Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
- Rozeta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
Joluś, dzięki za info o doniczkach i innych plastikach
. Jakie to proste ...
.
puk puk
dzięki kochana, na pewno dopiero wiosną wysadzę iksję bo na razie jej docelowe miejsce jest w demolce.....i nie mam gdzie i jak posadzić dlatego poczeka sobie do wiosny
są niepozorne ale mnie właśnie urzekły...takie nietypowe
pieknie u Ciebie
dzięki kochana, na pewno dopiero wiosną wysadzę iksję bo na razie jej docelowe miejsce jest w demolce.....i nie mam gdzie i jak posadzić dlatego poczeka sobie do wiosny
są niepozorne ale mnie właśnie urzekły...takie nietypowe
pieknie u Ciebie
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te twoje iglaczki szczególnie w zimowej szacie. Wyglądają jak malowane chociaż osobiście do śniegu nie jest mi spieszno :P
Nie strasz nas zimą. Pokazuj letnie i wiosenne kulki, na których widać słoneczko. 
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu zdjęcie ośnieżonego iglaczka jest wspaniałe.
Wygląda, jak jedna duża gwiazda, składajaca się z małych gwiazdek .
Pod koniec zimy już by tak nie cieszyło, gdyż każdy już ma dość tego białego, ale o tej porze jakieś takie radosne, w przeciwieństwie do pochmurnych, listopadowych dni.
Mimo wszystko dużo słońca na weekend Ci życzę.
Wygląda, jak jedna duża gwiazda, składajaca się z małych gwiazdek .
Pod koniec zimy już by tak nie cieszyło, gdyż każdy już ma dość tego białego, ale o tej porze jakieś takie radosne, w przeciwieństwie do pochmurnych, listopadowych dni.
Mimo wszystko dużo słońca na weekend Ci życzę.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Widzę, że w końcu i ty wyległaś na mróz z aparatem
Efekty zachwycające.
- 10 to chyba jeszcze u nas nie było.
Jak dla mnie najwspaniajsze widoki to oszronione trawy - proso wymiata!, ale i kuleczki podziwiam.
Lubię zime, ale z przytulnego wnętrza, przez szyby
Miłej soboty
- 10 to chyba jeszcze u nas nie było.
Jak dla mnie najwspaniajsze widoki to oszronione trawy - proso wymiata!, ale i kuleczki podziwiam.
Lubię zime, ale z przytulnego wnętrza, przez szyby
Miłej soboty
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypominam sobie, że chyba też robiłam zdjęcie koreańskim "śnieżynkom", ale mi takie ładne nie wyszły... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Zajrzałam, bo wstyd wieczorem będzie
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cuda... iglak jak płatek śniegu, to jest coś! Nie wystarczy mieć - trzeba zobaczyć...
A czy te iglaki, co to winter są gold, to są gold całą winter? Jakoś mi się tak smutno przed oknami zrobiło... Nie żebym żółte polubiła... O, mam żółtą tuję ale ona brązowieje na zimnie... Wystarczy popatrzeć przez okno i od razu wiadomo, czy jest zimno, bardzo zimno czy okropnie strasznie bardzo zimno...
A czy te iglaki, co to winter są gold, to są gold całą winter? Jakoś mi się tak smutno przed oknami zrobiło... Nie żebym żółte polubiła... O, mam żółtą tuję ale ona brązowieje na zimnie... Wystarczy popatrzeć przez okno i od razu wiadomo, czy jest zimno, bardzo zimno czy okropnie strasznie bardzo zimno...
Czekam i czekam na Twoje konstrukcje zimowych ociepleń, by powszechnie wiadomym się stało, jaka u mnie prowizorka
Już się na ten atak pobłażliwej pogardy przygotowuję, gotowam się kajać i za porządne ocieplanie zabierać!
A tu zima ponoć w odwrocie!
I na kolejne porównawcze iglaczki liczę!
Sasanek Ci nie dałam! 
A tu zima ponoć w odwrocie!
I na kolejne porównawcze iglaczki liczę!
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
To widzę że z klonami wcale nie jest tak łatwo. W kolejnych latach muszę pomyśleć o modernizacji moich sposobów do zimowania. Kochana ja mam 20lat i jestem odpowiedzialna za wszystko co biorę, na nowe koty to się zgadzają a na psa to już problem 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu widzę, że i u Ciebie ogród skrzył się srebrzystobiałymi "diamentami".
U mnie też szadź pokryła rośliny, ale nie był to tak spektakularny widok
W tej chwili zostało tylko wspomnienie i szaro-bure dni
U mnie też szadź pokryła rośliny, ale nie był to tak spektakularny widok
W tej chwili zostało tylko wspomnienie i szaro-bure dni
Jak minie listopad to jednocześnie minie 1/4 zimy. Aż tyle i aż tylko tyle. 
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Paweł ładna prawda
Julcia trzeba kupić
Gosiu 'spojrzyj'
Grażynko no i okręciłam roślinki, to się cieplej zrobiło
W sobotę zakopuję cebule, mam nadzieje, ze do tego czasu ziemia nie zmarznie.
Przemku u Ciebie środek lata w porównaniu z moim ogródkiem
Widziałes prognozy .... chyba trzeba poczekać z kopczykami. U nas się opciepliło i ostatnie noce bez przymrozków.
Iwonko to jest piękna kolumnowa Pinus nigra /sosenka czarna/ Zimmer.
Takie formowane iglaczki są z reguły drogie, bo ludzie najczęściej kupują 'oczami' . Czytanie i googlanie fotek jest niezbędne, aby właściwie wybrać i posadzic iglaczka. Choć, jak się nie doczyta małego zawsze można przesadzić.
