Ranczo Nokły - Tadeusz48
- konto-puste001
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
KASIU, WIOLU, ZYTO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, w naszym ogrodzie zawsze jakiś krzew lub drzewko kwitnie, tak jest od wczesnej wiosny do późnej jesieni.
Tym razem "coś" kwitnącego na rabacie kwiatowej;
Uwielbiane kwiaty mojej córki:

Tygrysówka ciągle kwitnie;
Galtonia biała i jeżówka

Zakupione na targu, nie wiem co to;

Roślina jednoroczna, nie pamiętam nazwy;

Róża pnąca - drugie kwitnienie
Tym razem "coś" kwitnącego na rabacie kwiatowej;
Uwielbiane kwiaty mojej córki:

Tygrysówka ciągle kwitnie;

Galtonia biała i jeżówka

Zakupione na targu, nie wiem co to;

Roślina jednoroczna, nie pamiętam nazwy;

Róża pnąca - drugie kwitnienie

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ERAZM- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, przepraszam że nie zostawiam śladów odwiedzin w Twoim i w innych ogrodach, ale teraz mój ogród wymaga dużo pracy, przeglądam tylko zdjęcia innych ogrodów, zostawiając wpisy na później
HALINKO- dziękuję za wizytę, mieczyki u nas dopiero zaczynają kwitnienie, córka je uwielbia, więc jest ich dużo, i w miejscu gdzie najlepiej rosną- pełne słońce na części warzywnej.
Wczoraj u nas padało, ale bardzo mało, myślę że by podlać trawnik to niewiele trzeba opadów, dzisiaj obiecują opady, ale jak będzie , zobaczymy, na razie mimo że rano jest upalnie. Mam rzekę "pod nosem" ,agregat prądotwórczy i pompy do podlewania, i nie boję się suszy, ale z pewnością lepiej dla roślin i trawy jak je deszcz podleje, nie mówiąc o kosztach benzyny .Pozdrawiam. Tadeusz.
Na razie , bez podlewania, trawnik wygląda w miarę zielono, mimo sobotniego koszenia.

HALINKO- dziękuję za wizytę, mieczyki u nas dopiero zaczynają kwitnienie, córka je uwielbia, więc jest ich dużo, i w miejscu gdzie najlepiej rosną- pełne słońce na części warzywnej.
Wczoraj u nas padało, ale bardzo mało, myślę że by podlać trawnik to niewiele trzeba opadów, dzisiaj obiecują opady, ale jak będzie , zobaczymy, na razie mimo że rano jest upalnie. Mam rzekę "pod nosem" ,agregat prądotwórczy i pompy do podlewania, i nie boję się suszy, ale z pewnością lepiej dla roślin i trawy jak je deszcz podleje, nie mówiąc o kosztach benzyny .Pozdrawiam. Tadeusz.
Na razie , bez podlewania, trawnik wygląda w miarę zielono, mimo sobotniego koszenia.

Tadeuszu masz piękna działkę, śliczne rabaty, zadbane roślinki i ogromny trawnik do koszenia. Wszystko u Ciebie wygląda takie dopracowane. Cudownie.
z uśmiechami - Kasia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15194
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15194
- konto-puste001
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam 
Zawsze jak do Was zaglądam z wizytą, to mam takie myśli: na pewno dobrzy ludzie tam mieszkają skoro tak kochają przyrodę ,rośliny, kwiaty i tyle serca wkładają w pracę. To widać Tadeuszu, że macie serce do ogrodu a ten odwdzięcza Wam się w piękny sposób ,stając sie uroczym i cudownym zakątkiem na ziemi.
Gratuluję! Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego!

Zawsze jak do Was zaglądam z wizytą, to mam takie myśli: na pewno dobrzy ludzie tam mieszkają skoro tak kochają przyrodę ,rośliny, kwiaty i tyle serca wkładają w pracę. To widać Tadeuszu, że macie serce do ogrodu a ten odwdzięcza Wam się w piękny sposób ,stając sie uroczym i cudownym zakątkiem na ziemi.
Gratuluję! Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego!