Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Piękna działeczka Mariusz :) brawo za wykonaną już prace ;:138 Będę na bieżąco śledzić poczynania w Twoim raju :D

-- 24 sty 2017, o 18:41 --
krasna101 pisze:Witam Cię Mariuszu też Cię wspieram i trzymam kciuki za realizację Twoich planów działkowych. ;:215 Z własnego doświadczenia wiem ile pracy należy włożyć aby własna wizja nasadzeń się spełniła . Jednak widok każdej kwitnącej roślinki/ kwiatu. krzewu,drzewa../ daje tyle satysfakcji,że szybko się zapomina o bólu kręgosłupa, kolan....itp
serdecznie pozdrawiam Bożena
Mnie jak boli kręgosłup, na rękach mam odciski to się ciesze że dobrze przepracowałem dzień spędzony w moi raju ;:215 ;:215 ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Coś w tym jest, że zmęczony ogrodnik to szczęśliwy ogrodnik. ;:215

Mariusz a masz może jeszcze jakieś zdjęcia? Bardzo lubię patrzeć na to jak ogród się tworzy. Sama jestem na półmetku tego etapu. ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mariusz, widzę, że niechcący pozbyłeś się Kalli, szkoda to śliczne kwiat, no ale jak będziesz tu z nami to wszystkiego się nauczysz, jak coś to pytaj, my na pewno podpowiemy, choć widzę, że i tak całkiem fajnie sobie radzisz ;:215
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina dziękuję :) staram się by było najpiękniej hehe chciałbym wszystko na raz, ale wiem, że się nie da tak od razu ;:306

Bogusiu no ja też miałem sadzić wszystkie te mało wymagające, ale jest tyle pięknych kwiatów, które mi się podobają, że pomału zmienia się koncepcja :)

Bożena co prawda to prawda :) jak wszystko kwitnie to serce się raduje ;:138, koncepcja zawsze jest na początku a później to już jest jej wielka ewaluacja :)

Piotrek no zapraszam, zapraszam :)

Aniu niestety więcej zdjęć nie mam, tylko altany którą musze jakoś odczarować, wstawię później zdjęcie i będę czekał na porady :) oczywiście od wiosny się poprawię i będę cykał zdjątka :) :tan

Iwona myślę, że na forum się dużo nauczę także nie ma co :) same plusy no i ile wspaniałych osób się pozna :) ;:162
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariuszu . Oj każdy tak chce od razu wszystko ale właśnie w tym rzecz, że tak się nie da. Poza tym często koncepcje się zmieniają wraz z dojrzałością ogrodniczą ;:108 . Poza tym przecież chcemy mieć zajęcie na całe życie a nie tylko na dwa sezony prawda ;:224 ?? Dobrego dnia :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Mariuszu! oczywiście od razu przyszłam zobaczyć jak realizujesz swoją pasję i jestem zachwycona. Dwa lata to nie dużo, a działka uporządkowana. Czytam że uczysz się na własnych błędach, to pociesz się że wielu z nas ma takie za sobą ;:306 ale są i fachowcy i do nich warto zaglądać, żeby się czego nauczyć ;:333 A nie myślałeś cebulowe sadzić w koszykach albo inaczej zabezpieczać przed nornicami? Piwonie nim posadzisz poczytaj, bo też wymagają specjalnego sadzenia. A tu znajdziesz mnóstwo pięknych odmian http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=672 a i porad! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Moi drodzy tak jak pisałem tak też robię, wstawiam zdjęcie mojej altanki (bunkra) i proszę o porady jak ją upiększyć ;:145 ogólnie nie chciałbym wstawiać tu okna z przodu ze względu na włamy, ale jakoś chciałbym żeby wyglądała, w tym roku chcę strukturę rzucić, ale też nie wiem jaki kolorek więc chętnie posłucham propozycji ogrodowych architektów :) ;:138 :heja

Oto ona:

Obrazek

Obrazek
Poniżej już z boniami po boku i tynkiem przygotowana do struktury :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Okna może nie być, ale na ten prostokąt możesz nałożyć drewnianą okiennicę :D albo namalować!
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

A ja bym czymś go obsadziła :D im więcej się wtopi w otoczenie tym lepiej :wink:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A ja bym go obsadziła pnączami, oczywiście do wyboru według upodobań. Może róże pnące na kratach? Może winobluszcz, ale trójklapowy, może powojniki? No i zrób sobie atrapę okna, fajnie by wyglądało. ;:108 I drzwi i to okno na niebiesko ;:224
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz poszukaj pomysłów na necie :) wpisz w Google "upiększanie altanki" lub coś podobnego i może coś przykuje Twoją uwagę :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witam.
Widzę, że zacząłeś fajną przygodę. Dołączyłeś do grona wariatów :D
Uwielbiam to szaleństwo, to najfajniejsza choroba jaką znam.
Chyba Marysia Maska ma najfajniejszy pomysł na upiekszenie altanki. Z tego co widzę nie można jej niczym obsadzić, bo jest chodnik. Może do tych metalowych drzwi też dałoby sie jakoś przyczepić deski.
Powoli stworzysz super działeczkę.
Już zrobiłeś dużo ja na tak krótki czas uzytkowania
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Znalazłam chwilkę czasu żeby zajrzeć i czytam że dziewczyny już wpisują podobne pomysły jakie dałam ci u siebie. Czyli nie były te pomysły takie złe. Jak pisałam, do tej atrapy okna dorzuciłabym lustro pod ramę. Może też być rama z jakąś kompozycją suchych kwiatów.
Znasz Pinterest? To skarbnica inspiracji.
Już jesteś nieźle wciągnięty w bzika ogrodowego, patrząc jak dużo fajnych rzeczy już zrobiłeś. Trzymaj tak dalej. Powodzenia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Jestem za pnączami ;:215 a taka imitacja okiennicy bardzo fajna podpowiedź ;:108. Na pewno wymyślisz coś fajnego. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Okiennice to super sprawa, jeśli mogę coś podpowiedzieć to pnacza po drewnianej podporze. Sama mam ten problem - muszę zmienić wizerunek domku - ale co roku szkoda mi kasy, co uzbieram to wydaję na roślinki zamiast na elewację. Moja dew dawn daje radę ;:173
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”