Róże w ogrodzie 2016
- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Róże w ogrodzie 2016
Majeczko cóż mam napisać, cudnie jest i tyle, dlaczego tak mało fotek ? Powojnik śliczny, jak mu na imię? Zdradziisz co masz posadzone za lavender na fotce pod powojnikiem .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko
wreszcie otworzyłaś bramę. Wjechałam i nie wyjadę, nie dam się wyrzucić
. Cuda pokazujesz, już od pierwszego zdjęcia jestem zauroczona, ale zmian, jak elegancko, czysto, wszystko tak wywarzone, przemyślane. Nowości masz też dużo a różyce cudowne, liście błyszczące, wszystko zdrowe
. Moje zakupy różane to niewypał straszny, jeszcze nigdy nie kupiłam takich róż.
Wracając do Twojego ogrodu, kolory cudownie dobrane, nie słucham Cię więcej, zamawiam co spiszę
, nie zapominaj tylko o nazwach
. Ach te pastele i mocniejsze , wybijające się piękne ostróżki. Cuda pokazujesz, chyba zamknę swój wątek, bo wstyd mi patrząc na Twój ogród. 

Wracając do Twojego ogrodu, kolory cudownie dobrane, nie słucham Cię więcej, zamawiam co spiszę

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, jak to robisz, że masz taki porządek w ogrodzie?
Czy masz czymś wyściółkowane pod różami? Ani pół chwasta...

Czy masz czymś wyściółkowane pod różami? Ani pół chwasta...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Maju, czy mnie oczy mylą? Czy masz już jakieś czerwone rarytasy?
Powiem Ci, że mam jedną piękność o nazwie Grande Amore
Co ciekawe, każda osoba, która mnie odwiedza, bez wahania wskazuje na nią, jako najładniejszą różę
Widać czerwień chwyta za serce i mężczyzn, i kobiety
Sądzę, że czerwień w ogrodach nie była modna, bo kojarzyła się z minionymi czasami, kiedy królem kwiatów był czerwony goździk... Pora może przywrócić czerwień do łask?
Róże kwitną Ci bajecznie, zawsze je podziwiam z zapartym tchem
A propos spostrzeżeń Basi co do braku chwastów - wszyscy wiedzą, że umiesz czarować i jakieś hokus-pokus na tych rabatach odstawiasz
Nie ma takiej ludzkiej siły, która by zapewniła tak perfekcyjny stan rabat w sposób naturalny 

Powiem Ci, że mam jedną piękność o nazwie Grande Amore

Róże kwitną Ci bajecznie, zawsze je podziwiam z zapartym tchem

A propos spostrzeżeń Basi co do braku chwastów - wszyscy wiedzą, że umiesz czarować i jakieś hokus-pokus na tych rabatach odstawiasz

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MAjeczko a na zdjęciu 5 i 7 od dołu to jest Minerva? Przepiękna
Ale ja już róż nie kupuję
, dopiero jak się odrobię .... nie wtedy też nie, bo ja się nigdy nie odrobię
Twój ogród nieustannie zachwyca.... dla mnie cel nie do osiągnięcia, więc chociaż się napatrzę na Twój
PS Faktycznie - to nie jest możliwe żeby taki IDEAŁ istniał - czarujesz nas cały czas
Ale czaruj, czaruj

Ale ja już róż nie kupuję

Twój ogród nieustannie zachwyca.... dla mnie cel nie do osiągnięcia, więc chociaż się napatrzę na Twój
PS Faktycznie - to nie jest możliwe żeby taki IDEAŁ istniał - czarujesz nas cały czas
Ale czaruj, czaruj

Witaj Majko
Nie oceniałam jeszcze żadnego Twojego tematu z różami, zatem teraz wpiszę się do Twojego "różanego pamiętnika". Zacznę od pochwały oryginalnego trejażu stanowiącego zarówno parawan jak również bardzo atrakcyjne tło dla różanych ekspozycji jak i pnączy powojników.
Twoje róże - wiadomo, że piękne. Starannie dobrane i przemyślane odmiany. Jak czytam takie nazwy jak Fragonard czy Pompadour, to wiem, że żadna róża nie trafiła do Ciebie przez przypadek. Fragonard i Pompadour nie tylko jako róże są piękne, ale podbijają wrażenia swoją nazwą wszak kojarzą się z epoką, która jak żadna inna nie hołdowała delikatnemu i jednocześnie wyrafinowanemu pięknu.
Jakoś tak szczególnie wpadają mi w oko Twoje róże w różowym tonie: Rose vom Ruhrtal, Auguste Pretoria, Roseraie du Chatelet, Spirit of Freedom, Roseraie du Chatelet, Abbatiale de Pontigny... Niektóre nazwy do tej pory były mi zupełnie nieznane.
Na koniec pozostaje mi tylko pogratulować dobrego gustu, umiejętności trafnego i rozważnego wyboru róż, a także dbałości o porządek jaki panuje w Twoim ogrodzie.

