Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Gosiu, Marysiu [ Maska ] wybaczcie, ale odpowiem Wam jutro. Właśnie dotarła do mnie wiadomość, że GOŚCIE JADĄ, wobec czego zmykam do kuchni.
Dobrej nocy i udanego świątecznego czwartku dla wszystkich przyjaciół i gości. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

SUCHO, SUCHO, SUCHO !!!Roślinki miast mężnieć marnieją. Woda do podlewania racjonowana. Deszczu nie przewidują. Żal ściska serce. ;:223 ;:223 ;:223

Gosiu - u mnie morelek też nie będzie. Coś złego się zadziało i również nie wiemy, co to jest. M mówi, że po prostu trzeba przeczekać. ;:131

Obrazek Moje ulubione stadium w rozwoju róż. Obrazek

Obrazek Obrazek

Marysiu [Maska ] - jagodowych u mnie niewiele, a brzoskwinie: zarówno wczesna i późna każdego roku mają wręcz nadmiar owoców.
Piwonie z powodu suszy i upałów bardzo się zaczęły spieszyć. Czerwona już przekwitła, różowa rozwinęła wszystkie kwiaty, zaczyna biała. Jak tak dalej będzie, to w tym sezonie krótko będą mi piwonie pachnieć. A tak bardzo lubię ich aromat!

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Moje gazanie - czerwona... Obrazek ... żółta ...

Obrazek A SIAŁAM TYLKO TAKIE!!!

Obrazek IRYSY: BOTANICZNE? SYBERYJSKIE? JAKIEŚ! Obrazek

Obrazek Nie tylko kobietom lustro niezbędne, gołębicom także się przydaje ;:303

Obrazek Krzewuszki. Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz idę na zwiady po zaprzyjaźnionych ogrodach.
Wszystkim zaglądającym życzę spokojnej nocy i kolorowych snów. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko podziwiam piwonie, moje jeszcze w pączkach i dobrze bo zrobiło sie chłodniej to może dłużej pocieszą oczy i nos!
Gołąbeczki takie próżne :;230
Cudowne gazanie ;:333 rok temu miałam a w tym niestety nie coś te moje rozsady marnie rosną, bo najpierw zimno a teraz sucho ;:222
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko czy myślałaś kiedy o ściółkowaniu rabatek ? Ściółka powstrzymuje parowanie wody z powierzchni ;:196
Piwonie masz przeeeeeeeeśliczne. Te kwiaty są dla mnie sygnałem, że lato za pasem. Morzem mi wtedy pachnie, plażingiem, smażingiem ..... jakoś tak .... od 100 lat :lol:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ciągle sucho!

Marysiu [Maska] - Szczęśliwie mam kilka piwonii i one kwitną kolejno. aktualnie zaczyna biała z nutką delikatnego różu i jasnej żółci, a zaraz po niej zakwitnie czysto biała.
Obrazek Obrazek
No i już nabrzmiałe pąki ma piwonia bladoróżowa. Obrazek Mam jeszcze żółtą, ale młodziutką. Wprawdzie ma pąki, ale raczej ich nie rozwinie.

Mariolko - Oesssu! To Ty już ponad sto lat po tym świecie się telepiesz??? :;230 :;230 :;230
Odnośnie ściółkowania to powiem tak: zakupiłam trzy worki kory i ............. łomatko!!! No zapomniałam - SKS !!! Dzięki za przypomnienie. Co ja bym bez Ciebie zrobiła .... ;:223 ;:223 ;:167

Obrazek Pierwsze kwiaty róż dzisiaj. Obrazek

No i takie tam:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Zwierzęta szukają cienia, nawet ciepłolubna kota.

Obrazek

Jutro znowu mam mieć gości, dlatego zapewne nie zajrzę na FO, ale będę o Was myśleć

