Dzika skarpa i nie tylko 2
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzika skarpa i nie tylko 2
Misiu teraz nie jestem na 100% pewna ale to chyba Ty mi mi napisałaś jak byłam chora że nawet jak poczuję się lepiej to ogród zostanie tylko do podziwiania bo nie dam rady w nim pracować i wiesz to po sobie bo sama nie możesz popracować a teraz obie pracujemy w tych naszych ogrodach i z tego bardzo się cieszę 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati he, he a ja o Tobie myślę przez ten niebieski kolor i nie tylko i zaraz rano wpadam do Ciebie co nowego wydarzyło się nie zawsze ujawniając się...
Dorotko wiedziałam że to jest rozchodnik ale syberyjski po głowie mi chodził... :)dziękuję
...tak naprawdę to ja nic nie robiłam z moją trawką dałam jej wolną tylko przestrzeń...
Różyczko oj to chyba nie ja pisałam ja nigdy nie używam "bo nie dasz rady " owszem mogłam napisać będziemy podziwiać ...i co podziwiamy i pracujemy...

..orliki mnie uwiodły...znowu nowe pokazały się...
..iryski zaczynają pokazywać się...

...małe hostowisko...

..ciekawe czy perukowiec pokaże peruczki...zaczyna kwitnąć...

...lilak już przekwita ...szkoda pachnie obłędnie wieczorem...

Dorotko wiedziałam że to jest rozchodnik ale syberyjski po głowie mi chodził... :)dziękuję

...tak naprawdę to ja nic nie robiłam z moją trawką dałam jej wolną tylko przestrzeń...

Różyczko oj to chyba nie ja pisałam ja nigdy nie używam "bo nie dasz rady " owszem mogłam napisać będziemy podziwiać ...i co podziwiamy i pracujemy...

..orliki mnie uwiodły...znowu nowe pokazały się...

..iryski zaczynają pokazywać się...

...małe hostowisko...

..ciekawe czy perukowiec pokaże peruczki...zaczyna kwitnąć...

...lilak już przekwita ...szkoda pachnie obłędnie wieczorem...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Misiu faktycznie szkoda, że lilaczek już przekwita... u mnie też... muszę w tym roku zrobić mu potężne cięcie, bo trochę pozwoliłam mu iść na żywioł i zamiast zgrabnego drzewka, zaczyna tworzyć się krzaczor
Skarpa wygląda świetnie, zrobiła się przyjemnie wypełniona.... roślinki lada chwila przyjmą się, rozrosną i całkowicie zakryją ziemię
Orliki i iryski urocze

Skarpa wygląda świetnie, zrobiła się przyjemnie wypełniona.... roślinki lada chwila przyjmą się, rozrosną i całkowicie zakryją ziemię

Orliki i iryski urocze

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje lilaki już przekwitły i ścięłam im brzydkie kwiaty , orliki wszędzie ich widać a irysy też dają popis i pokazują swoje piękno .Szkoda tylko że taki upał i szybko przekwitają .. Hosty masz piękne , nie długo będą olbrzymie , ja swoje na wiosnę podzieliłam bo już ledwie je wykopałam ..
Misiu cudne orliki
ostatnia fotka bardzo urokliwa
przed domem masz już dopieszczone na cacy , lilaka szkoda ,ale zaraz różyczkami będziesz się cieszyć
miłej i spokojnej niedzieli

miłej i spokojnej niedzieli

MISIU, w ogrodzie wszystko rośnie i kwitnie, drzwi do domu otwarte dla gości, parasol rozłożony czeka
. Tak jest u MISI. Dokonaliśmy odwiedzin jadąc do sklepu hydraulicznego (było to w czasie przerwy w pracy).
Nie zastaliśmy MISI w ogrodzie (a może była ale zapracowana i ukryta) więc nie pozdrowiliśmy ale teraz serdecznie pozdrawiamy.
Tereska i Tadeusz.

Nie zastaliśmy MISI w ogrodzie (a może była ale zapracowana i ukryta) więc nie pozdrowiliśmy ale teraz serdecznie pozdrawiamy.

