Rośliny Krystyny
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny Krystyny
Krysiu i ja już czekam na Twoje nowości.  

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37

- troszkę drobnych zmian w moich domowych,zielonych,doniczkowych:
  - troszkę drobnych zmian w moich domowych,zielonych,doniczkowych:Dostałam w przesyłce dwie begonie jadą pożądaną,a drugą,o której marzyłam.Po wyjęciu z paczki wyglądały tak:

Begonia z dużymi korzonkami,znana mi od dawniejszych lat jako begonia ukośnica,a zamówiona jako begonia koralowa,wylądowała w jednej doniczce.
W drugiej doniczce posadzona jest begonia Tamaya otrzymana jako gratis,oraz Tamaya zamówiona wcześniej,która się ukorzeniała i doszla do mnie dziś.
Jest niższa,za to ma większe korzonki.
Wydaje się,że im się spodoba :

Obok nich jest begonia zakupiona parę dni temu na placu targowym,jeszcze nie zaprezentowana.Rozwinęła najmłodszy listek i jest fajna :

Nieborak stefanotis,który ,jak się wydawało,nie dawał oznak przebudzenia do życie,niespodziewanie wypuścił w dwóch miejscach ładne odrosty :

Alokazja była piękna,ale zgubiła prawie wszystkie liście,został jej jeden.Piękny,ale samotnik.
Zauważyłam,że zaczęła w miejscu starych liści wypuszczać nowe odrosty :

Wygląda na to,że piąte nasionko adenium jednak wschodzi,tak więc na 5 zakupionych,jak na razie wszystkie ożyły.
Również zdrowo przelana Hoja carnosa compacta rasta,która zgubiła sporo listków odbija ładnie i dobrze się zapowiada :

Bluszczyk,zakupiony jakieś dwa tygodnie temu u dziadka na targu,wypuścił około 20 cm pędu z listeczkami.Chciałabym,żeby mu się ... rosło,bo jest bardzo ładny,liście o średnicy ok.5-6 cm.

No i wreszcie,żeby zaakcentować sukcesy moich ulubieńców pączki u mojej minibelle.
Bardzo dużo tych pączków pokazuję i ...........................................

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
- kociara
 elcia1974
 elcia1974  , nuta23
  , nuta23   -     zapraszam.
    -     zapraszam.Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
Wspaniała przesyłka   begonia cudna . Bedzie fajnie bogato wyglądała jak urośnie
 begonia cudna . Bedzie fajnie bogato wyglądała jak urośnie  Moja hojka też ma takie maluchy
 Moja hojka też ma takie maluchy 

begonia cudna . Bedzie fajnie bogato wyglądała jak urośnie
 begonia cudna . Bedzie fajnie bogato wyglądała jak urośnie  Moja hojka też ma takie maluchy
 Moja hojka też ma takie maluchy 
- 
				heliofitka
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Krysiu niewiele jest osób kolekcjonujących begonie, ponieważ uważane są one za kapryśnice   Ciesze się, że nie jestem odosobniona, bo w razie kłopotów będę wiedziała do kogo udać się po poradę
 Ciesze się, że nie jestem odosobniona, bo w razie kłopotów będę wiedziała do kogo udać się po poradę  

Ciesze się, że nie jestem odosobniona, bo w razie kłopotów będę wiedziała do kogo udać się po poradę
- kociara
Ado   - AdaK - ale ze mnie oferma
 - AdaK - ale ze mnie oferma  ,przecież nie sfotografowałam Twojego chrześniaka.Edek rooooośnie
 ,przecież nie sfotografowałam Twojego chrześniaka.Edek rooooośnie   

.
 .
Czy z Twoich pączków coś się pokazuje 
   Czekam i czekam
 Czekam i czekam   

Iwonko - heliofitka - kiedyś bardzo je lubiłam.Mieszkałam gdzie indziej i w tamtym mieszkaniu dobrze mi rosły.Potem w obecnym mieszkaniu poszukiwałam gatunków,które będą same rosły a ja będę tylko podziwiać.Same nie chciały rosnąć i tak jakoś zeszło parę lat.Teraz postanowiłam na nowo się nimi zainteresować.
  - heliofitka - kiedyś bardzo je lubiłam.Mieszkałam gdzie indziej i w tamtym mieszkaniu dobrze mi rosły.Potem w obecnym mieszkaniu poszukiwałam gatunków,które będą same rosły a ja będę tylko podziwiać.Same nie chciały rosnąć i tak jakoś zeszło parę lat.Teraz postanowiłam na nowo się nimi zainteresować.
Może się odwzajemnią i dadzą się podziwiać.

