Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne teTwoje skalniaki, a widzę że lubisz podobnie jak ja rośliny cebulowe, teraz już będe Cię częściej odwiedzał;)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

To będzie tunel foliowy czy wypasiona szklarnia??? :shock: Noooo...zapowiada się cudownie!
Dzięki za foty...myślałam, że przyjdą na @.
A co tak skromnie zlustrowałeś mój ogród? Taaa...wiem, wszędzie jasnota :roll:
:;230 ;:223
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No , Przemek się wkurzył na teścia ,że Go wygania ze szklarni i postawił sobie swoją! :lol: :lol: :lol: Pozazdrościć!
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marivsz-witam i zapraszam częściej choć większość cebulowych właśnie kończy kwitnienie.
Judyto nie robiłem więcej zdjęć bo Agnieszka poszła z Tobą na lustrację działki w towarzystwie fotoaparatu. Ja tylko podziwiałem jasnotę ;:198
basow@ Małgoniu w układach z teściem nie jest aż tak źle. Aksamitki, kukurydza, cynie, szałwie, szpinak nowozelandzki i bazylia dalej nocują w tunelu obok.
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 09:38

Post »

Witaj Przemku :lol:
Dawno nie zaglądałam tu do ciebie a jak już dziś zajrzałam to po prostu kolorowy zawrót głowy dostałam ,kwitki piękne a i widz szklarnia będzie na najwyższym poziomie .Jestem pełna podziwu.
Przemku proszę czy możesz mi powiedzieć co to za kwaitek u ciebie w poście z 10 maja-->12 fotka wygąda jak coś godzikowate różowe łepki.?cy to cebulowe coś czy skalniak.??? za odpowiedz dziękuje.
Z pozdrowieniami Tamara.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tamaro! Roślinka o którą pytasz to zawciąg nadmorski odmiana "Rubrifolia" (Armeria maritima). Jest to bylina, która dość dobrze odnajdzie się na skalniaku.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To niesprawiedliwe,że u Ciebie jeszcze tak kwitną tulipany!Biało czerwony podbił moje serce już w tamtym sezonie!Jaka to odmiana?
Przemku , czy Ty doczytałeś moją odpowiedź odnośnie odmiany niskich tulipanów (tych 15 :lol: :lol: :lol: )Bo mam wrażenie ,że nie..... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ Małgoniu! Sprawiedliwość sprawiedliwością a późne odmiany i tak muszą kwitnąć późno. Choć u mnie pełne wczesne (Abba i Monte Carlo) jeszcze kwitną a i pełne późne też w większości są w pełni rozwinięte(Toplips, Angelique. Creme Upstar, Double Dutch, Mount Tacoma, Don Camillo i Royal Acres). Nie widzę Uncle Tom -pewno poległ w walce z fuzariozą.
Co do Twojego poobijanego serduszka- niestety ten tulipan rośnie u mnie bez nazwy, gdyż ocalał z kolekcji poprzedniej właścicielki a jest sporo podobnych odmian. W tym roku zakwitły 3 egzemplarze więc jak Cię interesuje 1szt. z przychówkiem to bardzo proszę. Czy czytałem Twoją odpowiedź? U mnie w książeczce pisze, że "Toronto" to odmiana wielokwiatowa choć reszta się zgadza. ;:113 ;:112
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I bardzo bobrze jest napisane w Twojej książeczce,Przemku , że to odmiana wielokwiatowa ;:112 ,bo choć na moich zdjęciach może tego nie widać , mogę tę informację potwierdzić! ;:109

Czy jesteś nadal zainteresowany cebulkami?
Ja chętnie skorzystałabym z Twojej propozycji co do biało czerwonego.Ale bez sensu jest wysyłać pocztą , więc może masz plan w tym roku przyjechać do Wrocka?Jakiś zjazd można by zorganizować :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ Małgoniu będę we Wrocławiu w czerwcu a i w wakacje też planuję jakiś wypad.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku ale kolorowo u Ciebie ,ja już zapomniałam że kwitły tulipany a u Ciebie w najlepsze kwitną. A muszę przyznać że mam też odmiany późne np taką
Obrazek
Nazwy nie pamiętam,wszystkie pełne które kwitną u Ciebie to ponad z tydzień temu skończyły kwitnienie.
Dorodna sałata a obok takie bordowe liście to jakieś żurawki czy co?
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu! Twoje tulipany to jakaś odmiana tulipanów Viridiflora (charakterystyczny zielony pas/smuga na płatkach)-one przeważnie kwitną późno, w maju. To czerwone obok sałaty to też sałata tylko, że czerwona, liściowa . (odm. "Redouk")
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Przemek, ja Cię proszę, nie wstawiaj więcej zdjęć warzyw :wink:
Donoszę też uprzejmie, że marchewka siana przez Ciebie wzeszła :lol: Miałam dziś z tego powodu wielką radochę :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”