Życzę wszystkim wspaniałego weekendu. ;:196 ;:33 ;:11
Pozdrawiam. Lucyna
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Piwonie bardzo ładne i tak obficie kwitną u mnie jeszcze w pączkach . Mam wrażenie ,że one wcale się nie rozwijają tylko w miejscu stoją .Natomiast moje róże to nawet pączków nie mają .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ja też jutro mam gości :D ale na FO zajrzę obowiązkowo!
Biała piwonia niespotykana ;:167 a kicia na śliczne futerko! Rudy gołąbek taki lokowany a piesek w cieniu doniczki ;:306
No to baw się jutro dobrze :heja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko jesteś podobna do mojej teściowej ,ale tylko wizualnie bo Ty kochasz swoją synową .
Ogród masz piękny i charakter też ,a serce Twoje najpiękniejsze ;:167 ;:108
Zdrówka życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kto kocha zwierzęta i rośliny ten dobry człowiek, Lucynko dobrze że Twoje gazanie wyszły również te które siałaś, bo mogłaś mieć tylko żółte albo tylko czerwone :;230 ;:306 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Lucynko jak dobrze Cię widzieć... a właściwie Twój cień ;:306 . Piękne piwonie. Na jednym zdjęciu zamknięta piwonia przypomina mi Charming Piano. U Ciebie brzoskwinia ma więcej owoców na gałęzi niż moja na całym drzewie. Mam 6 sztuk. Ale sadzona była w zeszłym roku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kropko - niestety, z powodu upałów i suszy piwonie zbyt szybko kończą swój najpiękniejszy czas . Najbardziej będzie mi brakować ich upajającego zapachu.
Róże mają mnóstwo pąków, wyjątkowo dużo w tym roku, jednak nie mam ani jednej pachnącej. Dlatego z niecierpliwością czekam na koncert lilii. Gdy one zakwitną, ciężko mi będzie opuszczać działkę na noc, a rano - skoro świt będę biec z powrotem, by się nimi nacieszyć. ;:303

Marysiu [Maska ] - Zabawa z gośćmi była przednia, aż żal, że już opuścili nasze progi. Cóż, tak to już jest, że młodsi muszą jutro do pracy. ;:131
Z białą piwonią wiąże się ciekawa historia. Mianowicie ona rosła sobie pod płotem zapomniana przez Boga i ludzi. W ubiegłym roku zakwitła jednym kwiatem bardzo nietypowym. Płatki zewnętrzne miała białe. wewnętrzne bladoróżowe, a w samym środku piękne karminowe płatki uzupełnione centralnie ciemnofioletowymi pręcikami, które mocno wystawały na zewnątrz całości. To było po prostu cudo! No i żeby się to cudo nie marnowało, zabrałam spod płotu i posadziłam w eksponowanym miejscu. A 'cudo' tak się odwdzięczyło, że całkowicie zmieniło kolor. ;:223

Alicjo trochę przesadzasz chwaląc mój ogród. On jest taki sobie póki co, ale z roku na rok robi się coraz ładniejszy. Jednak daleko mu jeszcze do piękna.
Teściówą się nie przejmuj. Jeśli ma ze sobą problem, to on - ten problem nie dotyczy Ciebie. Rób swoje i ciesz się każdym dobrym dniem. Życie jest zbyt krótkie, by zamartwiać się cudzymi problemami. Własnych wystarczy. Dobrze, że są ogrody - oazy ciszy i spokoju. ;:196

Elu - z tymi kochającymi zwierzęta różnie bywa. Moja jedyna bratowa np. kocha tylko swojego jamnika i samą siebie. ;:222
Co do gazanii to zakwitły na razie tylko cztery, a mam ich jeszcze kilka i bardzo jestem ciekawa, jakimi kolorami mnie zaskoczą ... ;:306

Madziu - nie przejmuj się młodziutką brzoskwinią. Dorośnie i też będzie obficie owocować. Daj jej po prostu trochę czasu.
Piwonie uwielbiam nie tylko za ich piękne kwiaty. Głównie za upajający zapach. ;:215 Mam do nich trochę żalu za to ,że tak krótko dają swój koncert. ;:222

Zakwitły dwa z ośmiu posadzonych jesienią irysów cebulowych. I więcej nie będzie :tan

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale cudowne! Takie inne. A czemu więcej nie będzie? Bo nie zakwitną czy po prostu Ci nie odpowiadają?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Madziu - nie zakwitną, bo ich nie ma. Gdzieś przepadły. Oskarżam nornice i ich korytarze, ale do sądu nie pójdę. Szkoda czasu. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, pięknie już Ci kwitną piwonie ;:215 Moje też wreszcie zaczynają, a że mam 8 krzaczków i każdy jakoś jest w innym stadium (choć odmiany tylko dwie ;:oj ) to będę mogła się nimi cieszyć ciut dłużej :tan
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne piwonie Lucynko. Gazanie z Twojego siewu kwitną już? Moje są w stadium nędznej trawki...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”