Witam wieczorową porą
Jeśli chodzi o Monsterkę-to pochodzi z wymianki
A dziś znów kilka fiołasów. Kwitnie ich obecnie u mnie kilkanaście. Frosty Frolic Emerald Love Blackberry Jam Genetic Blush
Tu się zastanawiam, czy dobrze mam odpisaną nazwę tego krwistego fiołasa Dracula's Blood Buckeye Bravado Frances Young-olbrzymie kwiaty Red Latern Irina Priekrasnaja-zaczyna kwitnienie. Zapowiada się ciekawy pokrój płatka
Na koniec młody, dopiero co rozwinięty liść monsterki variegata-nie mogłam się powstrzymać
i jeden z moich śmierdzielków
Palczycha-Sauromatum venosum
c.d.n
Ewuniu cudowne fiołeczki normalnie podziwiam z otwartymi ustami dobrze że wieczór i muchy śpią bo miałabym darmową kolację cudne je masz mam tylko listek z Red Latern i czekam na korzonki A listek prawdziwie przecudny
Kolekcja warta zachodu . Mnie urzekła odmiana variegatkowa , z prawie białymi liśćmi . A te falbaniaste płatki fiołków są po prostu niesamowite . Masz czym się chwalić Ewuś .
P.S. Moja ' śmierdzielka ' rośnie już od tamtego tygodnia w ogrodzie .
Frosty Frolic cudo , u mnie też kwitnie, bardzo mi przypadł do gustu.
Blackberry Jam i Genetic Blush u mnie jeszcze nie kwitły, uparciuchy jedne , ale już
Irina Priekrasnaja u mnie ma bardzo duże kwiaty . Selekcjonerem tego fiołka jest ????? ????????.