Ogródek Przemka cz.2
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To będzie tunel foliowy czy wypasiona szklarnia???
Noooo...zapowiada się cudownie!
Dzięki za foty...myślałam, że przyjdą na @.
A co tak skromnie zlustrowałeś mój ogród? Taaa...wiem, wszędzie jasnota

Dzięki za foty...myślałam, że przyjdą na @.
A co tak skromnie zlustrowałeś mój ogród? Taaa...wiem, wszędzie jasnota

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-

Marivsz-witam i zapraszam częściej choć większość cebulowych właśnie kończy kwitnienie.
Judyto nie robiłem więcej zdjęć bo Agnieszka poszła z Tobą na lustrację działki w towarzystwie fotoaparatu. Ja tylko podziwiałem jasnotę

basow@ Małgoniu w układach z teściem nie jest aż tak źle. Aksamitki, kukurydza, cynie, szałwie, szpinak nowozelandzki i bazylia dalej nocują w tunelu obok.
Witaj Przemku
Dawno nie zaglądałam tu do ciebie a jak już dziś zajrzałam to po prostu kolorowy zawrót głowy dostałam ,kwitki piękne a i widz szklarnia będzie na najwyższym poziomie .Jestem pełna podziwu.
Przemku proszę czy możesz mi powiedzieć co to za kwaitek u ciebie w poście z 10 maja-->12 fotka wygąda jak coś godzikowate różowe łepki.?cy to cebulowe coś czy skalniak.??? za odpowiedz dziękuje.
Z pozdrowieniami Tamara.

Dawno nie zaglądałam tu do ciebie a jak już dziś zajrzałam to po prostu kolorowy zawrót głowy dostałam ,kwitki piękne a i widz szklarnia będzie na najwyższym poziomie .Jestem pełna podziwu.
Przemku proszę czy możesz mi powiedzieć co to za kwaitek u ciebie w poście z 10 maja-->12 fotka wygąda jak coś godzikowate różowe łepki.?cy to cebulowe coś czy skalniak.??? za odpowiedz dziękuje.
Z pozdrowieniami Tamara.
"Ogródek raczkującej tamusi" - zapraszam.
-
-
basow@ Małgoniu! Sprawiedliwość sprawiedliwością a późne odmiany i tak muszą kwitnąć późno. Choć u mnie pełne wczesne (Abba i Monte Carlo) jeszcze kwitną a i pełne późne też w większości są w pełni rozwinięte(Toplips, Angelique. Creme Upstar, Double Dutch, Mount Tacoma, Don Camillo i Royal Acres). Nie widzę Uncle Tom -pewno poległ w walce z fuzariozą.
Co do Twojego poobijanego serduszka- niestety ten tulipan rośnie u mnie bez nazwy, gdyż ocalał z kolekcji poprzedniej właścicielki a jest sporo podobnych odmian. W tym roku zakwitły 3 egzemplarze więc jak Cię interesuje 1szt. z przychówkiem to bardzo proszę. Czy czytałem Twoją odpowiedź? U mnie w książeczce pisze, że "Toronto" to odmiana wielokwiatowa choć reszta się zgadza.

Co do Twojego poobijanego serduszka- niestety ten tulipan rośnie u mnie bez nazwy, gdyż ocalał z kolekcji poprzedniej właścicielki a jest sporo podobnych odmian. W tym roku zakwitły 3 egzemplarze więc jak Cię interesuje 1szt. z przychówkiem to bardzo proszę. Czy czytałem Twoją odpowiedź? U mnie w książeczce pisze, że "Toronto" to odmiana wielokwiatowa choć reszta się zgadza.

I bardzo bobrze jest napisane w Twojej książeczce,Przemku , że to odmiana wielokwiatowa
,bo choć na moich zdjęciach może tego nie widać , mogę tę informację potwierdzić!
Czy jesteś nadal zainteresowany cebulkami?
Ja chętnie skorzystałabym z Twojej propozycji co do biało czerwonego.Ale bez sensu jest wysyłać pocztą , więc może masz plan w tym roku przyjechać do Wrocka?Jakiś zjazd można by zorganizować

Czy jesteś nadal zainteresowany cebulkami?
Ja chętnie skorzystałabym z Twojej propozycji co do biało czerwonego.Ale bez sensu jest wysyłać pocztą , więc może masz plan w tym roku przyjechać do Wrocka?Jakiś zjazd można by zorganizować

Pozdrawiam,Małgorzata
-
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Przemku ale kolorowo u Ciebie ,ja już zapomniałam że kwitły tulipany a u Ciebie w najlepsze kwitną. A muszę przyznać że mam też odmiany późne np taką

Nazwy nie pamiętam,wszystkie pełne które kwitną u Ciebie to ponad z tydzień temu skończyły kwitnienie.
Dorodna sałata a obok takie bordowe liście to jakieś żurawki czy co?

Nazwy nie pamiętam,wszystkie pełne które kwitną u Ciebie to ponad z tydzień temu skończyły kwitnienie.
Dorodna sałata a obok takie bordowe liście to jakieś żurawki czy co?
-
-