jabłoń
 jabłoń  jabłoń
 jabłoń  jabłoń
 jabłoń  grusza
 grusza  grusza
 grusza  śliwa
 śliwa  jabłoń
 jabłońz góry dziękuje za pomoc

Bo tak ostre 2 pnie to byłaby katastrofa. No i nie dopuszczaj do tego, by tworzyły się takie ostre rozwidlenia, tym bardziej konkurujące tak nisko z przewodnikiem.
 Bo tak ostre 2 pnie to byłaby katastrofa. No i nie dopuszczaj do tego, by tworzyły się takie ostre rozwidlenia, tym bardziej konkurujące tak nisko z przewodnikiem.

Bo jak nie to do wycięcia.
  Bo jak nie to do wycięcia. 
 Są 2 przewodniki z czego słabszy trzeba w całości wyciąć. Pień do oczyszczenia z tych dwóch gałęzi. Proponuję koronę z przewodnikiem i dwoma bocznymi konarami. Wszystko co konkuruje wyciąłbym.
 Są 2 przewodniki z czego słabszy trzeba w całości wyciąć. Pień do oczyszczenia z tych dwóch gałęzi. Proponuję koronę z przewodnikiem i dwoma bocznymi konarami. Wszystko co konkuruje wyciąłbym.

tych moich drzewek.
 tych moich drzewek.

. Chorowita, więc musi być pryskana na gnicie owoców, wolałabym żeby była goła od spodu i niezbyt gęsta, tylko nie wiem jak ją wyprowadzić na ludzi. Jak widać młodziutka i nie ma wyraźnego przewodnika (słońce świeciło jak głupie gdy robiłam zdjęcie, a z każdej strony mam drzewa więc nie ma czystego miejsca żeby pokazać jak gałęzie się rozchodzą).
 . Chorowita, więc musi być pryskana na gnicie owoców, wolałabym żeby była goła od spodu i niezbyt gęsta, tylko nie wiem jak ją wyprowadzić na ludzi. Jak widać młodziutka i nie ma wyraźnego przewodnika (słońce świeciło jak głupie gdy robiłam zdjęcie, a z każdej strony mam drzewa więc nie ma czystego miejsca żeby pokazać jak gałęzie się rozchodzą). 

, jakby babcia widziała Twoja propozycję obcięcia jej śliwki...to by się chyba zapłakała
 , jakby babcia widziała Twoja propozycję obcięcia jej śliwki...to by się chyba zapłakała  (jak ja ją lekko ogoliłam i już po mnie wrzeszczała
  (jak ja ją lekko ogoliłam i już po mnie wrzeszczała  ). Ja bym ją chętnie wygoliła jak proponujesz bo i więcej światła na grządce i w miarę foremna korona by się utworzyła (takie jakie mi się podobają, a nie kolcowy gąszcz), ale to chyba musiałabym robić pod jej nieobecność w lato
 ). Ja bym ją chętnie wygoliła jak proponujesz bo i więcej światła na grządce i w miarę foremna korona by się utworzyła (takie jakie mi się podobają, a nie kolcowy gąszcz), ale to chyba musiałabym robić pod jej nieobecność w lato  .
 .

(bo jeśli się nie mylę, to pestkowe tniemy po owocowaniu
  (bo jeśli się nie mylę, to pestkowe tniemy po owocowaniu  ).
 ).