Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

O matko!!Róże już ci kwitną. w pakach dużo ;:215
Wszystko wcześniej.Czosnki piękne.
Azalie ciekawe.Chyba taka sama białą mam.
No i panienka jest najlepsza.Sama radość. ;:167
Pozdrawiam i dobrej soboty życzę. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Znów leje tym razem konkretna burza, a calutki dzień było tak słonecznie ;:167 .Jakby miało nie lać jak jutro mamy odpust parafialny. U nas to normalka jak mnie pamięć nie myli to tylko jednego roku nie padało a tak wszystkie lata .Przed burza wróciłam z wieczornego obchodu i znów mnóstwo tych małych oślizłych Kurcze w tym roku to jakiś armagedon z nimi. ;:222 Co najgorsze wszystko im smakuje, jednak w tym roku nie gustują w liściach cebulowych. Znów pościągałam z ostróżek,lilii nawet z mięty i rozchodnika nie mówię już o liliach bo i na nich było ich sporo dzisiaj .Normalnie ręce opadają. Przy takich opadach niewiele nacieszę sie cudną Maigold .No i jak nie ogrodnica, to teraz ciągłe deszcze ;:222

Obrazek

Obrazek

ANIU róża kwitnie i nawet nie ma kiedy się nią nacieszyć i nawąchać Sporo róż już szykuje sie do kwitnienia jak tak dalej będzie lało to wszystko zgnije ,a grzyb będzie szalał.o 17 opryskałam mydłem potasowym z wyciągiem z tabaki i cały oprysk spłynął z deszczem ;:222 Taką pajęczą familię zobaczyłam przy rurkach murarek ale gromada i jak to wyżywić takie głodomory :;230

Obrazek

Obrazek

BEATKO ciepło, ale zaś leje i to porządnie z muzyką i fleszami ,a od wtorku znów jakieś ochłodzenie zapowiadają .No koniec świata z tą pogodą ;:222 Dobrze ,ze z palcem lepiej, ale w przyszłości już nie przesuwaj więcej mebli :wink: Dzisiaj miałam wolne od Amelki to nawet nie zajrzy, bo mama i tata są w domu po co jej babcia .Oczywiście jak się zjawi to nie omieszkam przekazać buziaków temu małemu ;:167 łobuziakowi od Ciebie ;:196

