Witam Wszystkich

Dziękuję Dziewczyny za wizytę ja też Wasze ogródki z przyjemnością poodwiedzam..
Maryniu
dziękuję za takie cudne słowa którymi pochwaliłaś moje roślinki..
Lidziu miło Cię gościć

Tak cytryniec ma już 4 lata i rośnie koło studni jak zakręcą wodę z kranu to korzystam ze studni...Hortensje też maja 4 lata... Trzmieliny to obie są płożące tylko ja puściłam tak na pergolę i przycinam bo by jeszcze większe urosły... No i masz rację Lidziu latem to u mnie gęstwina w ogrodzie,,ale teraz prawie pusto bo wiele roślin zasycha na zimę..
Maria Mój cytryniec rośnie u mnie już 4 lata i owocuje z tego krzaczka to 2 litry owoców zebrałam w tym roku..A rośnie w zwykłej ziemi piaskowej,, nawożę i podlewam Kurzakiem wiosną...Cytryniec lubi słoneczne miejsce i po posadzeniu wolno rośnie u mnie zaczął owocować w trzecim roku po posadzeniu i co roku ma więcej owoców,,,
Dorcia Penstemony mam z wiosennego siewu one i u mnie nie zimują w gruncie,,, w zeszłym roku przezimowałam w altanie,,bo one muszą przezimować jako zielone całą zimę, jak zmarzną im liście to już po nich,,i myślę że nie warto się męczyć tylko wiosną posiać i w sierpniu zakwitną...
Kasiulka Dziękuję i miło usłyszeć takie słowa uznania dla tych kwiatów
A teraz obiecane kilka jednorocznych sianych wiosną...Lubię te kwiaty wiosenne bo co roku można mieć inne roślinki...

Złotokwiat

porcelanka..

cynie

godecje

szarlat

cynie

klarkia dzierotka

Gazanie
Na razie tyle bo może serwer nie przyjmie,,,ale jutro dalszy ciąg zapraszam ...