Moni nie ma za co
Marta mam gdzieś fotkę iksji, zaraz poszukam ... kwiatki malutkie, ale wielce urodziwe. Jeśli Ci sie spodobają proponuje zakupić również babianę-cudnistą.
Iwonko mi równiez nie jest spieszno do zimy, ale widziałaś na wybrzeżu, u Pawła magnolią się rozwija i kotki na wierzbach
Oj chyba lepiej, żeby przyszła.
Danuś, jak najbardzej są kulki wiosenne i letnie, ostatnio trochę jesiennych, prawie zimowych się pojawiało. Wkrótce kolejne słoneczne iglaczki
Tajeczko dziękuję za życzenia i słoneczko było
nawet jeszcze dzisiaj rano. Teraz niestety znów się zachmurzyło, ale deszczu jak nie było, tak nie ma.
Dorotko też lubię podziwiać widoki jesienno-zimowe przez okno
Teraz nawet na to szans nie ma, bo rano szybciutko do pracy, a po pracy noc ciemna
Aga pokaż fotki, ocenimy
Vita wstydu nie było, wspólnie obejrzałyśmy fotki na wielkim ekranie
Jeszcze raz dziękuję za przemiły wieczór
-10 było, ale już nie ma .... ocieplenie zdaje się nadchodzi .....
Izka Winter Gold calą winter jest gold, a jakże . Śnieżynka też zachwyciła mnie w ubiegłym roku, ciekawe, czy wkrótce znów uda mi się cyknąć podobną.
Marta sasanki dzisiaj mogłaś dać, ale skoro do wysiewów jeszczeeeeeeee tyyyyle czasu - zdążymy. Konstrukcje ... trzeba ... będzie demontować, jeśli tak ciepło się zrobi jak zapowiadają.
Iglaczki może jutro, dzisiaj na spoczynek należy się udać.
Paula zdążysz jeszcze z pieskami, ja na swoje pójdziesz, piękne mruczki maja niewątpliwą zaletę ... na spacer nie trzeba wyprowadzać
Iwonko właśnie i u mnie podobnie teraz podobnie, aż się martwię żeby za bardzo słonecznie nie było, bo roślinki zaparzą się w otulinach.
Danusiu , ale w listopadzie to jeszcze jesień jest, do zimy jeszcze kawałek ...... znaczy do 22 grudnia. Ale rację masz -'aż tyle' .... każdy dzionek przybliża nas do wiosny.
Julcia trzeba kupić
Gosiu 'spojrzyj'
Grażynko no i okręciłam roślinki, to się cieplej zrobiło
Przemku u Ciebie środek lata w porównaniu z moim ogródkiem
Iwonko to jest piękna kolumnowa Pinus nigra /sosenka czarna/ Zimmer.
Takie formowane iglaczki są z reguły drogie, bo ludzie najczęściej kupują 'oczami' . Czytanie i googlanie fotek jest niezbędne, aby właściwie wybrać i posadzic iglaczka. Choć, jak się nie doczyta małego zawsze można przesadzić.
Moni nie ma za co
Marta mam gdzieś fotkę iksji, zaraz poszukam ... kwiatki malutkie, ale wielce urodziwe. Jeśli Ci sie spodobają proponuje zakupić również babianę-cudnistą.
Iwonko mi równiez nie jest spieszno do zimy, ale widziałaś na wybrzeżu, u Pawła magnolią się rozwija i kotki na wierzbach
Danuś, jak najbardzej są kulki wiosenne i letnie, ostatnio trochę jesiennych, prawie zimowych się pojawiało. Wkrótce kolejne słoneczne iglaczki
Tajeczko dziękuję za życzenia i słoneczko było
Dorotko też lubię podziwiać widoki jesienno-zimowe przez okno
Aga pokaż fotki, ocenimy
Vita wstydu nie było, wspólnie obejrzałyśmy fotki na wielkim ekranie
-10 było, ale już nie ma .... ocieplenie zdaje się nadchodzi .....
Izka Winter Gold calą winter jest gold, a jakże . Śnieżynka też zachwyciła mnie w ubiegłym roku, ciekawe, czy wkrótce znów uda mi się cyknąć podobną.
Marta sasanki dzisiaj mogłaś dać, ale skoro do wysiewów jeszczeeeeeeee tyyyyle czasu - zdążymy. Konstrukcje ... trzeba ... będzie demontować, jeśli tak ciepło się zrobi jak zapowiadają.
Iglaczki może jutro, dzisiaj na spoczynek należy się udać.
Paula zdążysz jeszcze z pieskami, ja na swoje pójdziesz, piękne mruczki maja niewątpliwą zaletę ... na spacer nie trzeba wyprowadzać
Iwonko właśnie i u mnie podobnie teraz podobnie, aż się martwię żeby za bardzo słonecznie nie było, bo roślinki zaparzą się w otulinach.
Danusiu , ale w listopadzie to jeszcze jesień jest, do zimy jeszcze kawałek ...... znaczy do 22 grudnia. Ale rację masz -'aż tyle' .... każdy dzionek przybliża nas do wiosny.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu dlatego jeszcze nic nie otuliłam na zimę. Tym bardziej, że zapowiadają, że temperatura wzrośnie do 11 stopnipamelka pisze: Iwonko właśnie i u mnie podobnie teraz podobnie, aż się martwię żeby za bardzo słonecznie nie było, bo roślinki zaparzą się w otulinach.