Twoje róże - wiadomo, że piękne. Starannie dobrane i przemyślane odmiany. Jak czytam takie nazwy jak Fragonard czy Pompadour, to wiem, że żadna róża nie trafiła do Ciebie przez przypadek. Fragonard i Pompadour nie tylko jako róże są piękne, ale podbijają wrażenia swoją nazwą wszak kojarzą się z epoką, która jak żadna inna nie hołdowała delikatnemu i jednocześnie wyrafinowanemu pięknu.
Jakoś tak szczególnie wpadają mi w oko Twoje róże w różowym tonie: Rose vom Ruhrtal, Auguste Pretoria, Roseraie du Chatelet, Spirit of Freedom, Roseraie du Chatelet, Abbatiale de Pontigny... Niektóre nazwy do tej pory były mi zupełnie nieznane.
Na koniec pozostaje mi tylko pogratulować dobrego gustu, umiejętności trafnego i rozważnego wyboru róż, a także dbałości o porządek jaki panuje w Twoim ogrodzie.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jakoś nie widać na Twoich różach tych upałow, a to niemożliwe, że tak kadrujesz, że unikasz tych przypalonych
W sumie to ja mam przeważającą róż wytrzymałych
Tak naprawdę to właśnie te nowe są najgorsze.
Dlatego dam im szansę na przyszły rok, może jak się porządnie ukorzenią to się poprawią?
bardzo Ci dziękuję za opisy zdjęć
W sumie to ja mam przeważającą róż wytrzymałych
Tak naprawdę to właśnie te nowe są najgorsze.
Dlatego dam im szansę na przyszły rok, może jak się porządnie ukorzenią to się poprawią?
bardzo Ci dziękuję za opisy zdjęć

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień dobry
od wczoraj po południu i całą noc wiało i lało. W ogrodzie wszystko wisi
Popiszę później
Wczorajsze zdjęcia robione skoro świt.
Hot Chocolate i Ledy Emma Hamilton

Billet Doux

Jalitach

Fall in love again

Colibri Farbfestival

A, tak było dzień wcześniej skoro świt.
Jalitah

Jasmina na pniu

Pierwsze promyki

od wczoraj po południu i całą noc wiało i lało. W ogrodzie wszystko wisi

Popiszę później

Wczorajsze zdjęcia robione skoro świt.
Hot Chocolate i Ledy Emma Hamilton

Billet Doux

Jalitach

Fall in love again

Colibri Farbfestival

A, tak było dzień wcześniej skoro świt.
Jalitah

Jasmina na pniu

Pierwsze promyki

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jaka twoja Jalitah spłoniona
Moja nie miała takiego zdrowego rumieńca, chociaż też jej niczego nie brakuje
Cudne ostróżki i powojniki, ą o różach to już nawet nie muszę wspominać
A może właśnie, że wspomne-są piękne. Sztywno sie trzymają jak na defiladzie, czuprynki ufryzowane i nawet skropione lakierem. Czy w słońcu, czy w deszczu są tak samo urodziwe 

Cudne ostróżki i powojniki, ą o różach to już nawet nie muszę wspominać

Maju, cudnie
Slicznie jest u Ciebie.
A jak tam Twoje powojniki Beautifull Bridge i Maria Sklodowska? Polecasz?

A jak tam Twoje powojniki Beautifull Bridge i Maria Sklodowska? Polecasz?
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Ktoś tu obiecał podpisywać cudne okazy, a przynajmniej nowości.
Poproszę o imię i nazwisko oraz PESEL poniższej piękności:

Niektóre nazwy już znamy, ale pewności nigdy nie można mieć.
Cudnie jest teraz w Twoim ogrodzie. Świetnie wygląda, płożący się po żeniszkach, niebieski powojnik.
O budzących zachwyt różach, że są wspaniałe (mniam, mniam) nie dodam , bo widać to i bez moich słów. Gratuluję

Poproszę o imię i nazwisko oraz PESEL poniższej piękności:

Niektóre nazwy już znamy, ale pewności nigdy nie można mieć.
Cudnie jest teraz w Twoim ogrodzie. Świetnie wygląda, płożący się po żeniszkach, niebieski powojnik.
O budzących zachwyt różach, że są wspaniałe (mniam, mniam) nie dodam , bo widać to i bez moich słów. Gratuluję

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Obstawiam, że to Lavender Ice ale u Majki tyle nowości że może być coś innego 

Bo to nie nowosc....tylko wydoroslala;) jest PIEKNA. Tez obstwiam Lavender I.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Ja też skuszę się na zgadywanie... April i Patiann, moim zdaniem ta róża to na pewno nie jest Lavender Ice. Obstawiam Lavender Flower Circus, aczkolwiek nie upieram się przy swojej racji, bo może to być jeszcze coś innego...
Co do nowej serii fotek - wszystko ładne. Szczególnie piękne kompozycje w tonacji niebiesko-fioletowej i ta róża Billet Doux bardzo mi się podoba.
Szkoda, że nie jest to rabatówka i nie można jej mieć w donicy na balkonie.
Co do nowej serii fotek - wszystko ładne. Szczególnie piękne kompozycje w tonacji niebiesko-fioletowej i ta róża Billet Doux bardzo mi się podoba.