Gosia ma rację
Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
Akcent wsiowo-łąkowy to ulubione kwiaty mojej Aguli, jak była w wieku Sarulkowym. Dlatego u mnie kwitną i absolutnie z nimi nie walczę
Ileż ja bukietów, złożonych głownie z tych kwiatów, dostałam
Gosia ma rację
Ale Sarulek jest mi taki bliski, bo ja taka byłam. Wychowana z 4 chłopakami, choć najmłodsza, dokazywałam gorzej niż oni. Kolana miałam zawsze rozbite, umorusaną buzię i zdumienie, dlaczego mojej Mamie to nie pasuje 
Gosia ma rację
Jak Ci już wszystko pięknie kwitnie.
W naszej części Polski jesteśmy mocno w tyle w porównaniu do Ciebie i zazdroszczę Ci tych widoczków. Tylko żonkile pięknie kwitną, stokrotki i jedna malutka prymulka, którą odkryłam całkiem niedawno w moim ogrodzie. Drzewa chyba na dniach zaczną. Nie ma co pokazywać, a u Ciebie już można cieszyć oczy wiosną. Ambrowiec chyba przemarzł
, a grujecznik też coś powoli rusza.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
... z pokazywanych Twoich zdjęć emanuje miłość do otaczającego nas świata...
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Dopisuję się do grona wielbicieli
.
Dziewczątka urocze. Sara urodziła się na wsi, więc to dla niej środowisko naturalne, Flo musi się dostosować...
Każde dziecię inne. Preferowana działalność i zainteresowania też.
Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma), Siostrzeniec 4-latek śmiga już 2 rok bez bocznych, dodatkowo na hulajnodze i rolkach.
Bardzo lubię takie renamenty.
Wiele rzeczy udało się wam zrobić
.
Dziewczątka urocze. Sara urodziła się na wsi, więc to dla niej środowisko naturalne, Flo musi się dostosować...
Każde dziecię inne. Preferowana działalność i zainteresowania też.
Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma), Siostrzeniec 4-latek śmiga już 2 rok bez bocznych, dodatkowo na hulajnodze i rolkach.
Bardzo lubię takie renamenty.
Wiele rzeczy udało się wam zrobić
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Cieszę się, że otworzyłaś nowy wątek, czekam jeszcze na podwórkowo - domowy, bo jakoś mi go brak.
Dziewczyny jak maliny, chętnie bym je wypożyczyła (jak połowa tubylców forumowych) , bo moje to już stare konie i od domu daleko
Takie chwile są niezapomniane...
mój też z grupy ryzyka, z orzeczoną dysortografią i dysgrafią, a jak tylko mu kółka odpięłam od rowerka załapał o co chodzi migiem, mimo że trenował na bruku przed domem
Za pierwszym razem przejechał całe podwórko i wylądował z impetem na siatce ogrodzeniowej. Za drugim razem metr przed siatką zeskoczył z rowerka i tenże już pusty wyrżnął w siatkę. Ze 4 latka synuś wtedy może miał.
Dziewczyny jak maliny, chętnie bym je wypożyczyła (jak połowa tubylców forumowych) , bo moje to już stare konie i od domu daleko
Oooo tu się nie zgodzęklarysa pisze: Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma)
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Ej z tą jazdą na rowerku to chyba trzeba dobrego instruktora tylko, bo mój Maks żadnych dys... nie miał a jeździł do szóstego roku życia z kółkami, dopiero mój Tato Św. nauczył go jazdy bez trzymanki :)no bo jak to dziadek miał więcej cierpliwości niż my rodzice 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Lucynko (nie mogę się nauczyć, że tak masz na imięaguskac pisze:Cieszę się, że otworzyłaś nowy wątek, czekam jeszcze na podwórkowo - domowy, bo jakoś mi go brak.
Aniu, i w tym moja nadzieja, że jak widać na Twoim przykładzie, można w młodości chuliganić, a potem wyrosnąć na uporządkowanego mądrego człowieka
I w związku z pilną potrzebą 'brumbrum' czyli opuszczenia lokalu, wyszłyśmy dziś na dwór, choć pogoda nienadzwyczajna

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Róża zaskakująca i pewnie piękna wyrośnie, ale mnie chwytają za serce dwie cyklistki na początku
No bo że ogród uporządkowałaś i staje się pięknym wiejskim ogrodem to już pisałam i chwaliłam za ogrom pracy, który włożyłaś w niego. A ja uwielbiam to zdjęcie ze starymi drzewami i charakterystycznym wypasem dla KÓZ 
-
filan
- 100p