- AdaK - ale ze mnie oferma
 - AdaK - ale ze mnie oferma  ,przecież nie sfotografowałam Twojego chrześniaka.Edek rooooośnie
 ,przecież nie sfotografowałam Twojego chrześniaka.Edek rooooośnie   

.
 .Czy z Twoich pączków coś się pokazuje

Czekam i czekam
 Czekam i czekam   
 Iwonko
 - heliofitka - kiedyś bardzo je lubiłam.Mieszkałam gdzie indziej i w tamtym mieszkaniu dobrze mi rosły.Potem w obecnym mieszkaniu poszukiwałam gatunków,które będą same rosły a ja będę tylko podziwiać.Same nie chciały rosnąć i tak jakoś zeszło parę lat.Teraz postanowiłam na nowo się nimi zainteresować.
  - heliofitka - kiedyś bardzo je lubiłam.Mieszkałam gdzie indziej i w tamtym mieszkaniu dobrze mi rosły.Potem w obecnym mieszkaniu poszukiwałam gatunków,które będą same rosły a ja będę tylko podziwiać.Same nie chciały rosnąć i tak jakoś zeszło parę lat.Teraz postanowiłam na nowo się nimi zainteresować.Może się odwzajemnią i dadzą się podziwiać.
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
Krysiu no to czekam z niecierpliwością na zdjęcia Edzia 

- kociara
 - Ado - to już jutro,bo i oczy nie te i światło trochę niekorzystne i Edek może wyjść na zdjęciu jak w ciężkiej chorobie.
 - Ado - to już jutro,bo i oczy nie te i światło trochę niekorzystne i Edek może wyjść na zdjęciu jak w ciężkiej chorobie.A tak nie jest

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
No szalejesz kochana. Roślinki bardzo ładne, niech rosną zdrowo 

Pozdrawiam Anjja - Ania 
Moje wątki

Moje wątki
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Begonie urocze.   Ja ostatnio również stałam się posiadaczką takich samych, jak dwie pierwsze.
  Ja ostatnio również stałam się posiadaczką takich samych, jak dwie pierwsze.
Jedna już rośnie w swojej doniczce i puszcza nowiutkiego listka, a druga właśnie świeżo się ukorzeniła i czeka aż łaskawie
znajdę chwilkę, żeby wsadzic ją do ziemi. 

Kupiona przez Ciebie na ryneczku Begonia to Begonia Rex (królewska)- pięknie wybarwiona. 

Ja również należę do osób kochających Begonie i w tej chwili mam ich 5. Mam nadzieję, że tym razem przetrwamy razem zimę.

Ja ostatnio również stałam się posiadaczką takich samych, jak dwie pierwsze.
  Ja ostatnio również stałam się posiadaczką takich samych, jak dwie pierwsze.Jedna już rośnie w swojej doniczce i puszcza nowiutkiego listka, a druga właśnie świeżo się ukorzeniła i czeka aż łaskawie
znajdę chwilkę, żeby wsadzic ją do ziemi.

Kupiona przez Ciebie na ryneczku Begonia to Begonia Rex (królewska)- pięknie wybarwiona.

Ja również należę do osób kochających Begonie i w tej chwili mam ich 5. Mam nadzieję, że tym razem przetrwamy razem zimę.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.

- kociara
 Elu
 Elu  - begonie mi się podobają od zawsze.Kiedyś np begonie koralowe były prawie w każdym domu,tak jak lipka,oleander itp.
  - begonie mi się podobają od zawsze.Kiedyś np begonie koralowe były prawie w każdym domu,tak jak lipka,oleander itp.W tej chwili,przy mnogości cudownych,kolorowych odmian znowu wracają do łąsk,ale zgadzam się z Iwonką,są bardzo humorzaste.
Ponadto ciężko im zapewnić właściwe warunki,zwłaszcza zimą,zwłaszcza przy centralnym.Z trwogą myślę o tym zimowym okresie choć jeszcze wiosna się nie skończyła.
Mam nadzieję,że mi się uda przetrwać z nimi jak najdłużej

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
- nuta23
- 1000p 
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Begonie przepięknie wyglądają. Roślinki szleją i to jest piękne w wiośnie.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki

moje początki
- AnnaAgnieszka
- 1000p 
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Piękne są te begonki, mam nadzieję, że będą pięknie rosły

- kociara
 nuta23 -
 nuta23 -   też tak uważam (znaczy o wiośnie).Begonie - myślę,że mają u mnie nieźle,oby tak dalej.
  też tak uważam (znaczy o wiośnie).Begonie - myślę,że mają u mnie nieźle,oby tak dalej.AnnaAgnieszka - i tak trzymać !!!!!

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna

Zapraszam - Krystyna
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Begonie to wspaniałe rośliny....moje i mojej mamy która je kocha....przeprowadzka i zima wykończyły prawie wszystkie, widziałam żal mamy ; / ale nic nie dało się zrobić. Nie było jak ratować. Teraz chcę odbudować jej troszkę kolekcję. Więc ostatnio dostałam od Heliofitki listki i mają korzenie, z begonią koralową zimą nie ma większych problemów, wystarczy jasne miejsce i to wszystko wtedy też rośnie.
Piękne begonki zwłaszcza rex bo te lubię najbardziej.
A wracając do begonii na dworze emmm bulwiastych? Tak! Nie chcą rosnąć, stoją w miejscu i nie wiem co jest tego powodem. Jeżeli się nie zdecydują to idą do kogoś innego.

Piękne begonki zwłaszcza rex bo te lubię najbardziej.
A wracając do begonii na dworze emmm bulwiastych? Tak! Nie chcą rosnąć, stoją w miejscu i nie wiem co jest tego powodem. Jeżeli się nie zdecydują to idą do kogoś innego.