Tereska i Tadeusz.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu w moim rejonie lilaki już dawno przekwitły, ale za to irysy i orliki królują!
Śliczna grządka z hostami
ile ma lat perukowiec ?
Śliczna grządka z hostami

- lora
Maryś perukowiec ma 5lat...kwitnie po raz drugi ale peruczek jeszcze nie miał...
Tereniu i Tadziu następnym razem wdepnijcie na kawę...
Iwonko
Janinko masz rację za szybko przyszło ciepełko i rośliny szybko więdną... zwłaszcza iryski...
Aguś lilak obłędnie pachnie wieczorem razem z heliotropem...
upajam się...
..jeszcze pokazały się pączki maczka...

...świecznica i trawka...Dorotko to dla Ciebie...

...zakwitł malutko jego jest chyba przemarzł...

...a tu busz zielska ...iryski nie godne tego

...a takie tam...

...pierwsze różyczki...

Tereniu i Tadziu następnym razem wdepnijcie na kawę...

Iwonko

Janinko masz rację za szybko przyszło ciepełko i rośliny szybko więdną... zwłaszcza iryski...

Aguś lilak obłędnie pachnie wieczorem razem z heliotropem...

..jeszcze pokazały się pączki maczka...

...świecznica i trawka...Dorotko to dla Ciebie...

...zakwitł malutko jego jest chyba przemarzł...

...a tu busz zielska ...iryski nie godne tego

...a takie tam...

...pierwsze różyczki...

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Marysiu super 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Misiu, wspaniale się rozwinął ten twój ogródek przez ostatnie lata. Masz teraz dużo rozmaitości i porządek na skarpie. Bardzo ciekawie u Ciebie 

- lora

Marzenko dziękuję...

...dziś burza zmieniła moje plany ciągle straszyła ..grzmiało i parę kropli z nieba spadło ..tak że musze podlać wieczorkiem sama ...nawet lubię patrzeć jak roślinki są w kroplach wody...

...duma mnie rozpiera pierwsza różyczka moja wychodowana z patyczka jaki dostałam od jednej z Forumek dwa lata temu...zapomniałam nazwy różyczki ale sobie przypomnę a może mi ktoś podpowie...

..Milenko zobacz jak się już rozrosła moja Twoja roślinka...

..a fijołas uratowany od zagłady dzięki Tobie ...zrobiłam jak napisałaś i jak mi ładnie zakwitł...

...orlik...

...kwitną już akacje pięknie pachną choć są wielkie ale zapach unosi się do mojego ogródka...
tawuła już przekwita trzeba będzie troszkę ja przyciąć...

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Bodziszek zadarni Ci ładnie kawałek skarpy, w dodatku się wysiewa - u mnie ciągle znajduję siewki
Choć może nie kwitnie oszałamiająco, za to aż do jesieni pojawiają się kwiatki. Trzymaj kciuki za mojego nowego większego niebieskiego, może na wiosnę będzie już można podzielić. Fiołek tak obficie kwitnie tylko dzięki Tobie, śliczny jest
U mnie po południu przetoczyła się tak okropna burza, dawno tak blisko nie waliło piorunami
Akację też mam w pobliżu - pod domem sąsiadów, wielka i chuda - kwitnie wysoko na samym szczycie. Zastanawiałam się dziś co tak pachnie w ogrodzie i podsunęłaś mi rozwiązanie

- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Misiu pospacerowałam u Ciebie, pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie. Widać ile pracy w to wszystko włożyłaś i ciągle wkładasz. Imponuje mi Twój optymizm i z wielką chęcią i przyjemnością czytam Twoje wpisy choć nie zawsze się ujawniam. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Aśka
- lora

Joasiu mile jesteś widziana w moim babcinym ogródku...he, he czasami i udaję że coś robię...

piękno roślin daje mi siłę do działania...oj nawet ładny kamyczek jak zobaczę to się cieszę jak małe dziecko...
podobno to tak jest w tym trzecim wieku

... oto relacja z dzisiejszego dnia...festiwal irysów nadal trwa...

..zaczyna kwitnąc szałwia lekarska...

..ciekawe czy z tych kwiatków perukę stworzy perukowiec...-h521-no/Zdj%25C4%2599cie-0031+%25283%2529.jpg[/img]
...

..a takiego clemka chciałbym mieć jaki ma Ula
[imghttps://lh3.googleusercontent.com/-eUNB1FHFSI8/U4TQl8rKa6I/AAAAAAAAF2Q/YS4mfkM4lVg/w695-h521-no/Zdj%25C4%2599cie-0024+%25284%2529.jpg][/img]

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu po pierwszym zdjęciu poznałabym gdzie mieszkasz : iryski w tle z Maryjką