Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
U Tosi już sobie popłakałam
teraz tu powyję ...krokusy mnie nie polubiły i gdzieś sobie poszły a miałam ich dużo 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MARZANKO nie becz
one wyjdą nie ma sprawy chyba ,że zwierzaczki ci je podprowadziły
U mnie tylko 1 zakwitł a reszta w uśpieniu
DANUSIU mieszkam w cieplejszym regionie widocznie .Może nie ma sie co cieszyć z tej szybkiej wiosny .Jak czytam i słyszałam w TV o tej nadchodzącej pogodzie to aż mnie strach ogarnia .Powoli wszystko wylezie z ziemi
widocznie jeszcze nie nadszedł czas
STASIU niech zajrzy zima tylko nie z takimi minusami jak to zapowiadają ,bo aż mnie ciarki przechodzą .Różyczki tak pięknie wyglądają a teraz miałabym to wszystko stracić
Chyba jeszcze bardziej je zakopcuję
DANUSIU lepiej na razie nie szukaj niech sobie spokojnie jeszcze pośpią roślinki ,bo ja sie zastanawiam czy nie przysypać tych wszystkich wychodzących cebulowych,a różom nie zrobić wyższych kopców .Lepiej chuchać niż potem płakać
AGUSIU to ciesz sie z tego śniegu na rabatkach ,bo my możemy płakać jak na prawdę takie mrozy zawitają

DANUSIU mieszkam w cieplejszym regionie widocznie .Może nie ma sie co cieszyć z tej szybkiej wiosny .Jak czytam i słyszałam w TV o tej nadchodzącej pogodzie to aż mnie strach ogarnia .Powoli wszystko wylezie z ziemi
STASIU niech zajrzy zima tylko nie z takimi minusami jak to zapowiadają ,bo aż mnie ciarki przechodzą .Różyczki tak pięknie wyglądają a teraz miałabym to wszystko stracić
DANUSIU lepiej na razie nie szukaj niech sobie spokojnie jeszcze pośpią roślinki ,bo ja sie zastanawiam czy nie przysypać tych wszystkich wychodzących cebulowych,a różom nie zrobić wyższych kopców .Lepiej chuchać niż potem płakać
AGUSIU to ciesz sie z tego śniegu na rabatkach ,bo my możemy płakać jak na prawdę takie mrozy zawitają

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu jak ślicznie u Ciebie
To jakby pokaz slajdów - tym bardziej wiosna kusi.
Co do ciemierników to właśnie ja robię takie namioty nad nimi. Mam z drutów półkola i jesienią wciskam wokół roślin tak ze 3 sztuki. Na to odpowiedni kawałek włókniny przyciśnięte do ziemi kamieniami i jest ok. Dziś zaglądałam do nich ... paków sporo i liście dość ładne ale one po odkryciu też źle reagują na ostre słońce i trzeba by je powoli przyzwyczaić a to wymaga czasu ... Ogród przy domu ma wielka przewagę nad naszymi działkami.
To jakby pokaz slajdów - tym bardziej wiosna kusi.
Co do ciemierników to właśnie ja robię takie namioty nad nimi. Mam z drutów półkola i jesienią wciskam wokół roślin tak ze 3 sztuki. Na to odpowiedni kawałek włókniny przyciśnięte do ziemi kamieniami i jest ok. Dziś zaglądałam do nich ... paków sporo i liście dość ładne ale one po odkryciu też źle reagują na ostre słońce i trzeba by je powoli przyzwyczaić a to wymaga czasu ... Ogród przy domu ma wielka przewagę nad naszymi działkami.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu czytam że już masz posprzątany ogródek to zazdrość mnie zżera w moim to jeszcze totalny "umbałn". 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jadziu , czy te powyższe zdjęcia to oznaki tegorocznej wiosny ?
Sasanki Ci już kwitną ?
Sasanki Ci już kwitną ?
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu najgorsze, ze i tak źle i tak niedobrzeJAKUCH pisze: AGUSIU to ciesz sie z tego śniegu na rabatkach ,bo my możemy płakać jak na prawdę takie mrozy zawitają![]()
Śniegu jest malutko...... więc praktycznie nic nie zdoła uchronić, bo tylko cieniutka warstewka.... ale na tyle duża, żeby ranników i krokusików nie pokazać...... no tak źle i tak niedobrze
- JAKUCH

