Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Witam serdecznie , brak mi słów jaki ogrom pracy włożyłaś w ten piękny ogród ( a ja myślałam że mam dużo róż ) , podziwiam . Mam natomiast pytanie potrzbuję wzdłuż długiej rabaty posadzić białą różę , poleciłabyś bardziej aspiryn czy kenta, w jakich odległościach sadzić ,czym ew. podsadzić ? Nie będę w stanie tej róży ciągle podlewać ,dziękuję za odpowiedż
duduś
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te Twoje sasanki sa bezbłędne.
To był niesamowity pomysł, żeby ich tyle nasadzić.
Jednak grupowe sadzenie daje efekty.
Tylko, ja bym musiała mieć ogród hektarowy, żeby wszystko co chcę posadzić w taki sposób ;:306
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ja już nie wyrabiam na zakrętach z robotą a forum goni do przodu i choćbym się zaparła, to nie dam rady być na bieżąco :wink: Zapisuję się w nowym wątku i z przyjemnością powspominam razem w Tobą ;:196 Przy okazji składam spóźnione ale szczere życzenia zdrówka, uśmiechu i spełnienia marzeń (nie tylko tych ogrodowych). Przy najbliższej okazji wykonam dla Ciebie "Sto Lat" na oboju ;:136 Buziaki wielkie!
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Kolejny piękny ogród...rewelacyjne zdjęcia!!Ta biedroneczka na soczyście zielonych listkach -CUDO!
Tutaj czuję, że żyję ;:138
Bogusia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, dzień dobry we czwartek!
Pogoda do bani, ale Twoje zdjęcia naprawdę podnoszą na duchu.
Sasanki też kupiłam, całe kilka sztuk :) Ciekawa jestem jak będą kwitły wiosną i czy się ciut rozrosną.
Miłego dnia, mimo niesprzyjającej aury! ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

O czwarta strona! Mało zaglądam na forum to i się zagapiłam :oops: .
Piekne zdjęcia wiosnenne zaserwowałaś. Koniecznie muszę w tym roku kupić aparat. Mój już ledwo dycha :( Więcej z niego nie wycisnę.
Co to za odmiana tulipanów na drugiej stronie, pierwsza fotka? Cudaki ale śliczne są!
Miłego dnia ;:196

edit:
Agusia, ale odmłodniałaś ;:oj
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu szpaler sasanek to zaraz po różach Twój znak rozpoznawczy. Przepiękne zdjęcia i w sam raz na takie dni jak dziś- klasyczny lispodadowy.
Świetne te Twoje tulipany, też trochę ich posadziłam, ale zwykłe jasnoróżowe
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, jak słyszę -SASANKI- to zawsze pomyślę o Tobie. Oprócz tego, że Twój ogród jest głównie różany, to zawsze będzie mi się kojarzył ze wspomnianymi sasankami i tulipanami, mnóstwem tulipanów :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Niby sezon zamknięty, a wzięło mnie na dodatkowe cebule :lol: Chyba to skutek wiosennych wspomnień ;:306
Załapałam się na wyprzedaże w necie i dokupiłam dodatkowe tulipany. Mam nadzieję, że nie zmrozi ziemii i dam radę posadzić coś jeszcze :uszy
Dokupiłam głównie tulipany - botaniczne, papuzie, liliokształtne i miniaturowe :D

April, ja też lubię wiosenne wspomnienia, od razu uruchamia się wyobraźnia i choć już posadziłam cebulki jesienią, mam ochotę dosadzać :wink: Niestety, nie zrobiłam skrupulatnych notatek i nie pamiętam kolorów sadzonych dotychczas więc na wiosnę się okaże, co wyjdzie z tych moich improwizacji 8-)
Julek, powodzenia ;:196 Mam nadzieję, że tym razem tulipany wyjdą białe :uszy
Aniu, dziękuję! Ja czekam na wiosenne wspomnienia z Twojego ogrodu...pamiętam, że miałaś piękne nasadzenia ;:170
Julietko, te tuipanki są cudne! Chciałam ich dokupić, ale jakoś nie mogłam trafić. Wszystkie z grupy virchic mnie zachwycają!
LaViol, bardzo mi miło! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196 Od fachowca to przemiły komplement, choć nieco na wyrost :wink: Dzięki!
Basiu, to zdjęcie z marca, gdy po wczesnowiosennym ociepleniu przyszła zima :?

