Smakiem mnie ten pomidorek nie zachwycił, a to dlatego, że jak dla mnie jest zbyt słodki i nie czuć nic a nic "kwaskowatości". Jednak w sałatkach - tak smakowo jak i wizualnie prezentuje się całkiem fajnie.
Dość plenny, prowadzony na 2 pędy zawiązał u mnie po 6-7 gron na pędzie, na pierwszych 4 gronach po ok. 12 owoców, na wyższych jest po 8-10 zawiązków; waga jednego owocu ok. 50g, średnica ok. 5-6cm.
Na przyszły rok zostaje w celach dekoracyjnych

Dojrzała też Zeberka NN ?Śliwka? ? pomidorki małe, długości 4-5 cm, średnicy 2-3cm.

Jest pyszna - słodka, ale da się wyczuć lekką kwaskowość, co mnie osobiście bardzo odpowiada

Jest też bardzo plenna, prowadzona na 2 pędy, na każdym zawiązała po 8-9 gron, dolne grona po 12-15 owoców, wyższe średnio ok. 8 zawiązków; waga jednego owocu ok. 25g.
Pewniak na przyszły sezon

Violet Jasper też już zdegustowany:

Jest przepyszny. Słodki, lekko tylko kwaskowy, ale absolutnie nie mdły, wyraźny, fajny, pomidorowy smak.
Bardzo plenny, jego również prowadziłam na 2 pędy, na każdym pędzie zawiązał po 7-8 gron, dolne grona po 10-12 owoców, wyższe po ok. 8-10 zawiązków; waga jednego owocu ok. 35g, średnica ok. 4-5cm.
Na bank zostaje na przyszły sezon i krzaczków będzie co najmniej dwa razy więcej