Marysiu jeszcze nie zdążyłam mężowi powiedzieć co go czeka, wrócił z delegacji niech się chłopina wyśpi

Miałam zrobić zdjęcie temu kawałeczkowi trawnika i pokazać , ale wiatr niemiłosiernie wieje, odpuściłam. U mnie miejscami leży cieniutka zmarznięta warstwa śniegu, do końca tygodnia na pewno wszystko zniknie.
Tak chciałabym ciemiernika cuchnącego, miałam sadzonkę dwa sezony kwitł, a w zeszłym roku sam od siebie zasychał no i trafiło, może uda mi się gdzieś kupić.
Magda pomidorki rankiem wysiane.
Wiesz co ja robię z zerwaną darnią, zawsze na trawniku są jakieś ubytki więc te wycięte kawałki upycham w dziury, po jakimś czasie tak szybko zarastają, że pustego miejsca nie widać.
Jeszcze do niedawna ciemierników nie znałam, tu na forum odkryłam ich piękno.
Grażynko pomidorki wysiane, tego roku udało się dość skromnie

jedynie 26 odmian w tym 3 koktajlowe. Starałam się nie dawać dużo nasion, wiadomo te z akcji pakowane po 5 szt, ale moje ograniczałam po 10 szt. Zrobiłam parapetową doniczkową przestawiankę, zobaczymy po jakim czasie zaczną kiełkować.
Marto kleome wysiewałam w piątek, wiem że nasionka dość długo kiełkują. Dzięki Twoim rabatkom powróciłam do tych kwiatów. Miejscami i u mnie leży zmrożony śnieg, ale od jutra zapowiadają ocieplenie to spłynie, oby tylko przestało wiać, normalnie łeb chce urwać.
Czas pokazać moje doniczkowe sadzonki, większość to pelargonie 4 odmiany, ale są też koleuski