Masz naprawdę zielone palce- wszystko się udaje
W moim ogródeczku ... Halina 2010 /cz.5
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2010 /cz.5
Halinko piwonie od Ciebie mają pąki ! Co za niespodzianka
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko , zaczynają u mnie wychodzić rozwary
Więc obserwuj swoje

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zosiu - zosiek
dziękuję
Karinko - karina1
miło mi
Jolu - jollla500
bardzo się cieszę, że badylki puszczają listeczki
a jak coś się nie przyjmie, to doślę w czerwcu
Joluś, przypomni mi na PW, co ma Ci jeszcze dosłać, bo pamiętam tylko o gałązkach bożego drzewka, bukszpanu pstrego i bratku ceglastym
Coś mi chodzą po głowie pęcherznice i jeszcze coś Ci obiecałam, ale nie zapisałam

Aniu - Zielona_Ania
cieszę się ogromnie
Ta piwonia będzie kwitła na różowo. Najpierw będzie miała ciemno różowe płatki, które potem, stopniowo, bledną iii ta piwonia, to moja najukochańsza, bo najpiękniej pachnie z wszystkich, które posiadam 
Dziękuję pięknie za podbudowujące mnie słowa
Olu - aleksandra odwazna
dobrze, że mi o nich przypomniałaś o rozwarach, we wtorek, jak nie będzie lało, sprawdzę 
Myślę, że jak następnym razem pojadę na działkę, to więcej czasu poświęcę o oglądanie roślinek. Dotychczas robiłam to w biegu ... zdjęcia też :-/
Niezapominajki

Tulipany

Szafirki

szachownice

mój ukochany pierwiosnek

Karinko - karina1
Jolu - jollla500
Joluś, przypomni mi na PW, co ma Ci jeszcze dosłać, bo pamiętam tylko o gałązkach bożego drzewka, bukszpanu pstrego i bratku ceglastym
Aniu - Zielona_Ania
Dziękuję pięknie za podbudowujące mnie słowa
Olu - aleksandra odwazna
Myślę, że jak następnym razem pojadę na działkę, to więcej czasu poświęcę o oglądanie roślinek. Dotychczas robiłam to w biegu ... zdjęcia też :-/
Niezapominajki

Tulipany

Szafirki

szachownice

mój ukochany pierwiosnek

-
Grzegorz B
Piękne te szachownice
a te tulipany to chyba papuzie
Oczywiście na uwagę zasługują wdzięczne, delikatne niezapominajki, konieczny akcent naturalistycznych ogrodów, u Ciebie w tylu barwach. Jestem zdecydowanie za takimi widokami 
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
HALINKO piękne te tulipanki
i szachownice cudowne
Ja swoje clematisy wsadziłam już do gruntu,
a jeden poszedł do donicy
zobaczę co z tego wyniknie

i szachownice cudowne
Ja swoje clematisy wsadziłam już do gruntu,
a jeden poszedł do donicy
zobaczę co z tego wyniknie
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Tym bardziej się cieszę, bo piwonia różowa mi się nieraz marzyła, a to jeszcze zapach będzie!
Przepiękne niezapominajki- to z siewu?
Przepiękne niezapominajki- to z siewu?
- HalinaK

Grzesiu - Grzegorz B
pięknie dziękuję
Dzidziu - Zabeczka101059
ślicznie dziękuję
A moje wszystkie clematisy jeszcze w doniczkach, część na budowie, a część na balkonie
Myślę wsadzić je do gruntu po Zimnej Zośce
Jeszcze nie wiem, gdzie który posadzę, hihihi ... bo kolory mogą być zaskoczeniem dla nas
Aniu - Zielona_Ania
cieszę się bardzo
Aniu, kocham te niezapominajki, szkoda tylko, że sieją się one gdzie chcą, hihihi ...
Pigwowiec japoński

Narcyzy

Miesięcznica roczna

Dzidziu - Zabeczka101059
A moje wszystkie clematisy jeszcze w doniczkach, część na budowie, a część na balkonie
Myślę wsadzić je do gruntu po Zimnej Zośce
Jeszcze nie wiem, gdzie który posadzę, hihihi ... bo kolory mogą być zaskoczeniem dla nas
Aniu - Zielona_Ania
Aniu, kocham te niezapominajki, szkoda tylko, że sieją się one gdzie chcą, hihihi ...
Pigwowiec japoński

