Aguska popieram w kwestii wysokich dalii, najlepsze są do metra ew. ciut więcej, wówczas można najlepiej podziwiać ich kwiaty na ludzkiej wysokości, głowy nie trzeba zadzierać

A wysokie zawsze poniewierane przez silne wiatry... Kołnierzykowe są bardzo urocze, niby niepozorne, ale w głębi takie eleganckie. Też kiedyś wysiewałam regularnie dalie, ale brak wolnych parapetów przerwał ten zwyczaj ;) Ja nasion nie pomyliłam, ale przy moim ostatnim wysiewie dalii zachowałam sie jak ostatnia niezdarota, roślinki ładnie wzeszły i podrosły, to zachciało mi sie przenosić całą paletę, oczywiście wywaliłam wszystko do góry dnem, ale część przetrwała ;)
Ewo dalie zawsze wysiewałam w marcu, albo nawet w drugiej połowie lutego do palet i na parapety. Miały jasno, ale i tak "bujały"

A jak już wspomniałam ciut wyżej, 3 lata temu wypadła mi z rąk cała paleta z daliami i wywróciła sie do góry dnem ;)
Irminko niestety nie znam nazwy, bo wg opisu i nalepki miała to byc inna dalia... Ale poszukam, jak znajdę w necie to dam Ci znać.
Małgosiu, haha kilka lilii powtarza sie i u mnie (BAYWATCH, DALIAN, FLASHPOINT, SALTARELLO i FIREBOLT). U nas na działkach w okolicach Bożego Ciała dziewczynki komunijne wertują wszystkie działki i obrywają same kwiatki, a najgorsi są złośliwcy, przyjdą oberwą kawałek łodygi z kwiatem i wyrzucą po drodze, tak aby serce ciebie bolało

Właśnie też bym chciała popatrzeć przez okno i zobaczyć mój ogród (ogród, nie działkę ;)), a tak człowiek wpadnie na działke, zrobi szybki obchód i dawaj do roboty, zaraz robi sie późno i trzeba wracać, a człowiek nawet nie ma kiedy napawać sie widokiem swoich kochanych roślin. Ale trudno, trzeba lubić co się ma ;) Tez zapoznawałam sie z ofertami na all, zawsze mam wielkie oczy, a potem nie mam miejsca na działce ;)
Nie wiem jak w całej Polsce dzisiaj było, bo u nas przed południem zrobiło się biało

Ale teraz już śniegu prawie nie ma.
Dalii ciąg dalszy:
- te dwie są najprawdopodobniej własnoręcznie wyhodowane z nasion kilka lat temu
- bardzo mi sie podoba ten kolor i układ kwiatów, w tym roku posadziłam ją z Grahamem Thomasem
- kolejna tegoroczna pomyłka, ale dobrze, że podoba się