Domownicy Zgredo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

śliczności :P
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajniusia ta pelargonka!
Ja w tamten poniedziałek wysyłałam trochę sukulentów-niestety nie pamiętam komu bo...linka tej osoby znależć nie mogłam więc tylko adres spisałam i nawet chyba jej nie powiadomiłam,że wysyłam,w każdym razie nikt nie pisał,że dostał więc pewnie gdzieś się zawieruszyły.No ale to moja wina była.... :oops:
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

A dzięki :) A na żółtego w takim razie będziemy polować razem :) Jak dostanę to będziemy miały obie ;) (i tak Ci wyślę, tylko zapakuję tak, żeby mogły iść i tydzień)

Opuncja rośnie Ci wspaniale, podziwiam. Żeby moje tak się ruszyły :roll:
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

Dominiko po prostu do ciebie trzeba słać poleconym - wtedy na bank dojdzie :wink:
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Dzięki dziewczyny ;)

Basiu, to do mnie :D Ale napisałaś ;) I absolutnie nie jest to Twoja wina - to wina tylko i wyłącznie poczty - podlegamy pod pruszcz gdański i chyba traktują tam nasza wioskę per noga, bo to nie pierwszy ich raz z takim opóźnieniem. W zasadzie zawsze, zawsze, zawsze idzie wszystko dłużej niż powinno a dość regularnie dostaję apopleksji w związku z ponad akceptowalnymi opóźnieniami. Mam wrażenie, że nie co dzień wysyłają tu listonoszkę ... :? Koniec końców mój mężczyzna dodzwonił się do jakiejś góry - podobno coś to pomoże.

Kasiu - dzięki. Popolujemy :)

Madziu, tylko kogo stać na dopłacanie? I z jakiej w zasadzie racji - żeby płacić im, że są do zada?

Jest mi po prostu bardzo smutno, ponadto jestem zła i bezsilna, oraz zmęczona walką o normalne działanie poczty, o danie mi szansy w pracy, o wolną rękę w domu... itd itd.
ot, taki dołek.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
magi
500p
500p

Post »

Dominiko ;:168 ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

Moja mimoza również strasznie się sypie, nie wiem dlaczego, zmiana pory roku?
Anna S.
Moje kwiatki
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Zgredo pisze: Poddaje się - dziewczyny, jeśli będziecie coś chciały z moich zbiorów, to służę, ale za żadne skarby się nie wymieniam. Oddam lub odsprzedam co będziecie chciały, ale nie mam już siły na martwienie się, że coś idzie do mnie 2 tygodnie Obrazek
Dominice pewnie chodzi o tą zagubioną paczkę, którą wysyłałam.Jedna się zagubiła,to poleciałam wysłać drugą.Ale potem jakoś roślinki jej padły.Masz do mnie żal,prawda? :cry: :cry:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko-czyli dostałaś te sukulenty dopiero dzisiaj? :shock:
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Mimozy chyba tak mają :)

A propos - znalazłam faktycznie zaschnięte pączki - dwa - wyrastały z tego samego miejsca, w połowie wysokości rośliny.

Krysiu, mam żal do całego świata, bo mi ostatnio nie idzie, ale nie chodzi w mojej deklaracji nie - wymiany o Ciebie. Chodzi o pocztę i o to, jak ta poczta działa. Nie macie na to przecież żadnego wpływu, prawda? :)

Basiu, czekam... zwykle piszę PW z info, że dotarło :)
Moje... wszystko
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No myślałam,że zapomniałaś dac znać,zdarza się no ale żeby jeszcze nie doszły-nawet nie pamiętam,jak je zapakowałam!Cholerka jasna...w kulki lecą bo inne przesyłki już drugiego dnia dziewczyny dostały!W takich sytuacjach to faktycznie odechciewa sie wszystkiego,wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Rany gościa,jeszcze nie doszły roślinki od Basi? Ta cholerna poczta w tym roku wszystkim daje się mocno we znaki.Aż się nie dobrze od tego człowiekowi robi!!! ;:161 ;:161 ;:161 Poczta ostatnio jest naprawdę do ;:64 ;:64 ;:64
magi
500p
500p

Post »

mnie to bardzo dziwi bo całe lato przesyłki do was i od was dochodziły błyskawicznie - na drugi dzień zawsze były jak wysłałam przed południem :roll:
wygląda na to że to widzimisię listonoszy - ja tez mam taką jedną ulubioną panią :twisted: , jak ona jeździ to całymi tygodniami nic nie przywiozi - nic typu katalogi, gazety, reklamy nei dochodzą bo ona otwarcie mówi że tego badziewia nie wozi :evil: , @ jedna
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Ech, Ty to masz z ta pocztą :/
Mam nadzieje, że w niedługim czasie poprawi się wszystko u Ciebie :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

O, jak fajnie masz Madziu - to listonosz decyduje co dostaniesz a co nie? Fantastycznie :roll: Nie wiem, czy pomogło wydzwanianie - paczuszka jest. HA! I to jaka - dziewczęta - Basia mi chyba zgarnęła do przesyłki zawartość jakiegoś parapetu :shock:
Obrazek

;:48 Dotarł starze bluszczolistny! Chciałam takiego od kiedy je zobaczyłam, ale zabiłam posiadaną szczepkę :( Jest nieco sflaczały, ale wetknęłam jeden kawałek na całej dlugości w ziemię a drugi na sztorc.
;:49 Dotarło astro! kurcze, astro należało do moich marzeń cichych i nie liczących na spełnienie (jakoś nie mogłam trafić tu nigdy) - Basiu - nie wiem, jak Ci dziękować
;:50 Dotarł wilczomlecz - jest super - bardzo mi się taki podobał, ale też jakoś nie spotkałam
;:26 Dotarło poza tym jeszcze 8 (!) innych, których nazwy znam może 2, ale są suuuuper, straszliwie podoba mi się to "mózgowate" coś, jest bardzo w moim guście. Szalenie też cieszę się z tego pękatego sukulenta, co ma takie zwężenie na końcu i jakby falbankę - też bardzo mi się podobają, jeno nazwy zapomniałam. Świetny jest też tan patyczek, ale nijak nie wiem, co to :D Ten duży sukulenciak, to nadworny? Pokaże wam wszystkie w nowych domkach, jak mi się baterie załadują :)

Basiu, serdecznie Ci nie dziękuję! Jestem pod ogromnym wrażeniem ilości i celności wyboru roślinek - jestem też totalnie zachwycona. Chyba pójdę poleżeć z wrażenia ;) Dzięki Basiu - sprawiłaś mi ogromną radość. Nie wiem, jak Ci się odwdzięczyć... :oops:

Dotarła inna paczuszka z compactą regalis, szła do mnie w zwykłej kopercie, więc się nieco sfatygowała, ale może da radę :)
Obrazek

A tu hoja rosnąca już z carnosą, mam nadzieję, że się przyjmie, wsadziłam od razu do ziemi, bo ostatnio gniła mi w wodzie (czy to z węglem czy w żelu)
Obrazek

P.S. Domowe kociaki zamieszkały dziś w naszym pokoju - o mało ich nie rozdeptałam wchodząc tu rano :D Nie mam niestety foty ich zaskoczonych minek, bo nie chciałam dawać po oczach lampą a bez nie wychodzą :) Wyglądały jednak rozkosznie :)
Moje... wszystko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”