- Od: 16 maja 2012, o 22:19
Witaj Pati.
Kawał roboty macie już za sobą, co pokazują przedstawione zdjęcia. Ja jakoś zawsze zapominam zrobić zdjęcie jak wyglądało przed, a jak wygląda po. Zresztą ostatnio, nie wiedzieć czemu nie robię zdjęć, a tyle kwiatów i krzewów kwitnie. Zupełnie tego nie rozumiem
Dziewczynki cyklistki wyglądają uroczo.
Kawał roboty macie już za sobą, co pokazują przedstawione zdjęcia. Ja jakoś zawsze zapominam zrobić zdjęcie jak wyglądało przed, a jak wygląda po. Zresztą ostatnio, nie wiedzieć czemu nie robię zdjęć, a tyle kwiatów i krzewów kwitnie. Zupełnie tego nie rozumiem
Dziewczynki cyklistki wyglądają uroczo.
Pozdrawiam Ania
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Bo tu na forum tak to już jest, że jak mi ktoś wyjeżdża z Lucynką to się rozglądam czy to do mniesurvivor26 pisze: Lucynko (nie mogę się nauczyć, że tak masz na imię)
To Sarci zaraz 2 latka stukną
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pati, fajny wstęp, extra przemiany, coż dodać... podoba mi się i będę Ci dalej kibicować.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Wsiowe kwiecie, perz, zielsko, kwitnace rabaty to ja wszystko rozumie ale żeby nas tak zdołować ta kwitnącą różą
A ja się cieszę, że wszystkie róże listowie puszcza
A ja się cieszę, że wszystkie róże listowie puszcza
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Amator ma szczęście i tyleimwsz pisze:Wsiowe kwiecie, perz, zielsko, kwitnace rabaty to ja wszystko rozumie ale żeby nas tak zdołować ta kwitnącą różą![]()
Dziś robót ziemnych nie ma, bo leje jak z cebra...dobrze, że leje, po kazdej ulewie nowe listki na zmarnowanych różach się pokazują, gorzej, że też pseudotrawa rośnie w oczach,w ięc w tym tygodniu koszenie jest już absolutnie niezbędne.
Tymczasem trochę wczorajszych odkryć. Najpierw seria głównie dla Marysi, bo
Miodunka, o którą pytałaś, to ta sama, nie?

Moje berberysy, czerwone wiosną wygladają tak samo, potem jeden ma złotą otoczkę liści, a drugi różowawe plamki:

I pytanie o tawuły - mam dwa rodzaje od Ciebie, pamiętasz, która jest która? Nawet nie o nazwy mi chodzi, tylko o wielkośc wzrostu, bo nie wiem, czy przesadzać na żywopłot czy do centrum ogrodu:

A teraz rewelacja - bedą kwitnąć piwonie

Te na razie nie, ale to chyba późniejsza odmiana?

I Rosanna, która wybiła mi pędem bocznym od podkładki (po prawej stronie):

Czy koniecznie muszę go wyciąć? Szkoda mi, taki duży urósł, a może to jakaś ładna rugosa? Z drugiej strony drzewa spod pokrzyw wyłoniły się funkie i dosadziłam paprocie:

z trzeciej są wiciokrzewy, a czuję że ta rabatka będzie się jeszcze rozrastać...
Zakątek z miniaturkami - ryzykowny przy takim zachwaszczeniu ogrodu, ale na razie daje radę - parzydełko

i hosta Stiletto:

Takie niespodzianki mi się objawiły:
to nie mam pojecia co to, ale zamierza kwitnąć:

i serduszka, których kupowania czy dostawania sobie nie przypominam, a są:

Zamierzam dokupić kolejne u Mariusza, do którego wybieram się jutro, jeśli przestanie lać.
Pierwsze tulipany:

Zaległe zdjęcie kratek na ścianie:

A skoro kratki i róże, to ND wspinająca się po nowej pergoli

Z tyłu ma byłą cienistą, z której zostały już tylko czosnki i tulipany:

A częśc za różą jest już pusta i po świętach zostanie przystosowana do uprawy ogórków w pionie
I takietamy:

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pati biała to ma ok 2 m wysokości i kwitnie raz na ogół w maju, a ta druga to jest chyba ta perłowa i ma ok. 1,5 m kwitnie w lecie. Powinna jeszcze być wierzbolistna ale pewnie się nie przyjęła. Pęd wytnij bo ja tak straciłam różę i mam tylko dziczkę
Ściana z kratkami wygląda super! i takietamy oczy cieszą
aaa,,,,,,, i to o co pytasz to chodzi o wielosił?
Ściana z kratkami wygląda super! i takietamy oczy cieszą
aaa,,,,,,, i to o co pytasz to chodzi o wielosił?