Co do przymrozków, to powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak sytuacja, jestem w pracy od 8.00 a wrócę dopiero po 22.00, tak więc na zwiad będę mogła wyruszyć dopiero jutro rano i aż się boję
Ogródek AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Nigello bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś , cieszę się, że podoba Ci się u mnie
chociaż mój ogródeczek przy Twoim dużym wspaniałym ogrodzie to maleństwo
Co do przymrozków, to powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak sytuacja, jestem w pracy od 8.00 a wrócę dopiero po 22.00, tak więc na zwiad będę mogła wyruszyć dopiero jutro rano i aż się boję
Mam nadzieję, że nic bardzo nie oberwało, ale to się dopiero okaże 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Elilu, dziękuję za odwiedziny
cieszę się , że podobają Ci się moje kwiaty i zapraszam ponownie
Moniś
dziękuję Kochanie
Cieszę się, że moje zdjęcia sprawiły Ci przyjemność
Edytko
już zapisałam w kajecie hosty dla Ciebie:D
Jolu wielkie dzięki:D ja też bardzo lubię oglądać zdjęcia , które pokazują większą płaszczyznę ogrodu:D
Maju już teraz będę tą metodę zagęszczania stosowała na wszystkie moje Rh. Mam 2 spore krzewy Rh, sadzone w zeszłym roku, pięknie przyrosły i rozgałęziły się , ale nie zakwitły, więc już zaczęłam z nimi zagęszczanie, tzn. wyłamałam pąki liściowe, na tych gałązkach, gdzie były pojedyncze i podwójne, zobaczymy czym to zaowocuje:roll:
Zmniejsza mi się ilość kolorków w ogródku, kwitną już tylko 2 kępy tulipanów, i jakieś pojedyncze późne;powolutku zaczynają przekwitać prymulki i inne wiosenne pięknotki
Czekam z niecierpliwością, aż zastąpią je późnowiosenne kwiatuszki, ale już nie będzie tak kolorowo
Dziś zrobiłam sporo pracy w ogródku
, korzystając z prognoz obiecujących deszcz, przesadziłam kilka iglaków co do których zmieniła mi się koncepcja
, przesadziłam 2 Rh, które mi nie zakwitły w tym roku, i jedną różę, która czekała w donicy
Znowu zaczęłam powiększać rabatę
tym razem kwaśną z iglakami, Rh, azaliami, hortensjami i różnymi innymi krzewami. Swietnie mi się dziś pracowało, i jeszcze zrobiłabym sporo robótki, ale musiałam biec do pracy
Nawet nie zdążyłam zrobić zdjęc, a już ładnie zakwitły azalie japońskie, kilka rododendronów zakwitnie lada dzień, na 2 kolejnych już pękają pąki 
Moniś
Edytko
Jolu wielkie dzięki:D ja też bardzo lubię oglądać zdjęcia , które pokazują większą płaszczyznę ogrodu:D
Maju już teraz będę tą metodę zagęszczania stosowała na wszystkie moje Rh. Mam 2 spore krzewy Rh, sadzone w zeszłym roku, pięknie przyrosły i rozgałęziły się , ale nie zakwitły, więc już zaczęłam z nimi zagęszczanie, tzn. wyłamałam pąki liściowe, na tych gałązkach, gdzie były pojedyncze i podwójne, zobaczymy czym to zaowocuje:roll:
Zmniejsza mi się ilość kolorków w ogródku, kwitną już tylko 2 kępy tulipanów, i jakieś pojedyncze późne;powolutku zaczynają przekwitać prymulki i inne wiosenne pięknotki
Dziś zrobiłam sporo pracy w ogródku
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, tak Ci zazdroszczę ładnej pogody i prac ogrodowych. U mnie ciagle leje, nic się nie da zrobić tak jest mokro.
Czekam na nowe fotki.
Czekam na nowe fotki.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Agnieszko, kupiłam zawilce jesienne w cebulach, widzę że się ładnie przyjęły, jak się rozrosną, to się podzielimy
U mnie wczoraj też było deszczowo, ale na szczęście na działkę wybrałam się rano / jest dużo racji w pzrysłowiu o rannym wstawaniu
/. Posiałam cukinie i wsadziłam część pomidorów i miałam darmowe podlewanie
Pozdrawiam Dorota
U mnie wczoraj też było deszczowo, ale na szczęście na działkę wybrałam się rano / jest dużo racji w pzrysłowiu o rannym wstawaniu
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57