Doniczkowe Barbry13
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe Barbry13
A fiołeczki - bajka 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Basiu jakie cudności
i Ty tak długo je chowała.
U mnie Bella dziwnie rośnie ma słabe listki ale jak zakupiona nic się nie poprawiła i nadal tak rośnie.

U mnie Bella dziwnie rośnie ma słabe listki ale jak zakupiona nic się nie poprawiła i nadal tak rośnie.
- Traffcia
- 100p
- Od: 7 kwie 2015, o 15:30
Witam
Przepiękne rośliny
i już tak kolorowo, kwitnąco...
A ta roślinka Albuca spiralis, czy to jest roślina, która musi zimować, czy rośnie przez cały rok?
Przepiękne rośliny

A ta roślinka Albuca spiralis, czy to jest roślina, która musi zimować, czy rośnie przez cały rok?
Pozdrawiam
Beata
Beata
Dziękuję wszystkim za wizytę i miłe wpisy.
Żanetko, trochę nie rozumiem, jak mogłaś zdradzić sansewierie, ale skoro poszły w dobre ręce, to do wybaczenia. Widziałam, że dużo miejsca będziesz teraz potrzebować
Aniu, ja u Ciebie zawsze się zachwycam
Ewa, też lubię irezynę, ma taki niesamowity kolor, a najładniej wygląda pod słońce
Edytko, dziękuję .
Malachitku,dziękuję za miłe słowa. Te przędziory, to wszystkim nam się dają we znaki .
Ktosiu , dziękuję.
Kasiu, ja już kilka razy odmładzałam bellę. Ona ma delikatne korzenie i wystarczy, że ma trochę za mokro i pozostają z nich tylko nitki. Liście więdną, nowe nie rosną, a cała roślina tylko wegetuje.
Traffcia swojej albuki nie zimowałam, tylko ograniczyłam podlewanie. Na razie uczę się jej.
Do lata trochę daleko, więc będą tylko wspomnienia

Żanetko, trochę nie rozumiem, jak mogłaś zdradzić sansewierie, ale skoro poszły w dobre ręce, to do wybaczenia. Widziałam, że dużo miejsca będziesz teraz potrzebować

Aniu, ja u Ciebie zawsze się zachwycam

Ewa, też lubię irezynę, ma taki niesamowity kolor, a najładniej wygląda pod słońce

Edytko, dziękuję .
Malachitku,dziękuję za miłe słowa. Te przędziory, to wszystkim nam się dają we znaki .
Ktosiu , dziękuję.
Kasiu, ja już kilka razy odmładzałam bellę. Ona ma delikatne korzenie i wystarczy, że ma trochę za mokro i pozostają z nich tylko nitki. Liście więdną, nowe nie rosną, a cała roślina tylko wegetuje.
Traffcia swojej albuki nie zimowałam, tylko ograniczyłam podlewanie. Na razie uczę się jej.
Do lata trochę daleko, więc będą tylko wspomnienia

Piękne wspomnienia czy środkowe zdjęcie to kwitnąca trzykrotka?
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, kolumnowiec kwitnie, pięknie, jak stary jest?
No i różowe (to fuksja?) kwiatuchy też ładne
No i różowe (to fuksja?) kwiatuchy też ładne

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Patryk to Tibouchina, kwitnie, niestety, późnym latem.
Moniko, cereus tak stary, że nawet nie mogę się doliczyć, ile ma lat, ale to parapetowiec, więc nie jest duży (w porównaniu z Twoim). To różowe, to fuksja.
Moniko, cereus tak stary, że nawet nie mogę się doliczyć, ile ma lat, ale to parapetowiec, więc nie jest duży (w porównaniu z Twoim). To różowe, to fuksja.
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Piękna Tibouchina
Gratuluję. Ja swoją ukatrupiłam.