Obrazek

Obrazek

;:196 Życzę wszystkim słonecznej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie po tej zlewie przedwczorajszej znośnie.Dzis burza była.Ale z lekkim deszczem.
Gdzieś dalej chyba bardziej padało.
Woda w ogrodzie szybko wsiąkła.Ale nad stawem pełno. i chyba nie szybko tam wsianie. :roll:
Cudny ten ciemnoczerwony czy tez bordowy rodek.Takiego jeszcze nie widzialam.Ty zawsze masz Jadziu jakieś ciekawe roślinki. ;:215
Motylkowe zdjęcia bardzo mi sie podobają :)
Ale tyle pająków.WAW!!Ale chyba dobrze,bo przeciez dużo muszek i innych wlapia. ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Współczuję Ci Jadziu tego ślimaczanego ataku... ohyda z nimi. U mnie nawet spokojnie, ale boję się mówić, bo pewnie siedzą gdzieś w krzakach i czekają na odpowiednią chwilę ;:222
Róża prezentuje się cudownie! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu przepięknie kwitnie Ci róża chyba pierwsza na forum czyli otwarcie sezonu różanego już jest , moja dopiero jest w pakach , ale pachnie tak jak mówisz niesamowicie, Elżbietka przeżyła zimę i rośnie i to dobrze może i kwiat będzie oby nie zapeszać ;:167
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Złota róża jest teraz bezapelacyjnie królową ogrodu ;:138
Cudne azalie i różaneczniki.
Fajnie jest mieć taką sympatyczną pomocnicę w ogrodzie :)
Nie boisz się ,że skorki poniszczą kwiaty :?: Wiele razy widziałam szkody przez nie uczynione.
Współczuję ślimaków, szkoda słów.
Wczoraj wysypałam granulki a wcześniej dwa litrowe słoiki obślizglaków nazbierałam tylko w części użytkowej. Jak bym cały teren obeszła to były by to za pewne wiadra :twisted:
Miłej niedzieli ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Jadziu,nieraz cichutko spędzam czas w Twoim ogrodzie ,ale stwierdziłam ,że tak może nie wypada i ujawniam się :uszy ,bo Twój ogród mnie ogromnie fascynuje ,róża cudownie zakwitła ,herbaciane to moje najulubieńsze ,bo moja babcia takie właśnie miała w swoim ogródeczku,chociaż inne kolory też lubię ,masz piękne nasadzenia i wspaniałego pomocnika w postaci wnuczusi ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Jadziu. fakt że bywam nie często na forum ale w ciągu tygodnia brak czasu bo ciągle porządkuje ogród. Pozostaje mi tylko niedziela. :( . Różyczka króluje w ogrodzie. ;:333 Mrs Holt śliczny. Mnie zachwyciła azalka Kermesina. Czy to karłowa odmiana i jaki ma przyrost. Mizianko dla kociaka.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam niedzielnie wszystkich miłych gości .Jakby mogło być inaczej po południu znów przeszła burza z przydatkami :wink: Trwało to może jakąś godzinkę , a potem wszystko ucichło i znów jakby nic się nie stało wyjrzało słonko ;:167 .Ja jak ta wariatka latam z tymi donicami raz tu raz tam ale dalie mogą zgnić przez nadmierna wilgoć .Jednak widać ,że te moje przeprowadzki im odpowiadają :;230 , bo juz wreszcie się puszczają :wink: uffffff Te wkopane w glebie też już wypuszczają młode pędy niestety wszystko ponakrywane butelkami przed ślimorami .Biedna Maigold przemoczona doszczętnie wygląda jak zmokła kura ;:222 jednak jak zaświeciło słonko zapach był obłędny ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

JOASIU widziałam Twoja zapączkowaną Lagunę no cudo ;:167 ;:167 pomogło ostre cięcie wiosenne.Kermesina to azalia japońska idzie u mnie bardziej na szerokość, ale widzisz w jakiej ciasnocie rośnie. Jednak nie narzeka, bo każdego roku cudownie zakwita.to samo Schneeperle. Czytałam ,że azalie i Rh lubią ciasnotę ,ale mój Rh Catawbiense rośnie sam i też nie narzekam na jego kwitnienie.wyrósł na potężne krzaczysko. Mizianko przekazane

Obrazek

Obrazek

KRYSIU cieszę sie ,ze spędzasz miłe chwile w moim ogrodzie ;:168 Kocham ten mój misz-maszowy ogródek i każdą wolną chwilkę w nim spędzam przesadzam jesienią, gdy widzę ,ze coś mnie nie zadowala .Niestety na żadne nowe nasadzenia nie ma już szans limit przekroczony :;230 Oby tylko wszystko cudnie kwitło więcej do pełni szczęścia mi nie potrzeba.No tak Amelka pomaga możliwe ,że coś zostanie w jej główce, a pamiętam jak była malutka to bała sie nawet listka, a teraz pścióły chce łapać :;230 też lubię herbaciane róże zresztą kocham je wszystkie

Obrazek

Obrazek

AGUSIU wiesz ,ze nie usuwam żadnych owadów z ogródka nawet skorków czy krocionogów, chociaż młodzieżówka niszczy mi patyczki różane. Skorki żywią się mszycami wiec i pomagają [ Najczęściej pobierają rozkładającą się materię organiczną pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego. Zjadają też rośliny i drobne owady. ]Jedynymi owadami które tępię to ślimaki [ale tylko te oślizłe bo winniczki dostają drugie życie poza ogródkiem] ,ogrodnice niszczylistki,i oczywiście szkodniki róż- Kwieciaki, jednak one są szybsze ode mnie :;230 ale jak spotykam nie daruję ;:134 Granulek nie sypię trucizna przechodzi też do wód gruntowych już mamy tyle trujących glifosatów w glebie ,że wystarcza. Gdyby nie padało wysypałbym na grządki mączkę bazaltową, ale tam gdzie mam skorupki wysypane to ślimaki omijają te miejsca

