Róże Georginii ( Alicji) cz.III
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III
Faktycznie jest zupełnie inna. Szukam zatem dalej
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo, Centifolia Cristata zachwycająca
Zamówiłam ją na wiosnę w Rosarium, jesienią dla mnie zabrakło. Te paczki otoczone kapturkami wyglada uroczo. Ewa kiedyś powiedziała, że przypominają kapelusz Napoleona - coś w tym jest
Rabata malinowa zapowiada się fascynująco - wybrałaś piękne angieleczki
Pozdrawiam serdecznie

Rabata malinowa zapowiada się fascynująco - wybrałaś piękne angieleczki

Pozdrawiam serdecznie

- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
What beautiful garden! I like your alleyways lined with roses.
Jaki piękny ogród! Podobają mi się twoje uliczki wyłożone róż.

Jaki piękny ogród! Podobają mi się twoje uliczki wyłożone róż.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Kasiu ogólnie mchóweczki są urocze, w każdej można coś znaleść pięknego.Poluję na takie małe.Tylko nie wiem gdzie można je kupić.
Anastassia miło ze do mnie zajrzałaś.Zapraszam.
Anastassia miło ze do mnie zajrzałaś.Zapraszam.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Już jestem ciekawa tego pokoju różanego z ławeczkami i widokiem na staw .Gartentraume też mam i czekam na jej piękne pachnące kwiecie z utęsknieniem .Mchóweczka Nuits de Young już zaczyna pokazywać czerwone noski i też nie mogę sie doczekać na jej kwiatki ,bo ich jeszcze nie widziałam w ubiegłym roku
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Ja też przyznam Alu, że rozbudziłaś mocno moją wyobraźnię i ciekawość tym pokojem różanym ...
. Już sama nazwa jest bardzo obiecująca
. A do tego świadomość, że będą tam rosły angielki w duuużej ilości i kolorystyce, to ...
.
Powiem tak: fotki od wiosny zapodawaj jak najczęściej!!!

Powiem tak: fotki od wiosny zapodawaj jak najczęściej!!!
- Georginia
Jadziu ja też mam kilka takich na których kwitnienie czekam.Myślę że w tym roku już pokażą jak wyglądają.
Moniczko w pokoju różanym będą róże historyczne i dlatego z niecierpliwością czekam na ich kwitnieni.Kilka już kwitło ale nie wszystkie no i pierwszy rok ,więc były małe .Dobierałam nie wyższe jak 1,50 m.A kolorki to białe, różowe i czerwone.Mam kilka fotek z ubiegłego roku .Jeszcze jedna strona jest do obsadzenia, ale róże już czekają w doniczkach na posadzenie.Jeszcze trzeba posiać trawę,Kupić kratki do powojników które mają rosnąć z tyłu ławki.
Pokój różany.

Po lewej ten szeroki pas, to miejsce na rabatę malinową ,tu będą angielki.

Plan

Moniczko w pokoju różanym będą róże historyczne i dlatego z niecierpliwością czekam na ich kwitnieni.Kilka już kwitło ale nie wszystkie no i pierwszy rok ,więc były małe .Dobierałam nie wyższe jak 1,50 m.A kolorki to białe, różowe i czerwone.Mam kilka fotek z ubiegłego roku .Jeszcze jedna strona jest do obsadzenia, ale róże już czekają w doniczkach na posadzenie.Jeszcze trzeba posiać trawę,Kupić kratki do powojników które mają rosnąć z tyłu ławki.
Pokój różany.

Po lewej ten szeroki pas, to miejsce na rabatę malinową ,tu będą angielki.

Plan

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Alu,choć widziałam to miejsce na żywo i już wtedy zachwycałam się pomysłem i wykonaniem to dopiero teraz,przy takim zestawieniu zdjęć widać jaki ogrom pracy włożyliście w to miejsce! Zbliżający się sezon zapowiada się rewelacyjnie. A jak się różyczki rozrosną to będzie poezja!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Georginia
Danusiu lżejsze prace robiłam sama ale wykopanie trzech czereśni ,krzewów tam rosnących i nawiezienie ziemi,żeby to wyrównać ,to wszystko zrobił mój syn.Ja bym chyba przy tej pracy padła.Jeszcze przecież musiał wykopać i przesadzić wszystkie róże pomarszczone.Rosły 15 lat w tym miejscu gdzie jeszcze róże nie posadzone .A jakie korzenie i odrosty miały.
Nie posadziłam w ubiegłym sezonie róż po tej stronie bo dałam czas na uleżenie się tej świeżo nawiezionej ziemi.Sporo się obniżyła ta strona i teraz wiosną trzeba będzie wyrównać ziemią ,umocnić ją od strony stawu i dopiero posadzę róże.Tak jak widzisz jeszcze troche pracy trzeba włożyć.No i jeszcze w niektórych miejscach myślę o obrzeżach,bo osypuje mi się ziemia.A rabata malinowa
,trzeba przygotować miejsce na maliny,przesadzić.No i po malinach przygotować miejsce na angielki.Nie będę sie nudzić.
Danusiu,rożyczki o których rozmawiałyśmy.
My Girl

Marie Antoinette

Nie posadziłam w ubiegłym sezonie róż po tej stronie bo dałam czas na uleżenie się tej świeżo nawiezionej ziemi.Sporo się obniżyła ta strona i teraz wiosną trzeba będzie wyrównać ziemią ,umocnić ją od strony stawu i dopiero posadzę róże.Tak jak widzisz jeszcze troche pracy trzeba włożyć.No i jeszcze w niektórych miejscach myślę o obrzeżach,bo osypuje mi się ziemia.A rabata malinowa

Danusiu,rożyczki o których rozmawiałyśmy.
My Girl

Marie Antoinette

-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Alicjo jesteś niesamowita. Aż brak mi słów. Brawo dla Ciebie i dla Twojego syna. Ogrom pracy. Świetna koncepcja i wykonanie.
Jak pomyślę, że na ten sezon wymyśliłaś jeszcze "malinową", przy wykonaniu której czeka Cię podobna rewolucja, to nie mogę wyjść z podziwu. Przecież do tego dochodzi jeszcze bieżąca pielęgnacja ogrodu !!!
Ty masz jakieś niespożyte pokłady energii i siły. Chylę czoła.

Jak pomyślę, że na ten sezon wymyśliłaś jeszcze "malinową", przy wykonaniu której czeka Cię podobna rewolucja, to nie mogę wyjść z podziwu. Przecież do tego dochodzi jeszcze bieżąca pielęgnacja ogrodu !!!
Ty masz jakieś niespożyte pokłady energii i siły. Chylę czoła.

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pokój różany...ojej ale będzie pięknie,angieleczki będą
Sporo pracy już za Tobą Alu ,ale co się nie robi dla miłości i pasji

Sporo pracy już za Tobą Alu ,ale co się nie robi dla miłości i pasji

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Najbardziej mi się podoba MH i Nevada w środku, ale wszystkie historyczne są wspaniałe. Ale będzie zapach 

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Alicjo, piękne plany ale tej ogromnej pracy nie zazdroszczę, też kilka lat temu wykopywałam starą dzikuskę to wiem jaka to jest praca, do tej pory pojawiają się odrosty, bo zawsze coś tam w glebie z korzeni zostanie.Georginia pisze:lżejsze prace robiłam sama ale wykopanie trzech czereśni ,krzewów tam rosnących i nawiezienie ziemi,żeby to wyrównać ,to wszystko zrobił mój syn.Ja bym chyba przy tej pracy padła.Jeszcze przecież musiał wykopać i przesadzić wszystkie róże pomarszczone.Rosły 15 lat w tym miejscu gdzie jeszcze róże nie posadzone .A jakie korzenie i odrosty miały.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Alu projekt pokoju różanego zapowiada się wspaniale, ileż będzie tam zapachów
Te dwie wielkie róże po środku: Nevada i M. H. będą wyglądać świetnie wśród tych angielek.
Pracy nie zazdroszczę bo wiem ile na taką orkę trzeba mieć energii, większość prac wykonuję sama, a te odrosty to będą się pojawiać jeszcze długo. Drzew nie karczuję tylko zostawiam w ziemi karcze bo żeby je usunąć to musiałabym koparkę wpuścić do ogrodu a wtedy to już ogrodu bym nie miała tylko pobojowisko. Ale po kilku latach te pniaki gniją i nie mam z nimi problemu. Podziwiam syna że tak dzielnie je usuwał.

Pracy nie zazdroszczę bo wiem ile na taką orkę trzeba mieć energii, większość prac wykonuję sama, a te odrosty to będą się pojawiać jeszcze długo. Drzew nie karczuję tylko zostawiam w ziemi karcze bo żeby je usunąć to musiałabym koparkę wpuścić do ogrodu a wtedy to już ogrodu bym nie miała tylko pobojowisko. Ale po kilku latach te pniaki gniją i nie mam z nimi problemu. Podziwiam syna że tak dzielnie je usuwał.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

To jest staw czy płynąca woda. Miejsce na piękną rabatę z różami wprost wymarzone.

Pracy ogrom, ale jak pomyślisz, co tworzysz, to sama myśl doda Ci skrzydeł ( Red Bull tu nie potrzebny) .