Aniu 
z dnia na dzień jest lepiej, coś tam kwitnie...w niektórych częściach ogrodu posadzone są hosty...w tych miejscach jest pusto. Iglaki tylko dają trochę koloru, w tych miejscach myślałam o posadzeniu wawrzynka...co o tym sądzisz

Fiołki ostatnio zakwitły na trawniku, silnie pachnące...wysiały się z kępki dawno zlikwidowanej
Gosia witaj

pogoda dopisuje jest już ładnie, dużo roślin wychodzi z ziemi...część czeka w garażu na posadzenie. Martwią mnie tylko nocne przymrozki...świeżo posadzone rośliny może nie przemarzną

Trawa się zazieleniła, podejrzewam że przed świętami będzie pierwsze koszenie
Janku 
rojniki od zawsze mi się podobały...po przeróbce w tamtym roku, zaczynają zapełniać wszystkie szczeliny.
Przyniosłam tak przy okazji kilka odmian, zostały podzielone na pojedyncze sztuki i posadzone...teraz wypuszczają boczne rozetki. W tym roku wolne miejsca będą zapełnione. Dodatkowo doszło kilka innych roślin nisko rosnących, nie za bardzo ekspansywnych. Nie za bardzo lubię jak jedne rośliny zagłuszają drugie
Annes 77 
oczko nie jest duże, kamienie są tak ułożone że wygląda na duże... mam zawsze sklerozę i zapominam zapisać ile wody wchodzi do oczka...oczko nie jest jeszcze sprzątane, w tym roku zapiszę
Mam lenia do takiej pracy, nie cierpię z mułu odławiać żab...nieraz tylko oczy wyglądają z błota, obrzydlistwo
Geniu 
sasanki jeszcze w pełni nie kwitną, kilka kęp zostało na wiosnę przesadzonych w inne miejsce...po przekwitnięciu liście się starzeją i brzydko wyglądają...obcięte też uroku nie dają. Teraz będą bardziej schowane za inne rośliny
Trzy cebulki tulipana turkiestańskiego posadziłam na jesieni, zobaczcie jak zakwitł...na dole ma jeszcze pączki...kwitnie kilkoma kwiatami...jak przekwitnie zostanie posadzony na skalniaku...w innym wypadku na sto procent go wytnę gracką
Skalniak tak się prezentuje
Takie tam ogólne widoczki

Tutaj mam zamiar przerobić, dojdzie więcej lilii, jeżówek i niebieskiej szałwii wieloletniej.