Obrazek

Obrazek

TERENIU brawa dla Elżbietki i dla Ciebie ,ze dbasz o nią troskliwie. No powiedzmy ,ze sezon różany uważam za otwarty

Obrazek

Obrazek

BASIU oby nie miałaś takiej plagi jak u mnie w tym roku to samo z mszycami nie do opanowania są bo co opryskam to zmywa to deszcz i nawet te dranie nie zdążą się potruć.Liczę ,że larwy biedronek uporają się z nimi, a mrówek zatrzęsienie to jak nie ma być mszyc ;:222

Obrazek

Obrazek

ANUSIU dzisiaj znów mieliśmy burzę trwało to krótko ,bo z godzinkę i siedziałyśmy z Amelką i synową w altance .Cieplutko było jednak po deszczu znów się ochłodziło. U mnie też kałuż nie widać ,ale ziemia jest zbita .Dzisiaj trochę przy daliach ją poluźniłam, ale co jak za chwilkę znów lało ;:222 Ten Rh to Kali burgundowy kolor urzekł mnie i musiałam go mieć dla kontrastu dla bieli i różu
Obrazek

tak obżarły mi ślimaki tego cudnego powojnika :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim słonecznego tygodnia albo deszczowego jak kto woli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, jeśli mam wybór to zdecydowanie proszę o słoneczny tydzień ;:168
Od wczoraj mam coś bardzo słaby net i nie na wszystkich wątkach otwierają mi się zdjęcia. Więc i na Twój nie mam podglądu :oops:
Przeczekamy aż się fotki pojawią. ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, Maigold cudny i jeszcze pachnie! On ma chyba ze 3m wysokości! Kolor rododendrona Kali niespotykany, czosnek piękny, a azalie japońskie obsypane kwiatami.
Kropelki super ;:215 jak to zrobiłaś, że tak grzecznie siedzą?
Słonecznego tygodnia Ci życzę z Amelką i Zuzią w ogrodzie
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja dzisiaj wstałam bardzo wcześnie, żeby zrobić oprysk różom, na mszyce... nie da rady inaczej, trochę je ściągałam palcami, ale to nie do opanowania się robi. Hibiskusa też zaatakowały, inne niż na różach, ale o wiele więcej ich ;:222
Jadziu powiedz mi, jak patyczki róż dajesz do donicy żeby ukorzenić, to po jakim czasie już wiesz, że idzie ku dobremu? :oops:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jak pięknie zakwitła Ci różyczka, śliczny ma kolor, no i zapach jak czytam obłedny ;:215 ;:215 ;:215 , Amelka ślicznota, ucałuj ją i uściskaj od cioci babci ;:196 , a te ślimory, to czytam, że i Marysia się z nimi męczy, współczuję Wam bardzo ;:185 zdjęcia kropelkowe prześliczne Jadziu ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Jadziu, ale u Ciebie już kwitnień rodki, róże super, wszystko jakoś tak szybciej niż u mnie :) chyba za zimno u mnie było i za mało słońca i wszystko opóźnione. Pajęcza rodzinka toż to jak rój hihi, owady jak zawsze pięknie uchwycone!
Awatar użytkownika
adka321
100p
100p
Od: 10 wrz 2018, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadam Jadziu do Ciebie jak to się "mówi" z rewizytą ,i widzę ze nie jeden kwiatek u Ciebie zawitał ;:138 ,takie klimaty to ja uwielbiam.Pozdrawiam serdecznie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”