AGUŚ zdążysz jeszcze wszystko pokazać .U mnie tez powoli wszystko sie pojawia ale zszokowały mnie 2 różyczki ,który zachciało sie już pokazywać swoje listki .Teraz nie wiem co z tymi delikwentami zrobić

TOSIA pewnie ,że ściema to przecież ubiegłoroczne fotki
OLU chciałabym mieć już takie widoczki w ogródku ,ale przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać .Sasanki też coraz bardziej chcą sie pokazać z tej kwitnącej strony .Przylaszczka ma już kwiatek

IRENKO u mnie żadnej przebudowy na razie nie robię chociaż nic nie wiadomo co będzie za miesiąc może 2
KRYSIU i tak żle i tak niedobrze .Z tym hartowaniem roślin to różnie bywa czasem zapomnę potem nakryć je wszystkie .U mnie ogrodowa hortensja pokazała listek a na innych łodyżkach łuski już też sie odsłaniają .Agrestom też zachciewa sie pokazywać listki i aż sie boję jak słyszę o tych prognozach
Nie wiem czyje to liscie tak sie wybujały o tej porze. Niby znajome ,ale w głowie pustka .

TOSIA pewnie ,że ściema to przecież ubiegłoroczne fotki
OLU chciałabym mieć już takie widoczki w ogródku ,ale przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać .Sasanki też coraz bardziej chcą sie pokazać z tej kwitnącej strony .Przylaszczka ma już kwiatek

IRENKO u mnie żadnej przebudowy na razie nie robię chociaż nic nie wiadomo co będzie za miesiąc może 2
KRYSIU i tak żle i tak niedobrze .Z tym hartowaniem roślin to różnie bywa czasem zapomnę potem nakryć je wszystkie .U mnie ogrodowa hortensja pokazała listek a na innych łodyżkach łuski już też sie odsłaniają .Agrestom też zachciewa sie pokazywać listki i aż sie boję jak słyszę o tych prognozach
Nie wiem czyje to liscie tak sie wybujały o tej porze. Niby znajome ,ale w głowie pustka .

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,melduję się w twoim królestwie.U mnie kolejny piekny słoneczny dzień i aż nie chce sie wierzyć,ze ma być powrót zimy,sniegi i takie duże mrozy.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Do Jadzi wiosna przyszła!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Byłam w ogrodniku ale tam puchy.
Tylko nie sprzedane jesienią cebulki wystawione dla chętnych.
Pewno na świeże kwiaty przyjdzie nam poczekać do kwietnia.
Tylko nie sprzedane jesienią cebulki wystawione dla chętnych.
Pewno na świeże kwiaty przyjdzie nam poczekać do kwietnia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu te wybujałe liście to tojad u mnie też rwie się do góry jak oszalały 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- JAKUCH

MARYSIU dzisiaj oglądałyśmy z Tosia właśnie te liście i też tak myślałam ,ze to tojadowe liście ,ale w innym miejscu wycięłam zasuszony tojadowy patyk i tam było 0 liści ,
To chyba będzie Tojad Napellus ,albo Fisheri kupione w ubiegłym roku u p. Marka P.W ubiegłym roku mi nie zakwitł, więc zapomniałam o nim
GRAŻYNKO już nawet do ogrodniczych nie zaglądam .Dzisiaj Tosia
kupiła mi w Lidlu wióry rogowe
Ona jest niezastąpiona .Te prognozy mnie dobijają
jak tu wszystko zaczyna podchodzić do góry
EWCIU przyszła i to w jakim stylu
Dzisiaj już zaniosłam do ogródka Twoje ubiegłoroczne nasionka onętek ,żeby nie zapomnieć ich wysiać
MAŁGOSIU za oknem ptaszki ślicznie śpiewają zaczynają budować nowe domki ,a tu takie mrozy mają się pojawić
Gdzie nie gdzie piszą ,ze u nas ma być -10 a tu śniegu brak a róże szaleją
GRAŻYNKO już nawet do ogrodniczych nie zaglądam .Dzisiaj Tosia
EWCIU przyszła i to w jakim stylu
MAŁGOSIU za oknem ptaszki ślicznie śpiewają zaczynają budować nowe domki ,a tu takie mrozy mają się pojawić
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja tam prognozami się nie przejmuję.
Dobrze, że napisałaś o tych wiórach, muszę luknąć u nas do Lidla.
Dobrze, że napisałaś o tych wiórach, muszę luknąć u nas do Lidla.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki