Hortensje róże i jeżówki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje róże i jeżówki

Post »

Witaj :wit . Poszalałaś z cebulkami czosnków ;:138 . Na pewno będzie pięknie bo takie duże cebule mają ;:108 . Tulipany też ładne ;:333 . Ja jeszcze chcę dokupić sobie Queen of Night i może jeszcze jakieś różowe. Zobaczymy co jeszcze w sklepach zastanę. Biała rabata zapowiada się pięknie a te jeżówki z rozchodnikami są genialne ;:167 . Bardzo lubię to zestawienie ;:138 . Pozdrawiam i miłego sadzenia Ci życzę :wit .
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj :wit . Poszalałaś z cebulkami czosnków ;:138 . Na pewno będzie pięknie bo takie duże cebule mają ;:108 . Tulipany też ładne ;:333 . Ja jeszcze chcę dokupić sobie Queen of Night i może jeszcze jakieś różowe. Zobaczymy co jeszcze w sklepach zastanę. Biała rabata zapowiada się pięknie a te jeżówki z rozchodnikami są genialne ;:167 . Bardzo lubię to zestawienie ;:138 . Pozdrawiam i miłego sadzenia Ci życzę :wit .
Ja już nie kupuje więcej cebulek :D chyba że będzie jakaś wyprzedaż to się skuszę ;:173 , najgorsze sadzenie cebulek ;:124 o wiele bardziej lubię je kupować :D Muszę zajrzeć do twojego wątku bo dawno mnie tam nie było.....
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Ja posadziłam już część cebulek głównie narcyzy , tulipany i czosnki . Zostały mi jeszcze hiacynty i iryski żyłkowane. Faktycznie z sadzeniem jest sporo zachodu ale efekt zawsze fajny o ile jakaś nornica nam cebul nie zje ;:222 . Ja nie sadzę do donic bo nie wyobrażam sobie posadzić kilkaset cebul w takim sposób ;:oj tak więc lecę na żywioł i wiosną zobaczymy co przetrwało. Oby jak najwięcej ;:173 . Do siebie zapraszam ;:196 .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:oj ;:oj ;:oj
ale zaszalałas z cebulami :shock:
ja mało kupiłam w tym roku, bo nie chce dokarmiać sarenek ;:222 Wiosna zjadły mi doszczętnie wszystkie cebulowe ;:222 :cry: Będę podziwiać Twoje - musisz robic dużo fotek, bo z pewnością będzie pięknie ;:215 ;:215 ;:215
Anitko, wspaniale wyglądają rozchodniki Matrona z jeżówkami w takiej gęstwinie ;:138
A na tej zmodernizowanej rabacie z białymi kwiatami bukszpany będą prowadzone na kulki?
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Alania pisze:;:oj ;:oj ;:oj
ale zaszalałas z cebulami :shock:
ja mało kupiłam w tym roku, bo nie chce dokarmiać sarenek ;:222 Wiosna zjadły mi doszczętnie wszystkie cebulowe ;:222 :cry: Będę podziwiać Twoje - musisz robic dużo fotek, bo z pewnością będzie pięknie ;:215 ;:215 ;:215
Anitko, wspaniale wyglądają rozchodniki Matrona z jeżówkami w takiej gęstwinie ;:138
A na tej zmodernizowanej rabacie z białymi kwiatami bukszpany będą prowadzone na kulki?
Ogólnie kupiłam 22 sztuki czosnków mount everest (zdjęcie trochę nieaktualne:) ) Chciałoby się więcej ale trzeba jakiś zdrowy rozsądek zachować...sarenki lubią też jeść czosnki? może z czosnkami spróbuj?
bukszpany prowadzę na kulki :) w tamtym roku wyglądały ogólnie gorzej, więc jakiś progres jest :)

-- 29 wrz 2016, o 17:24 --
ewelkacha88 pisze:Ja posadziłam już część cebulek głównie narcyzy , tulipany i czosnki . Zostały mi jeszcze hiacynty i iryski żyłkowane. Faktycznie z sadzeniem jest sporo zachodu ale efekt zawsze fajny o ile jakaś nornica nam cebul nie zje ;:222 . Ja nie sadzę do donic bo nie wyobrażam sobie posadzić kilkaset cebul w takim sposób ;:oj tak więc lecę na żywioł i wiosną zobaczymy co przetrwało. Oby jak najwięcej ;:173 . Do siebie zapraszam ;:196 .
Również nie sadzę tulipanów w osłonkach, u mnie koty skutecznie tępią nornice i póki co niczego mi nie zjadły, liczę że tym razem też tak będzie...... już idę do twojego wątku :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale szalejesz z cebulowymi.I fajnie!!
Będzie super kolorowa wiosna ;:108 ;:108
Masz bardzo ciekawe i ładne odmiany jeżówek ;:167
I horki, cudnie wygląd ;:167 ają.
Ja też mam do nich słabość :)
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Zakupy świetne, ja swoich jeszcze nie zakończyłam, za jakieś dwa tygodnie będę skupować po sklepach te poprzeceniane.
Nie wiem jak ja tą zimę przeczekam bo już bym chciała kwitnące tulipany oglądać, na razie posadziłam połowę ale miałam dość, w sumie na pewno jeszcze zdążę. Muszę się rozejrzeć za białymi czosnkami bo jakoś nie wpadły mi nigdzie w oko a w sumie fajnie by się kontrastowały z fioletowymi
Na białą rabatkę też miałam ogromną chęć ale jako że u mnie dominują białe hortensje w ogrodzie obawiałam się monotonności, więc moja będzie biało- fioletowa.
Paulina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko rozchodnikowo- jeżówkowo- trawiasta cudna. ;:oj ;:138 Biała rabata powstała. :uszy Zaszalałaś z cebulami, ;:215 ja jeszcze nie kupiłam, ale chyba porzucę tulipany na rzecz czosnków. Szczęśliwa jesteś, że koty przepędzają gryzonie, ;:333 u mnie znowu nornice orlika zjadły. Dobrej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anitko świetne zakupy. Będzie pięknie na wiosnę :lol:
Filemon24
1000p
1000p

Post »

anabuko1 pisze:Ale szalejesz z cebulowymi.I fajnie!!
Będzie super kolorowa wiosna ;:108 ;:108
Masz bardzo ciekawe i ładne odmiany jeżówek ;:167
I horki, cudnie wygląd ;:167 ają.
Ja też mam do nich słabość :)
Jeżówki to jedne z moich ulubionych roślin :) i już mam na oku kolejne odmiany :)
paola1a pisze:Zakupy świetne, ja swoich jeszcze nie zakończyłam, za jakieś dwa tygodnie będę skupować po sklepach te poprzeceniane.
Nie wiem jak ja tą zimę przeczekam bo już bym chciała kwitnące tulipany oglądać, na razie posadziłam połowę ale miałam dość, w sumie na pewno jeszcze zdążę. Muszę się rozejrzeć za białymi czosnkami bo jakoś nie wpadły mi nigdzie w oko a w sumie fajnie by się kontrastowały z fioletowymi
Na białą rabatkę też miałam ogromną chęć ale jako że u mnie dominują białe hortensje w ogrodzie obawiałam się monotonności, więc moja będzie biało- fioletowa.
Myślisz że będą jakieś przeceny cebulowych :) ja niby już nic więcej nie planuje ale jak gdzieś przecenią to kto wie ;:173

-- 7 paź 2016, o 12:35 --
cyma2704 pisze:Anitko rozchodnikowo- jeżówkowo- trawiasta cudna. ;:oj ;:138 Biała rabata powstała. :uszy Zaszalałaś z cebulami, ;:215 ja jeszcze nie kupiłam, ale chyba porzucę tulipany na rzecz czosnków. Szczęśliwa jesteś, że koty przepędzają gryzonie, ;:333 u mnie znowu nornice orlika zjadły. Dobrej niedzieli. ;:196
Czosnki też sie wygodniej sadzi :) i mam pewność że nornice nie zjedzą, w ogóle bardziej tez mi się podobają od tulipanów, chciałabym je wporwadzić na każdą rabatę ale to stopniowo bo niestety tanie nie są :)

-- 7 paź 2016, o 12:36 --
kasia100780 pisze:Anitko świetne zakupy. Będzie pięknie na wiosnę :lol:
Mam nadzieje w sumie to już bym chciała nawet wiosny :D
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny kupowałyście może w Benexie cebule czosnków ozdobnych? Czytałam wiele negatywnych opinii odnośnie pomyłek tulipanów ale ja chciałabym kupić czosnki white giant - mają dobrą cenę i zastanawiam się czy warto :)
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Witaj, piękne rabaty, dużo przestrzeni... Ja wygłodniała miejsca, pewnie zaraz napchałabym tam wszystkiego co przyszłoby mi na myśl, a dopiero potem zaczęłabym nad tym myśleć :lol:

Fajne cebule :wink:
W benexie w tym roku kupowałam szafirki, narcyzy, hiacynty, krokusy i tulipany, ale nie mogę nic na temat zgodności odmian powiedzieć, wiosną wszystko będzie jasne ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja nie mam dobrych doświadczeń z ta firma, ale to były tulipany i to dość dawno.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Ann_85 pisze:Witaj, piękne rabaty, dużo przestrzeni... Ja wygłodniała miejsca, pewnie zaraz napchałabym tam wszystkiego co przyszłoby mi na myśl, a dopiero potem zaczęłabym nad tym myśleć :lol:

Fajne cebule :wink:
W benexie w tym roku kupowałam szafirki, narcyzy, hiacynty, krokusy i tulipany, ale nie mogę nic na temat zgodności odmian powiedzieć, wiosną wszystko będzie jasne ;:108
Hej :D dobrze, że chociaż cebulki ładne ci przysłali bo dużo osób mi pisało, że dostali spleśniałe. Postanowiłam nie ryzykować i nie zamawiać od nich.
Przestrzeni jest coraz mniej :) rabaty się systematycznie powiększają :D
Alania pisze:Ja nie mam dobrych doświadczeń z ta firma, ale to były tulipany i to dość dawno.
Teraz mi dużo osób pisało, że dostali cebulki z chorobą grzybową ;:222 Ja mam ogólnie pecha jeśli chodzi o takich sprzedawców i pewnie też bym była tym "szczęśliwcem" co dostałby brzydkie cebulki, wolę nie ryzykować i nie zamawiać jednak.
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Co do cebul to u nas w Castoramie wyprzedają - z 11 złotych na 3 za 10 sztuk tulipanów, są różne odmiany- fajne kształty i kolory, czosnków niestety nie było. Zawsze z niecierpliwością czekam na ten czas w casto. bo u nas w październiku zawsze przeceniają liściaste o -70%. Przyciągnęłam więc do domu berberysy bagatelle i aurea, dobrze że pogoda choć na weekend ma być fajna to może wysadzę to wszystko, a jeszcze róże po 15 z f. wysyłają. Masz świętą rację- fajnie te zakupy robić, zwłaszcza cebulowe, ale z sadzeniem gorzej. Jak mi już plecy wysiadają to wyobrażam sobie rabatkę nad którą pracuje wiosną- jak już wszystko zakwitnie, no i ........sadzę dalej.
Paulina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”