Ogród Marty cz. III
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Marto dama w kapeluszu taka delikatna. Nie ma jak widoki wiosenne, kolorystyka aż przyciąga wzrok. Janowce przepiękne, zbierasz z nich nasionka. Łubiny bardzo lubię , miałam taką piękną kolekcję kolorystyczną, ale zima 2011/2012 mi je załatwiła. Postanowiłam odnowić kolekcję wysiałam tego sezonu chyba 2 torebki, na razie kwitły tylko fioletowe i brudny róż, zobaczę w przyszłym sezonie co mam, chyba wszystkie pokażą kwiaty.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko,nie zbieram nasion z janowców,ale one też nigdy chyba się nie wysiały bo nie widziałam młodych siewek,w tą wiosnę zwrócę uwagę,dama jest wypalana w wysokiej temperaturze i szkliwiona,więc jest w ogrodzie cały rok ,jak rośliny są małe to stoi na ziemi ,a jak rosną to jest na patyku wbitym w ziemię bo jest pusta w środku,dostałam ją w prezencie i stwierdziłam ,że najlepiej jej będzie w ogrodzie,pozdrawiam

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marto prześliczne kępy roślin: piękne dzielżany, a takie kępy różnych jeżówek też mi się marzą; już sadzę różne kolory w jednym miejscu. Czy Ci się pokazują nowe kolory?
-
koziorozec

Aguś,ten szpaler dzielżanów powstał przypadkowo,miałam małe sadzonki, nie miałam z nimi co zrobić ,więc sadziłam tak dalej i dalej,przed dzielżanami od strony południowej są róże,a za nimi ściana dzielżanów,rosną na jednej rabacie
Marysiu,mam inne kolory jeżówek ale są w innym miejscu,tu zasadziłam róż i biały z liatrą,która jest w innym odcieniu różu.
a te czerwone to dla Ciebie

Marysiu,mam inne kolory jeżówek ale są w innym miejscu,tu zasadziłam róż i biały z liatrą,która jest w innym odcieniu różu.
a te czerwone to dla Ciebie

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jeżówki mnie jeszcze nie zakręciły, ale po takich zdjęciach...
Coraz bardziej mi się podobają. Mam w ogrodzie tylko gatunek i Album, które dobrze zimują i zaczęły się rozsiewać.
-
koziorozec

Ewciu,jeżówki są zupełnie bezproblemowe,polecam 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Podobno te wymyślne niekoniecznie dobrze zimują-przynajmniej u nas. Dlatego zwlekam i się ociągam z sadzeniem.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Piękne widoki nam zafundowałaś Marto
Uwielbiam łubin, a Twój po prostu zachwyca. Na razie najlepiej rośnie u mnie tradycyjny - fioletowo -biały, ale nie ustaje w staraniach, by było go więcej. A wśród nich maki i irysy
Kompozycja bylinowa nie do przebicia. Doprawiona żółcią - jak muśnięta słonkiem. Strasznie mi się podoba. A te bordowolistne drzewka to buki pendule? Kusisz...
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś witaj
nie umiałabym sobie odmówić wirtualnego przebywania w Twoim cudnym ogrodzie. Melduję się
Letnie wspomnienia zapierają dech w piersiach...kwieciście i kolorowo a buki
uwielbiam formy płaczące
Letnie wspomnienia zapierają dech w piersiach...kwieciście i kolorowo a buki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jeżówki przepiękne....ależ ja uwielbiam te kwiaty..... posadziłam kilka odmian tego lata..... oby przetrwały zimę.... strasznie się o nie martwię
Do tej pory powstrzymywałam się z sadzeniem, mimo miłości do nich, tyle nasłuchałam się o ich delikatności., ale nie wytrzymałam i wreszcie coś posadziłam.... wiosną okaże się czy była to dobra decyzja...
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś ale mam spóźnienie
wszystko nadrobiłam i nacieszyłam oczęta.Piękne widoczki ogrodu pokazałaś.Jeżówki cudeńko ,na wiosnę zagoszczą i u mnie.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, no chwilę mnie nie było i co, dopiero na 5 stronę trafiłam, ale już się poprawię
wybacz 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Musze i ja posadzić jałowce pomiędzy roślinami. Bardzo fajnie wygląda takie przełamanie.
Janowiec i mi się nigdy nie wysiał
Janowiec i mi się nigdy nie wysiał
-
koziorozec

Ewciu,ja też mam te nowsze i na razie wszystkie ładnie zimowały i było zero przykrycia
Ula,dobrze ,że się odnalazłaś,witaj
Aniu,miło mi ,że podobają się kompozycje,dobrze mówisz to są buki pendule,
Aniu-anym,super że jesteś z nami ,że się podoba i znowu przybiegnij,ja też lubię formy płaczące
Aguś,moje jeżówki nie sprawiają żadnego problemu,nigdy ich nie okrywam i nigdy nic nie zmarzło,a mrozowisko u mnie wielkie
Joasiu,czasem tak jest że bardzo nie ma czasu,ja to rozumiem,ważne że jesteś,jeżówki warto mieć ,bo nie stanowią żadnego problemu
Iwonko,wcale się nie gniewam i bardzo się cieszę ,ze przyszłaś
Gosiu, formy kolumnowe iglaków bardzo lubię ,bo nie zajmują dużo miejsca
Ula,dobrze ,że się odnalazłaś,witaj
Aniu,miło mi ,że podobają się kompozycje,dobrze mówisz to są buki pendule,
Aniu-anym,super że jesteś z nami ,że się podoba i znowu przybiegnij,ja też lubię formy płaczące
Aguś,moje jeżówki nie sprawiają żadnego problemu,nigdy ich nie okrywam i nigdy nic nie zmarzło,a mrozowisko u mnie wielkie
Joasiu,czasem tak jest że bardzo nie ma czasu,ja to rozumiem,ważne że jesteś,jeżówki warto mieć ,bo nie stanowią żadnego problemu
Iwonko,wcale się nie gniewam i bardzo się cieszę ,ze przyszłaś
Gosiu, formy kolumnowe iglaków bardzo lubię ,bo nie zajmują dużo miejsca