Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja wiejska posesja-wspomnienie lata 2011

Post »

krasna101 pisze:p.s. coś chyba zle robie,ze moje posty sa rozrzucone, nie maja ciaglosci.
;:110 No tak,masz rację,tylko jak Ci to wytłumaczyć skoro odebrałaś PW z instrukcją a nadal zakładasz ciągle nowe watki?
Każdy Twój post to nowy wątek... musisz jednak spróbować odszukać przycisk "ODPOWIEDZ" w swoim już istniejącym wątku czyli tu Obrazek

i
klikając w niego dopisywać swoje kolejne posty do wątku...
Popatrz ..popatrz ... przyjrzyj się.

krasna101 pisze: p.s. Nie rozumiem dlaczego część zdjęć nie pokazuje się gdy przegladam to co umieściłam :|
Popełniasz błąd przenosząc adresy zdjęć do posta.
Brakowało kilka elementów zapisu.
Musisz to robić uważniej i dodatkowo korzystać funkcji "Podgląd" zanim wyślesz posta.
Będziesz mogła wtedy korygować błędy na bieżąco.
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj KaRo,bardzo dziękuję za uporządkowanie mojego postu i podpowiedzi jak go tworzyć ;:32 i jednocześnie przepraszam za stworzenie bałaganu. ;:110 . Na usprawiedliwienie-Jestem "babcią" juz dobrze po 50tce i nie ukrywam, ze trochę wolno i z pomyłkakmi rozgryzam nowości komputerowe ;:223 . Obiecuję będzie lepiej ;:108 pozdrawiam
krasna101

Post »

No i skorzystałam z "podglądu" i wszystko co napisałam i umiesciłam zdjęcia zgineło w trakcie zamykania podglądu. Tyle mojej pracy ;:98 . jutro spróbuję ponownie
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dasz radę.KARO bardzo logicznie Ci wytłumaczyła,rozgryż to,tylko się nie poddawaj :wink: Do nowego sezonu jeszcze trochę czasu,więc masz czas na "ćwiczenia".Tworzysz wymarzony sielski zakątek dla swojej rodziny.Pozdrawiam :wit
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
krasna101

Post »

Wiosna poprzedniego roku postanowiłam posadzic wiecej bylin na dzialce.Tez z uwagi na to,ze są mniej pracochłonne niz kwiaty jednoroczne.Zamowiłam je w formie już rozsad na allegro;Liatrię,Monardę/pysznogłówka/,Bodziszek wielokwiatowy,białą Trzykrotkę,Jeżówkę różową,Tawułkę różową,Dzwonek skupiony biały i fioletowy,Dzwonek wysoki długokwitnący,Tojeść kropkowaną,Krwawnik czerwony,Dzielżan pomarańczowy,kuklik,aster jesienny i Rdest zadarniający.Część z nich już zakwitła a natępne będę z niecierpliwoscia wyglądać w b.roku. Obrazek Monarda Obrazek Tojeść kropkowana Obrazek dzwonek skupiony Obrazek Trzykrotka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na drugim zdjęciu masz pełne niecierpki. Jeśli i te przeniosłaś do domu, możesz zrobić z nich sadzonki w marcu. Zamiast jednej rośliny będzie kilka :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ja czekam na kwitnienie mojej białej trzykrotki.Dostałam pod koniec ubiegłego sezonu białą i różową a w posiadaniu mam fioletową.Spodziewam się pięknego efektu :heja :heja :heja
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
krasna101

Post »

Na zimne wieczory wspomnienie lata; Obrazek gozdzk brodaty Obrazek Obrazek nagietki Obrazek maczek kalifornijski i nemezja Obrazek maczki i mak Obrazek ostróżka,lilja i maki Obrazek astra,cynie,aksamitki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam zapowiada się piękny ogród.
krasna101

Post »

Az cieplej i radosnie się robi :D na sercu patrząc na kolorowe kwiatki . :( a tak długo trzeba czekać na wiosnę,lato...

Suchołuska
Obrazek Szarłat zwisły Obrazek Zagwin Obrazek Astry niskie Obrazek Lobelia Obrazek
krasna101

Post »

Więc jeszcze raz wspomnienie lata bedzie. ;:3 A ja obecnie wieczorami przeglądam oferty kwiatow/głównie -cebulki,bulwy,kłącza/ na róznych aukcjach /allegr i inne/ i porownuję ceny.Szczególnie chcę jak najwięcej nasadzic rożnych gatunków Jeżowek.Piękne są niektóre ale i drogie,Więc zastanawiam się czy nie lepiej kupic nasiona ale czy te bardziej egzotyczne wzejdą mi ;:88 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jejku ja Ty masz tu pięknie. ;:oj Tak kolorowo , wiejsko , taka sielankowa okolica, łączka przy domu. Ach ja ja Ci zazdroszczę (pozytywnie) takiego mieszkanka. Bardzo mi się tu podoba i cieszę się , że tu trafiłem. ;:173
krasna101

Post »

Witam po bardzo dlugiej przerwie :wit W skrocie jakie zaszly zmiany; oczywiscie przybylo nowych rabatek a na nich nowych roslinek,stanela altanka,w domu zostaly zlikwidowane piece kaflowe/byly stare i juz rozpadaly sie/a w zamian sa kaloryfery/wygodniej,bo jeden piec do palenia no i cieplej/. W wolnym pomieszczeniu powstala laziennka z duza wanna/po ciezkim dniu pracy najlepszy odpoczynek i relaks/.No i ciagle remonty mojego prawie 100letniego domku. :( .Rozmnozyla sie moja kocia rodzinka-ciagla rotacja -jedne gina a rodza sie nastepne ,w tej chwili 6szt. :evil: .Wnuczke odchowalam,nagoscila sie u mnie a teraz uczeszcza do przedszkola.Narodzil sie wnuk,juz ma roczek. I to powody tak dlugiej przerwy w pisaniu mojego postu.Ale na zagladanie na nasze forum znajdowalam nocami choc chwilke czasu.Podziwiam,ucze sie i wyciagam wnioski. W zalaczeniu fotki ; Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

krasna...fajnie, że wróciłaś na forum....atmosfera tutaj miła i przyjazna....właśnie nam zaczynającym od nowa bardzo potrzebna.....widzę że Twój ogródek już się bardzo wzbogacił w nasadzenia kwiatowe.....no i fajnie, że ciepełko przed zimą płynie z kaloryfera i można się pomoczyć w wannie po pracach ogrodowych...
....podwójna babcia jesteś.........ja na razie pierwszorazowa....

:wit :wit
krasna101

Post »

Poniewaz na dzielce stoi stara chatka wiec otoczenie jest urzadzane w dawnym stylu wiejskim.Ogrodki powstaja na obrzezach dzialki przy plocie,pod starymi drzewami,nad dawnym stawem ktory jest zarosniety wierzbami i dawne zanidbane przdomowe ogrodki sa na nowo obsadzane nowymi kwiatami.Panuje na nich zamierzony chaos,nie sa one wykladane agrowlokninami,wysypywane ozdobnym grysikiem a czasami przebija sie miedzy posadzonymi kwiatkami jakis ozdobny chwast. Moze ktos uzna to nie za estetyczne ale uwazam,ze z calym otoczeniem dobrze gra. Jedynie srodek dzialki stanowi juz wyglad nowoczesny gdyz znajduje sie tam plac zabaw-z rozowym domkiem,trampolina,hustawka itd...Natomiast za domem powstal nowo posadzony sad. Nie ukrywam,ze takie naturalistyczne ogrodki wymagaja ciaglego pielenia wiec staram sie obsadzac je jak najwieksza iloscia bylin /bo jednak zagluszaja chwasty/-przewaznie dawnych -takich jak orliki;firletki ,lepnice rozne gozdziki,napartnice itd.. .Jedynie z koncem lata kroluja na nich jednoroczne cynie i astry oraz tytonie,ktore same z roku na rok coraz bardziej rozsiewaja sie.A w tym roku dosadzilam kilka gatunkow jezowek. [img]http://images64.fotosik.p[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdbe37d9b0641b51.html]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”