cdn.;-))

wiosenka :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, witaj wiosną ;:138
Ewa, u mnie róże posadzone, ale tulipany przyjdą więc czaruję zimę, żeby poczekała :) Dobrej pogody życzę!
Witaj Duduś! Kent uchodzi za bardziej wytrzymałą i zdolną do adoptowania do każdych warunków. Podlewanie jest oczywiście nieuniknione, ale Kent prędzej poradzi sobie w suchym i słonecznym miejscu. warto podsadzić go błękitną lobelią albo bodziszkami dla kontrastu :wit
Margo, masz rację, że takie nasadzenia robią lepszy efekt, ale miejsca trzeba by mieć sporo...u mnie też pojawia się ciągle ten problem i teraz gdy mam sadzić tulipany w grupach, mam problem gdzie je "upchać" na rabatach ;:oj
Bozuniu, dziękuję za odwiedziny i życzenia! Chciałabym usłyszeć to "sto lat" ;:136 A tymczasem, planujemy spotkanie forumkowe w weekend 14-15, względnie 13.12 - pasuje Ci? Czy pracujesz wtedy?
Oczywiście zaproszenie jest otwarte dla wszystkich chętnych ;:4
Bogusiu, witaj w moim ogródku! Bardzo dziękuję za przemiłe słowa i zapraszam ponownie, na wspomnienia różanego lata również :wit
Aguś, witaj! sasanki szybko nabierają masy, na pewno podrosną i efekt będzie cudny ;:196 Jutro piąteczek :heja Miłego!
Dorotko, witaj! te tulipanki to jakaś papuzia odmiana z grupy Virchic, ale dokładnie nie pamiętam :oops: Kupiłam u Niemców. Pozdrowionka!
Marzenko, miło mi, że tak myślisz ;:196 Dziękuję i pozdrawiam ciepło!
Lulka, to bardzo fajne skojarzenie, dzięki ;:168

I kolejna porcja wiosny dla miłych gości:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jestes niesamowita. Masz już jak w raju, a jeszcze dosadzasz. Mnie też wyprzedaże skusiły i mam lilii nakupionych, ale juz szczęśliwie posadziłam i w ogrodzie mam tylko okrywanie róż na weekend zaplanowane
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej.......ja jestem jak najbardziej na tak na to spotkanko ;:138 ;:196
13 co prawda mam spotkanie wigilijne w szkole no i w pracy jestem do 17 więc 14-15 jak ulał mi pasuje :D
hehe jaki tam sezon zamknięty? ja tam wczoraj róże sadziłam no i u mnie jeszcze kwitną róże i nagietki ;:306
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasiek, może bliżej wiosny zdążę z wiosną :)
A z tego co wiem, cebule można sadzić nawet w grudniu ? byleby mrozów nie było.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przepiękne tulipany. Chyba sobie dosadzę większą ilość ale to już w przyszłym roku. Muszę troszkę uporządkować ten miszmasz bo troszkę bałagan się narobił. Twoje łany tulipanów rewelacyjne. ;:oj
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Kasiu ! :wit

Niedawno zakończyłam bardzo wymagającą pracę za granicą. Wróciłam właśnie do domu i mogę zajrzeć do ulubionych ogrodów i ulubionych ogrodników.
U Ciebie króluje piękna wiosna, lato było wspaniałe, jesień (dzięki cisom) - fantastyczna.
Aż prosi się więc zadać pytanie: czy w tym sezonie poniosłaś jakąś spektakularną KLAPĘ?
Czy było coś, co miało być super a okazało się rozczarowaniem?
Z pozdrowieniami :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”