Moniko79- dziś będą kolejne hoje. Bo były pokazane tylko te, z jednego pokoju. Dziś z drugiego pokoju...
Hanka101- dziękuję. Storczyki uwielbiam właśnie ze względu na prostą uprawę i bardzo długie kwitnienia.
Agnisia- hoje uwielbiają słońce i ciepło. Jeśli mają słońce, ale jest dość chłodno, będą słabiej rosły.
Jeśli będą trzymane w mocnym cieniu - nigdy nie zakwitną. To rośliny tropików...uwielbiają też wysoką wilgotność powietrza i częste prysznice. 
Krzysia- a jakie Lubisz/Masz lacunosy? Ja mam osiem, albo 9 gatunków - na razie  

Jestem w nich tak zakochana, że już myślę o zwisających koszach, pełnych splątanych gałązek różnych lacunos, zawieszonych w oknach. Może kiedyś uda mi się spełnić to marzenie...
Tesiu39- dziękuję bardzo. Kocham moje hoje i to całym  
 Niunia1981-

Niunia1981- tak naprawdę, to jest dwa parapety + pojemnik "mnożarka". 
Gardenio- dziękuję ;) Hojomania się rozwija, prawie na równi z fiołkomanią, skrętnikomanią i storczykomanią  

Polecam taki zakupy przecenionych storczyków. Dają one wiele radości w uprawie, cieszy każdy, nowy korzeń i liść.
Ja, teraz, też ratuję jednego przemrożonego storczyka. Na dzień dzisiejszy wypuścił piękne, dwa nowe liście i ma bassal keiki.
Może jesienią będzie pędzik.
Kolejne hoje:

Portrety, 
h.rotundiflora:

H.krohniana:
H.krohniana:
  H.nicholsoniae
H.nicholsoniae:

H.kerri:
H.kerri:
  H.bella i h.bella variegata:
H.bella i h.bella variegata:

Porównanie dwóch hoi, których liście uwielbiam. Obie dorosłe, obie cudowne... każda - inna.
H. incurvula i h.australis tenuipes:

Debiuty kwitnień.
Skrętnik 
Hotogisu, z wymiany od Fiskompa:

Tu z 
Nerysem:

Fiołek - 
Wir (Wodorot):

Fiołek - 
Startrick :

I jeszcze jeden debiut, nieodmianowy od Misiaczki - biały z delikatnym różem: