czymś mocniejszym ?
Ps... u Ciebie jak zwykle pięknie
Pozdrawiam.
- AGNESS

Miłeczko 2 z moich hortensji są wyjątkowo wczesne, ślicznie już kwitną, pozostałe nadal w powijakach, mają malutkie pączuszki....
Ostróżka faktycznie rośnie w słonku, mam jeszcze jedną odmianę rosnącą w cieniu i ta nawet jeszcze nie kwitnie , koniecznie muszę ją przesadzić, jednak one wolą słońce....
Smotrawa jest naprawdę bardzo ciekawą rośliną.... śliczne ma kwiaty, u mnie też do przesadzenia, bo rośnie wielka i zagłusza mi sąsiedztwo....
Ewuniu dziękuję
Kwiatów faktycznie kwitnie mnóstwo, przepiękny mamy czas..... do morza kwiecia pomalutku dochodzą lilie i liliowce
Gabrysiu witaj , jak miło że się pokazałaś
Dziękuję za cieplutkie słowa
Rabatka różowo-biała ma już kilka lat, jest po drugiej stronie domu, całkowicie oddzielona od reszty ogrodu....Na tle iglaczków rosną tu róże i clematisy. Kolorem dopełniającym jest niebieski
Teraz troszkę urozmaicam ją bylinkami , wprowadzam dzwonki, naparstnice, przetaczniki..... 
Ostróżka faktycznie rośnie w słonku, mam jeszcze jedną odmianę rosnącą w cieniu i ta nawet jeszcze nie kwitnie , koniecznie muszę ją przesadzić, jednak one wolą słońce....
Smotrawa jest naprawdę bardzo ciekawą rośliną.... śliczne ma kwiaty, u mnie też do przesadzenia, bo rośnie wielka i zagłusza mi sąsiedztwo....
Ewuniu dziękuję
Gabrysiu witaj , jak miło że się pokazałaś
Rabatka różowo-biała ma już kilka lat, jest po drugiej stronie domu, całkowicie oddzielona od reszty ogrodu....Na tle iglaczków rosną tu róże i clematisy. Kolorem dopełniającym jest niebieski
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
zawsze coś ciekawego wypatrzę
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Agnieszko zaczynam wracać do Ciebie - to już choroba, ale bardzo miła
Róże piękne i pięknie pokazane, podobnie jak cala reszta....
Kwitną Ci już ostróżki, moje jeszcze nie...pooglądam u Ciebie
Róże piękne i pięknie pokazane, podobnie jak cala reszta....
Kwitną Ci już ostróżki, moje jeszcze nie...pooglądam u Ciebie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Piękne ostróżki. W zeszłym roku kupiłam pierwsze białe i niebieskie. Nie byłam zachwycona, pokładały się bardzo. Ale w tym roku są już trochę mocniejsze i zaczynam się do nich przekonywać, choć też po silnym deszczu leżą. Ale urok kwiatów zwycięża 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie nadążam za wątkiem bo tak szybko pędzi.
Różanka cudna a Flamen.....powala.
Różanka cudna a Flamen.....powala.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Agnieszko, faktycznie Twój wątek pedzi jak szalony a ja nie nadązam.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Jestem jak zwykle zachwycona różami, cudnie je pokazujesz.
William Morris wyjątkowa róża.
Aga nn zaraz za Graham Thomasem, to Souvenir du dr Jamani. Masz wspaniałą różę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękne zdjęcia, piękne rośliny i smotrawa już kwitnie
ja jeszcze czekam na kwiaty 
- AGNESS

Grażynko bardzo mi miło, że podoba Ci się ,zapraszam, wpadaj kiedy tylko masz ochotę
Gorąca kawka zawsze czeka
Asiu nawet nie wiesz jak się ciesze, że lubisz do mnie zaglądać
taka choroba jest całkowicie niegroźna
Ostróżki mam tylko 2. Jedna już kwitnie.... to znaczy można powiedzieć kwitła, bo silny wiatr i ulewy połamały mi ją , część kwiatostanów już wycięłam , a jutro wytnę pozostałe bo też już wylegają.... najgorsze, że po ścięciu nie ma z nich zbyt dużego pożytku, bo mimo, że przepięknie wyglądają w wazonie, to bardzo szybko obsypują się.....
Druga ostróżka jeszcze nie kwitnie, ale tamta to chudzinka z dwoma kwiatostanami
Jolu ostróżki są cudne, ja swoją niebieściutką zbyt długo się nie nacieszyłam, bo wietrzysko i deszcz ją połamały, ale mimo wszystko tak mi się podobają, że chętnie posadziłabym jeszcze ze 2 odmiany.... nawet mam na nie miejsce
Grażynko, Mariolu to wszystko dzięki Waszym przemiłym odwiedzinom
Grażynko różyczki w tym roku są wyjątkowo dorodne, deszcze i ciepełko bardzo im służą
Majeczko bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa
i za rozpoznanie różyczki
już 2 rok szukam dla niej imienia
William Morris jest prześliczny, jednak strasznie przewiesza się.... bardzo mi to przeszkadza, bo nie można podziwiać kwiatów, mają ciągle zwieszone główki.... mam nadzieję, ze z czasem pędy się wzmocnią.....
Iwonko Smotrawa już kwitnie na pewno ponad tydzień , może nawet koło 2....
Bardzo ją lubię, tylko mam problem, bo u mnie ciasno, a ona jest taka wielka.... muszę ją gdzieś przesadzić.....ale gdzie nie mam pojęcia....

Asiu nawet nie wiesz jak się ciesze, że lubisz do mnie zaglądać
Ostróżki mam tylko 2. Jedna już kwitnie.... to znaczy można powiedzieć kwitła, bo silny wiatr i ulewy połamały mi ją , część kwiatostanów już wycięłam , a jutro wytnę pozostałe bo też już wylegają.... najgorsze, że po ścięciu nie ma z nich zbyt dużego pożytku, bo mimo, że przepięknie wyglądają w wazonie, to bardzo szybko obsypują się.....
Druga ostróżka jeszcze nie kwitnie, ale tamta to chudzinka z dwoma kwiatostanami
Jolu ostróżki są cudne, ja swoją niebieściutką zbyt długo się nie nacieszyłam, bo wietrzysko i deszcz ją połamały, ale mimo wszystko tak mi się podobają, że chętnie posadziłabym jeszcze ze 2 odmiany.... nawet mam na nie miejsce
Grażynko, Mariolu to wszystko dzięki Waszym przemiłym odwiedzinom
Grażynko różyczki w tym roku są wyjątkowo dorodne, deszcze i ciepełko bardzo im służą
Majeczko bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa
William Morris jest prześliczny, jednak strasznie przewiesza się.... bardzo mi to przeszkadza, bo nie można podziwiać kwiatów, mają ciągle zwieszone główki.... mam nadzieję, ze z czasem pędy się wzmocnią.....
Iwonko Smotrawa już kwitnie na pewno ponad tydzień , może nawet koło 2....