Ja już nie kupuje więcej cebulekewelkacha88 pisze:Witaj. Poszalałaś z cebulkami czosnków
. Na pewno będzie pięknie bo takie duże cebule mają
. Tulipany też ładne
. Ja jeszcze chcę dokupić sobie Queen of Night i może jeszcze jakieś różowe. Zobaczymy co jeszcze w sklepach zastanę. Biała rabata zapowiada się pięknie a te jeżówki z rozchodnikami są genialne
. Bardzo lubię to zestawienie
. Pozdrawiam i miłego sadzenia Ci życzę
.
Ogólnie kupiłam 22 sztuki czosnków mount everest (zdjęcie trochę nieaktualne:) ) Chciałoby się więcej ale trzeba jakiś zdrowy rozsądek zachować...sarenki lubią też jeść czosnki? może z czosnkami spróbuj?Alania pisze:![]()
![]()
![]()
ale zaszalałas z cebulami![]()
ja mało kupiłam w tym roku, bo nie chce dokarmiać sarenekWiosna zjadły mi doszczętnie wszystkie cebulowe
![]()
Będę podziwiać Twoje - musisz robic dużo fotek, bo z pewnością będzie pięknie
![]()
![]()
![]()
Anitko, wspaniale wyglądają rozchodniki Matrona z jeżówkami w takiej gęstwinie![]()
A na tej zmodernizowanej rabacie z białymi kwiatami bukszpany będą prowadzone na kulki?
Również nie sadzę tulipanów w osłonkach, u mnie koty skutecznie tępią nornice i póki co niczego mi nie zjadły, liczę że tym razem też tak będzie...... już idę do twojego wątkuewelkacha88 pisze:Ja posadziłam już część cebulek głównie narcyzy , tulipany i czosnki . Zostały mi jeszcze hiacynty i iryski żyłkowane. Faktycznie z sadzeniem jest sporo zachodu ale efekt zawsze fajny o ile jakaś nornica nam cebul nie zje. Ja nie sadzę do donic bo nie wyobrażam sobie posadzić kilkaset cebul w takim sposób
tak więc lecę na żywioł i wiosną zobaczymy co przetrwało. Oby jak najwięcej
. Do siebie zapraszam
.
Jeżówki to jedne z moich ulubionych roślinanabuko1 pisze:Ale szalejesz z cebulowymi.I fajnie!!
Będzie super kolorowa wiosna![]()
![]()
Masz bardzo ciekawe i ładne odmiany jeżówek![]()
I horki, cudnie wyglądają.
Ja też mam do nich słabość
Myślisz że będą jakieś przeceny cebulowychpaola1a pisze:Zakupy świetne, ja swoich jeszcze nie zakończyłam, za jakieś dwa tygodnie będę skupować po sklepach te poprzeceniane.
Nie wiem jak ja tą zimę przeczekam bo już bym chciała kwitnące tulipany oglądać, na razie posadziłam połowę ale miałam dość, w sumie na pewno jeszcze zdążę. Muszę się rozejrzeć za białymi czosnkami bo jakoś nie wpadły mi nigdzie w oko a w sumie fajnie by się kontrastowały z fioletowymi
Na białą rabatkę też miałam ogromną chęć ale jako że u mnie dominują białe hortensje w ogrodzie obawiałam się monotonności, więc moja będzie biało- fioletowa.
Czosnki też sie wygodniej sadzicyma2704 pisze:Anitko rozchodnikowo- jeżówkowo- trawiasta cudna.![]()
Biała rabata powstała.
Zaszalałaś z cebulami,
ja jeszcze nie kupiłam, ale chyba porzucę tulipany na rzecz czosnków. Szczęśliwa jesteś, że koty przepędzają gryzonie,
u mnie znowu nornice orlika zjadły. Dobrej niedzieli.
Mam nadzieje w sumie to już bym chciała nawet wiosnykasia100780 pisze:Anitko świetne zakupy. Będzie pięknie na wiosnę
HejAnn_85 pisze:Witaj, piękne rabaty, dużo przestrzeni... Ja wygłodniała miejsca, pewnie zaraz napchałabym tam wszystkiego co przyszłoby mi na myśl, a dopiero potem zaczęłabym nad tym myśleć![]()
Fajne cebule![]()
W benexie w tym roku kupowałam szafirki, narcyzy, hiacynty, krokusy i tulipany, ale nie mogę nic na temat zgodności odmian powiedzieć, wiosną wszystko będzie jasne
Teraz mi dużo osób pisało, że dostali cebulki z chorobą grzybowąAlania pisze:Ja nie mam dobrych doświadczeń z ta firma, ale to były tulipany i to dość dawno.