Garden of my dreams 2 :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams 2 :)

Post »

Dziękuję Pawle za wyjaśnienia. Rozumiem Twój profesjonalizm ;:108 taki sam mój mąż. Ja chcę szybko, zatem na skróty ;:306 Efekt też jest , a ja satysfakcję też mam - bo sama wykonałam ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

Również i ja wsiadam do Twojej kolejki ogrodowej :wink: Wierzba smocza ma ładny przyrost na rok chyba sobie sprawie taką bo ładnie rośnie :D Ciekawie się robi u Ciebie więc będę zaglądał i śledził co działasz :)
Nawet nie zauważyłem że już nowy wątek masz :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu Trzeba działać , żeby mieć fajnie .Ty już masz fajnie , ja jeszcze nie . :D Nie ma czasu na śledzenie codziennie wszystkiego niestety .Dzięki bardzo , fajnie że tak myślisz . :wink: Jestem taki dokładny po dziadku . :lol:

Agusiu Cześć .Staram się .Dziękuję . :D Tak tak . :D

Bogusiu Nie wiem czy to profesjonalizm . :D Doświadczenia jeszcze nie mam , ale wychodzi mi to nieźle . :wink: Na skróty też czasami coś robię .Ale nieraz wiesz jak to wychodzi . :D Satysfakcję masz jeszcze większą niż ja , bo jesteś kobietą i poradziłaś sobie z nazwijmy to męską pracą . :D Robienie ścieżki itd. to chyba najcięższa praca w ogrodzie . :wink:

Konradzie Fajnie .Polecam , cieszy oko przez cały rok , aż do wczesnej zimy .Idę powoli do przodu . :wink: Śledź, poza tym każde doradztwo mile widziane jest .Leci ten czas szybko . :wink:

Susan , już niedługo . :D

Obrazek

Różowo mi . ;:167

Obrazek Obrazek

Obrazek

No i ścieżka z placykiem .Męczyłem się z tym kilka ładnych godzin dziś .Wyszło praktycznie idealnie według mnie , ocenicie sami .Taki wzorek wymyśliłem chwilę przed kładzeniem . :D Nie jest do końca może idealnie bo szlifierka mnie wkurzała .Przez nią tyle czasu mi to zajęło .No cóż , czego mam wymagać od szlifierki za 40 zł i tarczy widiowej za 5 ? ;:306 Cegły twarde jak kamień , iskry normalnie szły .Cięcie wyglądało tak , że przyciąłem jedna cegłę i musiałem poczekać aż szlifierka ostygnie ze 30 min .Nawet dym z niej szedł . ;:306 Pierwsze zdjęcia przed zraszaniem wodą, dalsze po .Muszę jeszcze zafugować to .naokoło jest w szparach suchy cement - gwarantuje on , że cegły nie uciekną mi z czasem .Całość została porządnie z umiarem zroszona wodą we wiadomym celu .Pod spodem znajduje się warstwa cementu suchego około 10 cm .Wszystko zostało idealnie wypoziomowane oczywiście i jest równiutko , nie patrzcie na wybrzuszone cegły , niestety różnorakie są ... :wink: Placyk na ławkę robiłem pod siebie ze względu na to , że jestem wysoki i nogi lubię sobie wyciągnąć . :D Ciąg dalszy nastąpi . :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Alleluja i do przodu ;:138
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Pawle, będziesz impregnował cegłę ? Jaką planujesz fugę ? Sucha zaprawa, czy coś plastycznego ?
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

O no fajnie Ci to wyszło , a czemu na końcu masz ściętą ścieżkę ? będzie coś jeszcze ? :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

W sumie surowa wygląda dobrze, ale impregnowana będzie trwalsza :roll: :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Drzewko cudnie kwitnie, chodniczek fajny. :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Widzę Pawła cień ;:224
Toś się narobił.
Ja się iskier boję.
I robali :;230
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Juuuuuhu ;:138 Ale postępy ;:oj i tak wszystko dokładnie docięte ;:oj pewnie zdjęcia nie oddają tego, co jest w rzeczywistości. ;:138 ;:138 ;:138
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

super ci to wyszło zdolniacha z ciebie ;:138
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Aguś Oj tak . :heja Teoretycznie trwalsza , praktycznie myślę że jak ma ją coś wziąć to weźmie i tak . :wink: Przeczytaj niżej . :wink:

Adamie Nie będę impregnował jej .Wolę jakieś drzewka za to kupić .Cegła jest jak klinkierowa , u mnie na wjeździe leży już 4 lata i nic jej nie jest ( nigdy jej nic nie weźmie moim zdaniem - jest narażona na ciągłe naciski samochodu i nie popękała , a leży nie równo bardzo ) , chodź nie wykluczam , że jakaś pojedyncza sztuka się z nich ukruszy . :wink: Piasek po prostu w fugi , tak żeby było naturalnie i nie kosztownie .Sucha zaprawa by weszła w te większe fugi , z mniejszymi byłby problem a piasek wszędzie wejdzie i nie ubrudzi mi cegiełek . :wink: Cudów niestety nie stworzę , a 80 % mojej starej cegły na gromadce to niestety zwykła cegła i te musiałem pół dnia wybierać . :D

Konradzie Dzięki . :D Nie będzie, ale wyszło pod kątem bo tam kostka będzie szła , zobaczysz niebawem - ja to mam wszystko w głowie . :wink:

Marto Dziękuję bardzo . :D

Mateuszu Narobiłem się tylko przez to , że odpowiedniego sprzętu nie miałem . :wink: Też się kiedyś bałem iskierek .Robali nie powinieneś się bać , bo jak coś kopiesz pod roślinki to są i co wtedy ? :lol:

Moniu Dziękuję bardzo . :D Oj tak , na żywo 100 razy lepiej się prezentuje. :D

Anitko Dziękuję . :D Wbrew pozorom na zdjęciach wydaję się ten placyk mały , na żywo znacznie większy jest . :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

No, no... Troszkę mnie tutaj nie było, a Ty się rozpędziłeś z pracami, aż miło. Piękny migdałek. Mój jakoś kiepsko rośnie, ale nie mam do niego sentymentu. Czekam niecierpliwie na kwity Suzan.
Ta ajania, o której pisałam u siebie, pokazała nad ziemią listki, więc chyba wszystko będzie zgodnie z planem i wkrótce się spotkacie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Pod roślinkami to tylko mrówy i dżdżownice :roll:
Ja się latających wszelkich pszczołopodobnych boję i owadów.
Ale ty nie miałeś akcji z takimi wielkimi 8 cm trzy dni z rzędu :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł piękny, klimatyczny placyk, ;:138 tylko ładna ławeczka i już możesz siedzieć, napawając się widokiem migdałka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”