Hej
dopiero dotarłam do Twojego nowego wątku
Jak zwykle dostarczasz nam niezłych widoczków Twoich pieknych roślinek
Peperomia w tej doniczce wygląda idealnie
Jestem kochani, cały tydzień tylko podczytywałam wątki na forum.
Krzysiu esquertisa chcę wymienić na inną roślinkę lub sprzedać, mam za dużo roślin i z niektórych trzeba zrezygnować, ale przyrasta w listki, n arazie nie kwitnie, jakieś 6-7 tygodni temu skończył dopiero kwitnienie
Mam 2 nowości.
W LM udało się zakupic phal.liodoro i to z keikiem
i jakiś czas temu dojechały kloniki o wspaniałych liściach
w końcu rozkwitły się kolejne pąki na phal z fuksjowym środkiem
a ten storczyk z każdego oczka wypuszcza pędzik
ludisia otwiera pomału pąki
Pati, phal.liodoro cudowny. Widać liście ma zdrowe i faktycznie keiki ma, i to wcale nie maleńkie Gratuluję udanego zakupu
Klonik ma przepięknie wybarwione listki, z niecierpliwością będę czekała jak podrośnie i do tego jeszcze zakwitnie....
Jak ładnie! Świetnie się razem komponują, ten pH. Lemon Lime (dobrze zgaduję?) jest piękny, no i Syngonium! Czemu mi to syngonium nie chce tak ładnie rosnąć, tylko grymasi
Takie parapety lubię najbardziej!
No właśnie nie wiem, nie wiem jak mu dogodzić. Tak jak dostałam od ciebie w tamtym roku dwie małe roślinki, tak w sumie teraz jedna prawie padła, a druga niewiele urosła. Praktycznie co listek wypuści, to najstarszy ususzy. Zastanawiam się, czy nie przenieść jej do keramzytu, bo Bronze i Red Heart tylko tak u mnie chcą rosnąć. Nie wiem co im nie pasuje, może u mnie mają za suche powietrze?
Ale z kolei Trileaf Wonder od ciebie rośnie szybko i bezproblemowo