moje ogródkowe zmagania
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania
Ale sie zaberberysowalas
To foto Agus, jest nieziemskie normalnie - gdybym go ostatnia wiosna zobaczyla, to bym je sobie zamiast ognikow walnela pod plotem.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu lampionik na poprzedniej stronie, między doniczkami stoi
Agness erecta wygląda cudnie jesienią, ale też wiosną ma obłędny kolor i cudne kwiatuszki podczas kwitnienia
Lampioniki już przetestowane, mrygają bajecznie wieczorem. Jak już ogarnę przed domem, to będą stały wśród roślinek
Jula Mów mi berberys
Foto Agnieszki faktycznie powalające, chociaż ja się zaraziłam innymi fotkami wstawianymi w jej wątku. Podglądam te roślinki już od jakiegoś czasu i nie potrafiłam się oprzeć ich urokowi. Strzeliłam od razu 20 szt.
Tylko kiedy je wsadzić jak to w sobotę ma padać śnieg z deszczem

Agness erecta wygląda cudnie jesienią, ale też wiosną ma obłędny kolor i cudne kwiatuszki podczas kwitnienia
Lampioniki już przetestowane, mrygają bajecznie wieczorem. Jak już ogarnę przed domem, to będą stały wśród roślinek
Jula Mów mi berberys
Tylko kiedy je wsadzić jak to w sobotę ma padać śnieg z deszczem
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Sadzonki berberysów piękne
, będzie co podziwiać. Strasznie podobają mi się donice, myślałam o takich samych tylko malowanych na biało. Co zamierzasz w nich posadzić?
- lulka

Aniu, doniczki były białe, zielone i w 2 albo 3 odcieniach brązu. 2 rozmiary
Mam plan żeby wszędzie posadzić niecierpki, ale kołacze mi się też po głowie surfinia. Sąsiadka obok co roku wsadza właśnie surfinię i wygląda cudnie. Niecierpek za to bardzo wdzięczny i nie potrzebuje zbyt dużej pielegnacji. W zeszłym roku byłam bardzo zadowolona.
Wcześniej też myślałam o różach, ale z doświadczenia wiem, że zimy u mnie nie przetrwają, a na jeden sezon to szkoda
Mam plan żeby wszędzie posadzić niecierpki, ale kołacze mi się też po głowie surfinia. Sąsiadka obok co roku wsadza właśnie surfinię i wygląda cudnie. Niecierpek za to bardzo wdzięczny i nie potrzebuje zbyt dużej pielegnacji. W zeszłym roku byłam bardzo zadowolona.
Wcześniej też myślałam o różach, ale z doświadczenia wiem, że zimy u mnie nie przetrwają, a na jeden sezon to szkoda
- Jule

Magda one sa w doniczkach, to spoko
Czy je wsadzisz teraz czy jak bedzie cieplej, to nie ma wiekszego znaczenia 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu z lampionow nici zostaly tylko biale 
-- Cz 29 mar 2012 18:29 --
-- Cz 29 mar 2012 18:29 --
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Madziu, wyoraź sobie, że miałam już te drewniane skrzynki w ręku, gdy byłam w niedzielę w supermarkecie. Szczególnie upodobałam sobie te białe, tak jakby trochę postarzane. No ale się jednak oparłam, bo mam w domu trochę różnych donic i skrzynek. Jednak te są szczególnie ładne.
Podoba mi się twój pomysł z niecierpkami. Bedą wyglądać pięknie. Ja niecierpki mam zamiar posadzić od razu do gruntu, bo one rzeczywiście są mało kłopotliwe i poza tym lubią cień, a ja mam sporo miejsc właśnie w cieniu. Jaki kolor niecierpków wybrałaś do skrzynek?
Podoba mi się twój pomysł z niecierpkami. Bedą wyglądać pięknie. Ja niecierpki mam zamiar posadzić od razu do gruntu, bo one rzeczywiście są mało kłopotliwe i poza tym lubią cień, a ja mam sporo miejsc właśnie w cieniu. Jaki kolor niecierpków wybrałaś do skrzynek?
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Madzia, skrzynki piękne ! Też się zastranawiałam nad takimi drewnianymi na duże okno, które mam na tarasie
A sówka to mistrzostwo świata
Zdolna ta Iza 
Ja też poproszę link do lapmionów
A sówka to mistrzostwo świata
Ja też poproszę link do lapmionów
- lulka