Gratuluję. Ja swoją ukatrupiłam.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Śliczne kwitnienia, Basiu!
A co do sansewierek...Ja już się swoich pozbyłam w zeszłym roku, także to nie była decyzja "teraz". Po prostu... wiele się czynników na to złożyło, i niekoniecznie ten brak miejsca, choć też, ale poszły naprawdę w dobre ręce. I nie żałuję
życzę, byś miała więcej takich ślicznych kwiatków tego sezonu
A co do sansewierek...Ja już się swoich pozbyłam w zeszłym roku, także to nie była decyzja "teraz". Po prostu... wiele się czynników na to złożyło, i niekoniecznie ten brak miejsca, choć też, ale poszły naprawdę w dobre ręce. I nie żałuję

życzę, byś miała więcej takich ślicznych kwiatków tego sezonu

- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
A ja fiołeczki pochwalę, bo ślicznie obsypane kwiatami
A poza tym to bardzo je lubię i kilka też mam 

-
U kolumnowców to chyba bardziej wiek, niż wysokość wpływa na kwitnienie, chociaż pewnie też jakiś limit wysokości musi być 
A trzymasz go na dworze (latem, oczywiście)?
Może pozwolisz nam tu rzucić okiem chociaż troszkę na Twoją zbieraninę kłujaczków? Jakaś jedna zbioróweczka chociaż

A trzymasz go na dworze (latem, oczywiście)?
Może pozwolisz nam tu rzucić okiem chociaż troszkę na Twoją zbieraninę kłujaczków? Jakaś jedna zbioróweczka chociaż

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Dziękuję , że zaglądacie.
Aniu76, obawiam się, że ja swoją też ukatrupiłam, niedługo się okaże.
Żanetko i Krzysiu dziękuję.
Wisienko (ktoś tak ładnie Cię nazwał u Ciebie), chyba masz rację z tym wiekiem. Ten cereus jest baaardzo wiekowy i cały rok spędza na parapecie, a mimo to kwitnie kilka razy w roku. Wieki temu był na powietrzu, może gdzieś odkopię archiwalne zdjęcia
Zbioróweczki nie mam ( człowiek nie jest przygotowany do prowadzenia wątku
), ale postaram się coś przygotować w najbliższym czasie. Takie coś tylko znalazłam

I jeden z bohaterów - zdjęcie letnie

Aniu76, obawiam się, że ja swoją też ukatrupiłam, niedługo się okaże.
Żanetko i Krzysiu dziękuję.
Wisienko (ktoś tak ładnie Cię nazwał u Ciebie), chyba masz rację z tym wiekiem. Ten cereus jest baaardzo wiekowy i cały rok spędza na parapecie, a mimo to kwitnie kilka razy w roku. Wieki temu był na powietrzu, może gdzieś odkopię archiwalne zdjęcia

Zbioróweczki nie mam ( człowiek nie jest przygotowany do prowadzenia wątku

I jeden z bohaterów - zdjęcie letnie

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Kaktusy cudowne! I jakie dorodne i zdrowe 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Jakie wielkie!
Szkoda że to racze rośliny nie dla mnie miałem jednego kaktusa ale go ususzyłem 

-
No to czekam na jakąś wiosenną zbioróweczkę całości
Tutaj kwartet bardzo dojrzałych wiekowo roślin, fotel teściowe przezierający zza kwitnącego też już nie przedszkolak, bardzo mi się podobają
.
O parapet pytam z ciekawości, bo ja mam swoje kaktusowe na balkonie, nie mam za wiele doświadczenia z uprawą parapetową (hmm, tak jakby brak parapetów doskwiera, a tu jeszcze są różne inne doniczkowce
) i zawsze mam wrażenie że mają tam za mało światła, a tu proszę, cereusowi najwyraźniej się podoba za szybą
A widzisz, Patryku, mówią, że kaktusy są dla leniwych. Może za mało leniwy byłeś, że Ci z kaktusem nie wyszło
?

Tutaj kwartet bardzo dojrzałych wiekowo roślin, fotel teściowe przezierający zza kwitnącego też już nie przedszkolak, bardzo mi się podobają

O parapet pytam z ciekawości, bo ja mam swoje kaktusowe na balkonie, nie mam za wiele doświadczenia z uprawą parapetową (hmm, tak jakby brak parapetów doskwiera, a tu jeszcze są różne inne doniczkowce

A widzisz, Patryku, mówią, że kaktusy są dla leniwych. Może za mało leniwy byłeś, że Ci z kaktusem nie wyszło

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)