Narcyzy

Miesięcznica roczna

- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko Kochana jesteś że pamiętasz.....Halina Kwak pisze: Jolu - jollla500bardzo się cieszę, że badylki puszczają listeczki
a jak coś się nie przyjmie, to doślę w czerwcu
![]()
Joluś, przypomni mi na PW, co ma Ci jeszcze dosłać, bo pamiętam tylko o gałązkach bożego drzewka, bukszpanu pstrego i bratku ceglastymCoś mi chodzą po głowie pęcherznice i jeszcze coś Ci obiecałam, ale nie zapisałam
![]()
Kochanie Boże drzewko mi wysłałaś ale jak na razie nic nie puszcza..podobnie jak kalina biała i dereń
Halinko ja pamiętam tylko o tym bukszpanie pstrym, pęcherznicach i bratku ceglastym.....
- jollla500

Halinko zapomniałam zapytać...powiedz mi Kochanie czy ta miesięcznica sama się u Ciebie wysiewa ? czy co roku trzeba samemu ją wysiewać
Ale piękny pigowiec
Ale piękny pigowiec
- HalinaK

Jollluś
poszukam, czy czasami nie ma pędów bocznych bożego drzewka, kaliny białej, dereni.
Pęcherznice mam sadzonki żółtolistych i zielonolistnych, bo one już ulistnione, natomiast trzeba jeszcze czekać na bordowolistne.
Joluś, ta miesięcznica strasznie się sama rozsiewa
Ja, ją mam posianą pod płotem, bo w przeciwnym razie nie dałabym sobie z nią rady.
Pęcherznice mam sadzonki żółtolistych i zielonolistnych, bo one już ulistnione, natomiast trzeba jeszcze czekać na bordowolistne.
Joluś, ta miesięcznica strasznie się sama rozsiewa
Ja, ją mam posianą pod płotem, bo w przeciwnym razie nie dałabym sobie z nią rady.
- jollla500

Halinko dziękuję
A co do miesięcznicy to nawet cieszę się że się tak rozsiewa...strasznie mi się podoba
poza tym bardzo zdobi ogród......dobranoc Kochanie 
A co do miesięcznicy to nawet cieszę się że się tak rozsiewa...strasznie mi się podoba
-
Grzegorz B
Pigwowiec japoński to jeden z najpiękniejszych krzewów, one teraz tak pięknie kwitną w ogrodach i nie tylko, fantastyczny akcent w każdym ogrodzie. Szkoda, że ja nie mogę zobaczyć jak kwitnie u mnie, a mam ich dwa, albo trzy, sam już nie wiem
Też miałem miesięcznicę, fioletową, a sam sobie wyhodowałem z nasionek, była dwa lata, póki gdzieś nie zaginęła, albo została wykarczowana, a tak pasowała do mego krajobrazu
Pozdrówki
Też miałem miesięcznicę, fioletową, a sam sobie wyhodowałem z nasionek, była dwa lata, póki gdzieś nie zaginęła, albo została wykarczowana, a tak pasowała do mego krajobrazu
Pozdrówki
- HalinaK

Jollluś
według mnie miesięcznica zdobi ogród od wiosny do jesieni
Bardzo lubię, jak kwitnie wiosną, bo pięknie pachnie, a jesienią cudne się prezentują nasieniostany.
Moja koleżanka robi z nich suche bukiety na zimę, są cudne, takie błyszczące srebrniki.
Ja mam męczennicę w trzech kolorach kwiatów, a nasieniostany w dwóch różnych kształtach, ale niestety nie zrobiłam jesienią fotek
Grzesiu
jeszcze raz pięknie dziękuję, że zaglądasz do mojego ogródeczka iii baaardzo przepraszam, że do Ciebie nie zaglądam, ale obiecuję, że jutro nadrobię zaległości
Pigwowce zachwyciły mnie swoim wczesnym kwitnieniem i ceglastą barwą, a teraz marzę o pigwowcu kwitnącym na czerwono
Grzesiu, nasionka męczennicy mogę wysłać jesienią, jak oczywiście chcesz
Bardzo lubię, jak kwitnie wiosną, bo pięknie pachnie, a jesienią cudne się prezentują nasieniostany.
Moja koleżanka robi z nich suche bukiety na zimę, są cudne, takie błyszczące srebrniki.
Ja mam męczennicę w trzech kolorach kwiatów, a nasieniostany w dwóch różnych kształtach, ale niestety nie zrobiłam jesienią fotek
Grzesiu
Pigwowce zachwyciły mnie swoim wczesnym kwitnieniem i ceglastą barwą, a teraz marzę o pigwowcu kwitnącym na czerwono
Grzesiu, nasionka męczennicy mogę wysłać jesienią, jak oczywiście chcesz
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
No, troszkę nadrobiłam zaległości. Pooglądałam Halinko co w Twoim ogródeczku. Urzekły mnie szachownice
A szafirki takie wesołe i roztańczone. I wszystko inne oko cieszy. Dużo teraz pracy, czasu nie za wiele. Odpoczniemy koło lipca?
- HalinaK