Julcia pogubiłam się, czy chodzi Ci o róze?
Aga ja chciałam białe. Wpisz w wyszukiwarce al gliniane lampiony solarne,to może inne aukcje wyskoczą. Na innej np.były same pomarańczowe, ale chyba droższe. Musisz pomyszkować
Wandziu ja się zastanawiałam nad białymi, ale bałam się, że będą się strasznie brudzić. Co do niecierpków, to w zeszłym roku miałam 2 odcienie rózu i chyba przy tym zostanę, bo bardzo mi się podobały.Może kilka wsadzę do gruntu i wtedy zdecyduję się na inny kolor.
U mnie stały w donicach na słońcu do godz.13, a potem w cieniu i wszystko było ok, teraz będzie odwrotnie..do 13 cień, a potem słonko
Skrzynki polecam, bo są naprawdę cudne. Muszę tylko je jakoś przywiązać, bo jak większy wiatr, to lądują na dole. Teraz jeszcze puste, więc bez bólu, ale jak będą kwiatki
Agatko link zaraz wyślę na pw, skrzynki polecam, bo urokliwe. Sowę podpatrzyłam kiedyś u Izy, ale nigdzie ładnej nie moglam znaleźć. Izie sie udało
Mam już dzban dla Ciebie
Na giełdzie kupiłam bratki, które dzisiaj ulokuję w doniczce i koszyczku, mam tylko nadzieję, że nie kupiłam za mało
Coś mi się zdaje, że nie przekopiemy tego kawałka ziemi przed domem
Prognoza pogodowa raczej licha na weekend wrrrrrr 
Aga ja chciałam białe. Wpisz w wyszukiwarce al gliniane lampiony solarne,to może inne aukcje wyskoczą. Na innej np.były same pomarańczowe, ale chyba droższe. Musisz pomyszkować
Wandziu ja się zastanawiałam nad białymi, ale bałam się, że będą się strasznie brudzić. Co do niecierpków, to w zeszłym roku miałam 2 odcienie rózu i chyba przy tym zostanę, bo bardzo mi się podobały.Może kilka wsadzę do gruntu i wtedy zdecyduję się na inny kolor.
U mnie stały w donicach na słońcu do godz.13, a potem w cieniu i wszystko było ok, teraz będzie odwrotnie..do 13 cień, a potem słonko
Skrzynki polecam, bo są naprawdę cudne. Muszę tylko je jakoś przywiązać, bo jak większy wiatr, to lądują na dole. Teraz jeszcze puste, więc bez bólu, ale jak będą kwiatki
Agatko link zaraz wyślę na pw, skrzynki polecam, bo urokliwe. Sowę podpatrzyłam kiedyś u Izy, ale nigdzie ładnej nie moglam znaleźć. Izie sie udało
Na giełdzie kupiłam bratki, które dzisiaj ulokuję w doniczce i koszyczku, mam tylko nadzieję, że nie kupiłam za mało
Coś mi się zdaje, że nie przekopiemy tego kawałka ziemi przed domem
- Jule

Mnie osobiscie chodzilo o berberysy tz kiedy je wstadzisz, bo kiepska pogode zapowiadaja 
- lulka

aaaa
Tak berberyski mogą postać, ale jak nie będzie padać, to chociaż kilka postaram się włożyć do gruntu, bo mnie już nosi. Dzisiaj mam gości, więc nie dam rady
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu....muszę pomyszkować na allegro może znajdę, białych nie chce wszystkie ozdoby gliniane mam a więc na tych glinianych by mi zależało. A powiedz mi czy one dają jasne światło??? Już jestem ciekawa twoich brateczkowych zakupów
. Poiwierdz mi jakie masz doświadczenie z niecierpkami w grunice??? Zastanawiałam się aby w tym sezonie sobie zadołować kilka w ziemi.
- lulka

Bardzo ładne gliniane lampioniki są też na stronie tchibo, ale bardzo drogie w porównaniu do moich. Światełko jest dosyć jasne, generalnie efekt jest świeczki na wietrze, delikatnie mrugający.
W gruncie niecierpków jeszcze nie miałam, tylko w donicy, ale nie sądzę żeby były klopotliwe skoro w donicy tak ładnie się trzymały. Wandzia chyba już eksperymentowała z tymi kwiatkami w gruncie. Na pewno nie mogą być cały dzien w sloncu, raczej wolą zacienione miejsca
Bratki pokażę w poniedzialek, bo w weekendy jestem odcięta od internetu
W gruncie niecierpków jeszcze nie miałam, tylko w donicy, ale nie sądzę żeby były klopotliwe skoro w donicy tak ładnie się trzymały. Wandzia chyba już eksperymentowała z tymi kwiatkami w gruncie. Na pewno nie mogą być cały dzien w sloncu, raczej wolą zacienione miejsca
Bratki pokażę w poniedzialek, bo w weekendy jestem odcięta od internetu
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Poczekam na Twoje bratki do poniedziałku
tym bardziej, że w weekendy też kompa nie tykam 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- aage