Zieloni przybysze - Carol1
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystko masz śliczne - zwłaszcza kaktusy ;) Szeflerka faktycznie ładna 
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Cześć Wam! Ostatnio mam spore kłopoty z internetem, a dokładniej nie mam internetu wcale :P Kupiłem alokazje, dorobiłem się małej skalnicy, bugenwilli, królowej nocy (ale nie epiphyllum), no i jakiegoś aloesa, kwitły mi mimozy pięknie no i dostałem coś podobnego do guzmani tylko o innych kwiatach, poza tym przeżyłem egzamin na prawo jazdy i rekrutacje na studia, było bardzo stresująco, na szczęście miałem moje rośliny i mogłem, dzięki nim uciec od codziennych problemów. Na szczęście wszystko potoczyło się tak jak chciałem i w końcu mam wakacje
Mogę do października odpoczywać.
Pozdrawiam was i życzę udanych i bezpiecznych wakacji/urlopów
Aha! Byłem w ogrodzie botanicznym w Krakowie, nie wiem jakim cudem, ale narobiłem ponad 150 zdjęć i padłą mi bateria w aparacie, a szkoda bo mogłem jeszcze pomimo złej pogody porobić zdjęcia w pięknym parku znajdującym się na tym terenie. Niestety brak baterii i pogoda skróciły nasz pobyt w tym pięknym parku.
Re: Zieloni przybysze - Carol1
Cześć wam, dawno mnie tu nie było, ale ostatnio całkiem inaczej żyje. Dziennie muszę przejechać ponad 80km, studiuję, mam troche pracy na ogrodzie itd. No a z roślinami nic takiego sięnie dzieję, w sumie teraz mam dla nich mało czasu, wiele dopiero w poprzednim tygodniu wróciło do domu, kilka stało w chłodnej sieni, a teraz zostało przeniesionych na miejsce zimowania. Z miłych rzeczy to zakwitła mi alokazja, dwoma kwiatami (jeden przekwitł i pokazał się drugi), kupiłem paprykę dzwonkowatą, byłem na wystawie kwiatów i ogrodów w kapeluszu, zjadłem pierwszą mandarynkę z mojego drzewka i bardzo się zdziwiłem. Myślałem, że będzie kwaśna i bez smaku, a tu wręcz odwrotnie, była wspaniała
No i zakwitła mi bugenwilla (no.. teraz już jest bez kwiatów, przycięta i w miejscu zimowania
). Aha! i mam dwa storczyki więcej. Z rzeczy gorszych... przemarzł mi troche ananas, nie dojżały mi cytryny, a teraz drzewko stoi w chłodnym miejscu zimowania z troche mniejszą ilością światła, robaki atakują moją szeflere i młode cytrusy ( w przypadku cytrusów zostały unicestwione), hibiskusy po przeniesieniu pożółkły i zrzuciły na prawdę dużo liści, a czerwony hibiskus zrzucił jedyny kwiat przed otworzeniem go :/ Coraz gorzej mi idzie z tymi roślinami prawdę mówiąc. Postaram się znów tu zaglądać troszkę częściej i wrzucić jakieś zdjęcia.
Pozdrawiam.
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Dużo się dzieje i u Ciebie i u Twoich roślinek!
Alokazja Ci zakwitła
Ciekawa jestem, jak wyglądają jej kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie!
Ela
Alokazja Ci zakwitła
Pozdrawiam serdecznie!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Monsterka pieknie ruszyła (mam taką samą i też cały czas wypuszcza nowe listki)
szeflerki pozytywnie zazdroszczą, bo u mnie coś nie chce rosnąć
kwiatuszek begonki jest uroczy
ciekawe czy będą kolejne...
szeflerki pozytywnie zazdroszczą, bo u mnie coś nie chce rosnąć
kwiatuszek begonki jest uroczy
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie