Taka piękna lilia orienpet, nie znam nazwy ani nic

Posadziłem ją obok Latvia, żeby pobawić się w krzyżowanie. To miała być Netty's pride... Ale cóż... Cebulka kupiona na giełdzie

Niedaleko pudełka z Netty's pride była też właśnie ta lilia, kosztowała 4 zł więcej, Netty's pride 3 zł. Jak widać opłaciło mi się, ale sprzedawcom za pomylenie pudełek już nie
Moje słoneczniki ozdobne:
Nareszcie po wielu latach mam czerwony (brązowy) słonecznik
Może ktoś siał ze swoich nasion niskie słoneczniki? Mi z nasion tych metrówek powyrastały przynajmniej półtora metrowe

Czyżby te metrówki to były krzyżówki F1 i cechy się rozszczepiły?
tija, Jest mi bardzo miło

Ten len jest jednoroczny, nasiona z Legutko

Z rudbekią to mam nadzieję, że to się okaże już na wiosnę. Już widzę te łany siewek

Na słoneczniki jest po co czekać, u mnie w końcu pierwszy zakwitnął takim pięknym blado żółtym kwiatem z ciemno brązowym środkiem, coś cudownego... Wygląda bardzo nietypowo. I choć są wyższe niż ten jeden rok temu, to widać mnóstwo pędów bocznych. Sporo ludzi chwali ten słonecznik bardziej niż czerwone

Mączniaka prawdziwego jak dotąd miałem tylko na nagietkach na moim "murku". Popsikałem je i mączniak przestał się rozwijać. Ogólnie wszystko pryskam zapobiegawczo, zwłaszcza słoneczniki, pomidory i dyniowate