Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Gosia tawułka jest taka kremowa a jak chcesz to mogę wysłać tylko po deszczach dostałam jeszcze taką Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek róże dziwnie reagowały na te gorąca niby te same co w tamtym roku a jakby kolorki inne.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie byłam ostatnio w ogródku czy czasem coś nie zakwitło czekam na mieczyki jakoś się ociągają .Moje roślinki jakoś źle znoszą tę nagłą przemianę z ostrego słońca na deszcz.Zresztą ja nie lepiej. :;230
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Jolcia ,kochana ale kwitnąco u ciebie ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jolu już malwy zakwitły? Moja jedyna jeszcze w pąkach natomiast mieczyki maja pokaz :wink:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Ewunie miło że jesteście u mnie kolorowo jak tylko uda mi się przesłać zdjęcia z aparatu na kompiuter :;230 a że syn już nie zdzierży mojego ględzenia to pomału muszę sama .Ja widzę Ewciu że nasze kwiatki jakoś sobie poprzestawiały bo u mnie mieczyki dopiero zaczynają kwitnąć a malwy powoli będą przekwitać.Jak uda mi się to jeszcze dzisiaj strzelę parę fotek. ;:3 ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jola te pełne malwy masz przecudne ;:173 moja mama byłaby zachwycona , ona kocha malwy ;:108
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotka wpisuję w kajecik nasionka prześlę jak pojawią się dojrzałe suche nadające się do wysiewu cieszę się że Ci się u mnie coś podoba bo Twój ogród jest jak z bajki. ;:333 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lojka 63 pisze:Dorotka wpisuję w kajecik nasionka prześlę jak pojawią się dojrzałe suche nadające się do wysiewu cieszę się że Ci się u mnie coś podoba bo Twój ogród jest jak z bajki. ;:333 ;:196 ;:167
Jolu ja też poproszę o nasionka please ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewcia jesteś wpisana dzisiaj byłam jeszcze oglądnąć na górce czy coś się zmieniło a zmienia się i owszem przez jelonka grasuje chyba wieczorami albo o świcie bo takie ślady zostawia. Obrazek a ogólnie to troszkę rozkwitło mi na tej górce najlepiej pachnie tytoń ozdobny gdyby nie te bąki i komary możnaby tam siedzieć. Obrazekresztę jutro bo muszę jeszcze mojego zwierzaczka ostrzyc :;230 ;:138 ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jolusia mój ogródek to wąska kiszka , nie takie przestrzenie jak Ty masz ,ale tam powstaje moja bajka ,moja oaza na tej ziemi ;:108 ważne ze mam choc taki kawałeczek ziemi i cos rosnie co cieszy człowieka ;:173 Tytoń mam od sąsiadki i pachnie cudnie ,ale do tego floksy i maciejka ...wieczorami jest wspaniale ...jutro nagram sobie świerszcze , bo w końcu zapomne....bedzoie na zimowe wieczory :uszy Jola ja malw jeszcze nie miałam, je sie sieje teraz a kwitna za rok tak :?: Moja mama kocha je , a takich pewnie nie widziała nawet ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotka ja mam malwy ale ich nie kocham podobają mi się jedynie te pełne i takie zachowałam z pewnością będę pamiętać o mamie najbardziej okazała jest ta bordowa i ją mam przy domu Obrazek resztę przesadziłam na górkę z myślą powiększania ogrodu kwiatowego ale na razie brak czasu.Jak tylko nasionka będą dostatecznie suche można posiać do doniczki prędzej wzejdą i posadzić do gruntu.Jak małe można przykryć i powinny przetrwać zimę a najlepiej w zaciszne miejsce , duże okazy na pewno przetrwają zimę tylko czasem późno odbijają więc trzeba cierpliwości nie wyrzucać od razu uschniętych matecznych.Mnie u nich denerwuje to że co roku dostają jakby zarazę na liście pomarańczowe kropki i usychają to wygląda brzydko i trzeba gołocić z chorych liści.Jeszcze pokarzę co mi się w tym roku spodobało ale nie zapamiętałam nazwy ,nie wiem czy to lepnica wschodnia ,czy mydlnica bazyliowata raczej to drugie Obrazek muszę lecieć do pracy miłego dnia . ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jalciu przepiękna jest ta malwa ;:oj czy Ty musisz je co roku wysiewać czy raczej same dbaja o rozrost :)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewcia stare dają sobie rady ale zdarzy się że przemarzną bo w tamtym roku miałam kremowe i wymarzły siewki tylko stosuję jak chcę przedłużyć gatunek lub powiększyć ilość ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co by wam tu jeszcze pokazać czego nie było? to moi mali sąsiedzi Obrazek jak przesyłam kilka zdjęć to mi miesza podpisy więc po jednym pojadę Obrazek taki bałaganik teraz mam przed tarasem a było tak Obrazek Obrazek możnaby powiedzieć że czyściej bo teraz każdy kwiat o innej poże zakwita i nie ma kwiatowego bum! Ale wolę oglądać choć pojedyncze kwiaty niż trawę. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekznowu mam trudności z przesłaniem wiadomości .
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”