Mój ogród na fotografii- cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10

Post »

Witaj Krysiu ;:168 U mnie wiosna na całego , sporo kwitnień i pracy ogrom ;:108 Dzisiaj pogoda rewelacyjna , dużo słońca , tak jak lubię :tan Gęsiówkę kaukaską znam i mam, a te zadarniające mają lśniące listki i bezpośrednio leżące na ziemi, mocno czepiające się ;:108 Krysiu, jeśli jesteś zainteresowana nimi, to wyślę Ci ;:168 Pozdrawiam serdecznie ;:168

To jest gęsiówka
Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna, piękna wiosna. ;:173
O ;:224 ;:224 ile powojników.Szalejesz Bogusiu!
To sporo rożnych rybek mieliście.
Może i u nas jeszcze w tym roku jakiś będą.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit

Ależ u Ciebie Bogusiu zaawansowana wiosna ;:138 ;:138 taka soczysta zieleń, te kwiatuńki które nas tak bardzo cieszą :D Ciemiernik bordowy ;:167 Kalina taka mi się marzy i nawet ostatnio widziałam ją w ogrodzie w mojej miejscowości, czyli mogłabym sobie taką sprawić bo wiem, że zakwitnie w moim rejonie, mogę wiedzieć jak ona się nazywa? Odbyłam super spacer po Twoim ogrodzie, pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie Aniu i Krysiu.
Aniu mój ogród tak duży ;:108 i sporo jeszcze mam miejsca do sadzenia :tan / oczywiście ograniczam trawnik /.
Krysiu miło mi, ze spacer był udany ;:215 Tak ,wiosna z dnia na dzień coraz bardziej zaawansowana,ale też żal ,że tak szybko przemijają kwitnienia . Wczesne tulipany przekwitły, magnolie tez tracą już na swej urodzie . Kalinę polecam, kwitnie od końca stycznia do chwili obecnej ostatnie kwiatki. Zapach ma powalający , super. Jest to kalina bodnateńska /Viburnum x bodnantense Dawn/ Polecam . Pięknie przebarwiają się też liście ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Widzę Bogusiu, że powojniki dokupione ;:333
Będzie co podziwiać, bo przecież ograniczasz trawnik :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Bogusiu,wiosna u ciebie bardzo bogata ,tak masz ładnie w ogrodzie ,nawet staw z tą rzęsą ślicznie wygląda ,śliczne miejsce w którym czuje się twoją obecność i serducho które wkładasz w ten ogród,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju :wit pomimo ograniczenia trawnika i tak wiele pozostało do koszenia ;:108 Powojniki od dawna były planowane do posadzenia przy wymarzonych przeze mnie murkach. Fundamenty powstały 3 lata temu, a dopiero teraz przyszło natchnienie u męża i trochę więcej czasu , by je stawiać. Mam nadzieję,ze po świętach rozpocznie się murowanie :tan Wiesz , z facetami nic nie wiadomo ;:306
Martusiu Twoje słowa , to miód na moje serce , motywujące do dalszej pracy ;:108 Faktycznie poświęcam ogrodowi bardzo dużo czasu i wszystko co w nim robię , czynię to z sercem . Męczy mnie bezczynność ogrodowa w niedziele , bo to jest u mnie dzień przeznaczony wyłącznie na świętowanie . :tan Pozdrawiam cieplutko ;:168

Zostawiam dzisiejsze zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Bogusiu piękna wiosna u Ciebie, super kwitnienia, ogród taki czyściutki. Magnolie masz przepiękne! Teraz tylko pozostaje nam czekać na deszcz. Wesołych Świąt dla Ciebie i całej rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu tak rzadko tu zaglądam, że aż zarumieniłam się, że dopiero odczytuję post ;:108 Dziękuję serdecznie za życzenia ;:180 U mnie nadal bez deszczu, ziemia wysuszona niesamowicie. Codziennie podlewam roślinki przez około 1-1,5 godziny . Przychodzę do domu zmarznięta , jakby to była zaawansowana jesień . Nie dość ,ze nie ma deszczu ,to niemal codziennie wieje ;:222 Zapowiadają przymrozki , a moje pomidory już rosną w tunelu foliowym i okazałe wczesne ziemniaki w gruncie. Obowiązkowo będziemy musieli przykryć agrowłókniną , choć ziemniaki cały czas przykryte od posadzenia . Jakaś ta wiosna nie taka, nie zdążę nacieszyć się kwitnieniami i po kilku dniach już przekwitają np. tulipany

Zostawiam aktualne zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Bogusiu, ty martwisz się o pomidory pod folią, a ja wyrywny mam je już od tygodnia w gruncie :wink:
Wody mamy nadmiar, tylko ktoś słońce zabrał :(
Życzę poprawy pogody (sobie też :) )
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Glicynia już kwitnie, moja pierwszy raz ma pąki, aż się boję co się stanie jak przyjdą przymrozki, czym i jak ją okryć.
Bogusiu masz tak piękny dojrzały ogród, do pozazdroszczenia. Nie dziwi mnie, że na forum brak czasu, taki teren ogarnąć to chyba od rana do wieczora siedzisz w rabatkach.
Moje ziemniaki zaczęły wychodzić, przez dwa dni je podsypywałam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, moja glicynia kwitnie chyba piąty rok. Z roku na rok obficiej , ponieważ ona lubi silne cięcie, więc tnę ją radykalnie ,prowadząc raczej na drzewko . Na mojej działce stoją dwa słupy energetyczne, wprawdzie częściowo ukryte wśród świerków, ale staram się by pnącza nie dostały się do drutów. Nie ma problemu, jeśli widzę ,że świerki dotykają linii , dzwonię i ekipa przyjeżdża z podnośnikiem ściąć do odpowiedniej wysokości. Sporo czasu poświęcam ogrodowi, bo praktycznie wszystko robię sama / z wyjątkiem koszenia większych połaci i przycinania okazałego drzewostanu . Praca w ogrodzie mnie nie męczy, mam już tak zorganizowaną /warunek , muszę dbać systematycznie , wtedy bez zbytniego wysiłku ogarniam całość/. Mam czas też na wyjazdy weekendowe, dla siebie, dla wnuczki, realizację innych pasji no i prowadzenie domu . Ja jestem takim typem ,ze muszę być cały czas w ruchu, bezczynność mnie męczy :tan Z trudem znoszę niedziele i święta , bo wtedy ogród tylko podziwiam, planuję zmiany i robię zdjęcia.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu piszesz, że sucho u Ciebie?, u nas pada dość często, ale w nocy są już przymrozki, masz rację jakas taka nie taka ta wiosna ;:185
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, u mnie wczoraj popadało ....pierwszy raz chyba od dwóch miesięcy ;:108 Roślinki odżyły, bo podlewanie z węża, to nie to samo, co naturalne "góry"
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, rzadko tu bywam , ale tęsknię za Wami :) Susza, upały i doszły komary :) Okres u mnie bardzo pracowity , bo nareszcie doczekałam się "natchnienia " u męża i zaczął stawiać dekoracyjne murki / fundamenty wylane były w 2015 roku/ Cierpliwa jestem, prawda? Oczywiście pracuję jako pomocnik "szefa" ;:306 ;:306 ;:306 Zostawiam kilka aktualnych zdjęć :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”