Od rana piękna pogoda,czas na koszenie trawy,która po deszczu ładnie urosła

Działeczka zaliczona,ale koszenie niestety nie
Kosiarka wyzionęła ostatnie tchnienie...no i mamy nowy wydatek

Możecie polecić jakieś sprawdzone marki kosiarek,ale elektrycznych?
Zaglądnęłam na allegro,ale nie potrafię wybrać

Może jutro z mężem zajadę do Bricomarche albo Castoramy...
Tulipanki mocno się rozwinęły,kwiaty wyglądają jak talerze ... Posadziłam nową magnolię,podsypałam korą i jestem zadowolona,bo zdążyłam wysadzić kilka sadzonek szałwii trójbarwnej i lawendę.Potem w ruch poszły chwasty,które jak wiadomo nie dają za wygraną
Już wiem co jeszcze zrobiłam...wysiałam pod płotem nasiona nasturcji żółtej pnącej i wilca...mam nadzieję,że chociaż trochę zasłonią nas od drogi ...
Wandziu rzeczywiście rozszalałam się na dobre..muszę troszkę przystopować z roślinkami,bo gdzie nie zajade tam wszędzie rozglądam się za zielonymi

Tu piszę,że więcej roślin nie kupię,a zaraz myślę o niedzielnej giełdzie i o tym,że przecież jeszcze w tym roku w Przytoku w szkółce nie zawitałam

Choroba nadal grasuje...
Jolu magnolię kupiłam za 28 zł w Leroy M ,z 1,30 m mierzy sobie,oczywiście bez kwiatów...Cena korzystna,dzisiaj ją posadziłam,będę się nią ładnie opiekować,może zakwitnie za 2 lata?
Sabinko pomidorki do obiadku będą a jakże

Jeśli chodzi o moje mazanie to robię to tylko dla siebie,mogą być jakieś niedociągnięcia,tylko ja to widzę,na sprzedaż raczej się nie nadają...

Właśnie poszukuję kursu decoupage,bardzo mnie ciekawi zgłębienie tajników tej metody ozdabiania

Powojniki od Stasi już mam posadzone.To Justa i Guernsey Cream
Moni to Twoja Alexandrina mnie uwiodła i mam ją

Twoja już przekwitła?
Zabeczka dziękuję za podanie sposobu opisania tabliczek....ja chciałam coś oryginalnego,a tak naprawdę zrozumieć sama siebie nie mogę co ja wydziwiam...myślałam też na oklejeniu metodą deoupage,ale nie mogę znaleźć takich napisów...
Persymona najpierw dzbanek pomalowałam farbą w kolorze fioletu,na to warstwa kleju do spękań,a po wyschnięciu jeszcze raz farba,ale biała,na to lakier i gotowe ...
Grażynko tabliczki kupiłam drewniane gotowe,tylko je pomalowałam i próbuję wymyślić napisy...
Ilonko oj tak na kolczatki czekam szczególnie:) Piano u mnie to okaz zdrowia,Pashmina tez ładnie buduje krzaczek,Edeny mają małe pączki,a LO ma ich zatrzęsienie
Krysiu tabliczki kupiłam już gotowe z internetu,szukałam po kwiaciarniach,w wielu miejscach i już prawie zwątpiłam,że je nabędę,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych,wyszukiwarka tabliczki do ziół i dawaj szukać! No i udało się,przysłali mi pięć drewnianych gotowców,pomalowane czekają
Alana mam brzydki charakter pisma i chciałam coś gotowego,ale to też dobry sposób
Sama jak widzę karton roślin to nabieram ochoty na nowe zakupy
Heliofitka różnie podają wys magnolii,moja posadzona przy płocie,mam nadzieję,że do sąsiadów nie wejdzie
Tabliczki gotowce,pomalowałam farbami akrylowymi
Tulipan Abigaile ....nie do końca się zgadza,może i kolor tak,ale nie ma charakterystycznego,zielonego kołnierzyka
Super Parrot
Angelique z Tesco zgodna odmianowo
Spring Green
Fringed Elegance
Mata Hari
Pozdrawiam serdecznie:)