No właśnie przez kilka dni nie przesadzałam ale starałam się nie pozwolić ziemi przeschnąć, teraz już ja przesadziłam mam nadzieję że taka doniczka jak ma teraz już jej wystarczy ( zresztą widziałam fajna glicynie chodowaną na balkonie i miała mniej więcej taką doniczkę) . Mam podejrzenie że przez noc się wyziębia bo nowe listki podeschły na końcach a stare sobie poradziły . innego pomysłu na razie nie mam . Zastanawia mnie tylko czy może rosnąć w doniczce z terakoty bo słyszałam że takie doniczki są strasznie wilgociożerne .Leśny Duch pisze:Jakie cudne siewki! niech szybciutko i pięknie rosną:)
a glicynia mogła zrzucić kwiaty po prostu ze względu na zmianę klimatu. Czy przesadzałaś ją po przywiezieniu? Może też mieć nieodpowiednią glebę, która za szybko przesycha (może to być też spowodowane za małą doniczką) i dlatego gubi. Trzeba się przyjżeć:)
Kolekcja sie rozrasta a parapety nie
dzięki dziewczyny ja też oszalałam hibciowo... różowy chwilowo pozwijał wszystkie kwiaty ale puchną kolejne pączki 
Basiu nie mam pojęcia jak się to nazywa bo dostałam od znajomej ale widziała też w sklepach , to się najczęściej sadzi jako roślinkę okrywową nie wiem czy to nie jakieś floksy.
Oj szkoda że nie pytałaś o te kaleuski bo ja mam pierwszy rok balkon i chyba dostałam kaleuskowego bzika. Musze namówić M żeby mnie na giełdę podrzucił
Aha glicynie mam jasno fioletową , ale generalnie są też białe i różowe
A jak pięknie kwitną na Węgrzech aż się od kwiatów uginają , jednak tam jest trochę cieplejszy klimat 
Basiu nie mam pojęcia jak się to nazywa bo dostałam od znajomej ale widziała też w sklepach , to się najczęściej sadzi jako roślinkę okrywową nie wiem czy to nie jakieś floksy.
Oj szkoda że nie pytałaś o te kaleuski bo ja mam pierwszy rok balkon i chyba dostałam kaleuskowego bzika. Musze namówić M żeby mnie na giełdę podrzucił
Aha glicynie mam jasno fioletową , ale generalnie są też białe i różowe
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Lenko to mix tylko nie wiem jaki bo póki co ja tam widzę tylko dwa rodzaje kaleusków , dokupilam sobie jeszcze jednego rodzynka dla urozmaicenia , A dlaczego moje tak wyglądaja właściwie nie wiem , wywaliłam je na balkon i poganiam żeby szybciej rosłyLeNka pisze:Dlaczego moje koleuski tak jeszcze nie wyglądają, twoje są naprawdę piękne. To jakiś mix????
Dzisiejsze popołudnie spędziłam w ogrodzie botanicznym , była piękna pogoda aż się chciało spacerować bez końca
Mimo że sezon storczykowy się kończy ,można zobaczyć jeszcze kilka roślinek pięknie obsypanych kwiatami . muszę tam jutro wrócić bo miałam tylko godzinkę żeby nasycić oczy 
takie mi się marzą kwiatuszki

takie mi się marzą kwiatuszki

- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
- Leśny Duch
- 1000p

- Leśny Duch
- 1000p