Różanka w Sudetach

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różanka w Sudetach

Post »

Dyskrecja pisze:Maju, informuję, że bardzo ładnie zachował się STARKL, na złożoną reklamację już otrzymałam odpowiedź, że zadowolenie klienta jest dla nich najważniejsze i bez żadnych opłat mam otrzymać, w przyszłym tygodniu, dodatkowo dwie róże klasztorne. Jedna jako reklamacja dot. pęknięcia w miejscu szczepienia a druga mimo, że zdrowa ale miała tylko 2 pędy. Z takiej sadzonki z dwoma pędami też mam mieć pożytek i tak się je sprzedaje ale dla mojego zadowolenia też potraktowali ją jako uzasadnioną reklamację.
Jak przyjdą róże pokażę co dostałam w ramach reklamacji. Oby śnieg nie spadł do tego czasu.
Witaj Heniu, :D widzę, że zadziałali prawidłowo, dbają o klienta. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

HENIU też zamawialiśmy róże u Starkla . Ja jestem bardzo zadowolona z sadzonek . Klasztorna ma 4 grube pędy a inne zamawiane również maja wiecej niz 4 pędy moze nie aż takie grube jak Klasztorna . Najpiekniejsza sadzonka przyszła Emilii-Marii
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Heniu a moja Edenka od nich to obraz nędzy i rozpaczy. Pozostałe są ładne. Ale jeszcze nie wiem czy odpowiedzieli bo to nie ja zamawiałam.
Cieszę się że Twoja reklamacja uwzględniona, może moją też uwzględnią. :D
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam moich gości, widzę że otrzymywane różane przesyłki budzą niemałe emocje, i nic w tym dziwnego, bo mamy już plany na posadzenie, wyobraźnia działa jakie będą piękne, jak ozdobią nasze ogrody, posesje..., a tu przychodzi za ciężkie pieniądze arachityczna sadzonka, którą nie wiadomo czy posadzić, czy od razu wyautować. Uważam, że jeżeli zamawiamy róże jesienią to muszą one być w superformie, bo przecież muszą wytrzymać zimę, może i bardzo ciężką zimę.

Jadziu, moja Emilia-Maria też bardzo ładna, pewnie widziałaś na zdjęciu, a te klasztorne wprawdzie reklamowane ale może też będzie z nich pociecha. Mam nadzieję, że te dodatkowe klasztorne co przyjdą w ramach reklamacji będą wzorem sadzonek STARKLA.

Maju, Edenka jest różą wątłą, potrzebuje dużo czasu aby ruszyć z miejsca, dodatkowo wymaga dobrego okrycia, bo często wymarza, dlatego wyhodować porządną sadzonkę nie jest łatwo.
Akurat tą różę, gdybym miała kupować to wolałabym osobiście widzieć sadzonkę.
Jednak wiadomo, nie ma takich możliwości, nie będziesz osobiście gnać gdzieś hen do szkółki za jedną różą, chociaż my różani maniacy kto wie może byśmy i pognali :;230
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Heniu na Edenkę tak się jakoś skusiłam nie do końca przekonana. Jak bym miała za nią gdzieś jechać to na pewno nie pojechałabym. Jak padnie to na pewno drugiej nie kupię, odchorowałam się z niej. :;230
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

Heniu, Majko, ja na edenkę skusiłam się pod wpływem forum. Na początku mi się nawet specjalnie nie podobała. Nie lubię róż przewieszających się. Ale tyle tutaj było na jej temat, że uległam. Musimy więc teraz czekać cierpliwie ;:65 . Na drugą już się nie skuszę - chyba, że z reklamacji
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam jedną edenkę już kilka ładnych sezonów ale już się ciężko zastanawiam jak ją opatulić by nie zmarzła do kopczyka. Co roku powtarza się ten problem. Teraz wymyśliłam, że obwiążę ją agrowłókniną następnie zrobię kokon z drugiej warstwy agrowłókniny i między te warstwy nasypię wełny drzewnej. Jak mimo to przemarznie to już nie wiem czym chronić i czym opatulać.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu, :D będę bardzo ciekawa czy taki kokon dla Edenki spełni zadanie. Ja robię tylko dość wysoki kopczyk, bo jeszcze nigdy nie udało mi się mieć po zimie zielonych nieprzemarzniętych gałązek róż. :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Heniu!
czytałam o perypetiach z sadzonkami od Starkla... z moich dotychczasowych doświadczeń z kontaktów z nimi wynika jednak, że zachowują się w porządku... cieszę się, że wobec Ciebie i Twojej reklamacji także trzymają poziom.
Moja róża klasztorna jest piękną i dorodną sadzonką... tak samo Emilia Maria... dodatkowo, ponieważ wiedzieli, że sadzonki będą kilka dni czekały na mój powrót z wakacji, dodatkowo bardzo dobrze je zabezpieczyli, zapewnili wilgoć. Reasumując, jestem z nich bardzo zadowolona i liczę, że wiosną róże pięknie zakwitną, czego i Tobie życzę :)
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, chciałabym raz skutecznie spróbować otulić edenkę, jeżeli znowu przemarznie to ciągle będzie najwyżej rabatówką, a przecież ona ma takie możliwości być różą pnącą.

Aguniu :wit
Bardzo mnie ucieszyłaś swoją opinią o sadzonkach ze STARKLA, mam nadzieję że w przyszłym sezonie obie będziemy się cieszyć pięknymi krzewami i kwiatami.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu, :D moja przemarza do kopczyka, a odbija i rośnie na wysokość 150 , to nie rabatówka.
Mam wrażenie , ze w naszym klimacie ona nigdy nie będzie pnącą. Przecież kwiaty sie liczą , niech ma dużo i pięknych.
:tan :tan
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Jestem tego samego zdania co Majka. U róż najważniejsze są kwiaty no i może jeszcze, żeby ich się choróbska nie czepiały ;:108
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, moje rabatówki np. Dolly miały po 1,30 m, Edenka nie osiągnęła 1m, kwiaty jednak miała cudne.
Alu :wit , miło, że wpadłaś. Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, nowych różanych zakupów i tej werwy do różanego hobby. Oj będzie co podziwiać jak królewny ładnie przezimują.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu, :D poprosimy o zdjęcia Edenki ..... ;:65