Śmiercionośna pigułka i pigułka awaryjna "dzień po" Cz.1

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Śmiercionośna pigułka

Post »

Jeśli te tabletki będą bez recepty, czy to oznacza, że osoby wierzące, BĘDĄ MUSIAŁY, je stosować?
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

A ja mam tylko jedno pytanie, dlaczego tylko kobieta ma się zabezpieczać, zażywać tabletki, usuwać ciążę i tylko jej się obrywa za wszystko, że zaszła, że nie zabezpieczyła się, że brała tabletki, że usunęła ciążę, że jak to matka i nie pomyślała? A pytam faceci to co, tylko rozpiąć rozporek, i jak ten miś zrobić swoje i fajnie jest? To nie tak, kobiecie oberwie się za wszystko, a faceci zawsze wyjdą z tego z twarzą. Nawet księża, którzy z ambony głoszą o miłości do bliżniego, a wieczorem wprowadzają tą miłość w życie, więc dajcie kobiecie wolny wybór i przestańcie wieszać na niej psy.

Proszę budować krótsze zdania, w takiej formie są w ogóle niezrozumiałe. Zmoderowałam szarotka66
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko - ;:180 ;:180 Też mnie to zastanawia i bardzo bulwersuje. Bo episkopat oczywiście ogłosił, że zażywanie pigułki jest be. A dobrze odżywieni, jeżdżący super autami ,mieszkający w dobrych warunkach biskupi jakoś nie kwapią się do pomocy dzieciom, rodzinom wielodzietnym. Za to często się słyszy, e ten czy tamten ksiądz to czy tamte dzieci wykorzystywał i to nie w celu modlenia się. O tym Episkopat nie pisze nigdzie.A tytuł wątku jest bardzo niewłaściwy, to nie jest śmiercionośna pigułka, tylko ta która ratuje młode dziewczyny przed niechcianą ciążą.

Wielokropki nie są potrzebne, więc je usunęłam. szr.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Episkopat głosi, bo musi. Może kogoś zakazem przekona, a może nie.

Niemniej jednak prawda jest taka, że tabletka 'po' to nie jest witamina C i zażycie takiej pigułki rąbie po organizmie zdrowo. Nie powinno się dopuścić do tego, żeby ktoś to działanie bagatelizował, bo to się może bardzo poważnie odbić na zdrowiu takiej osoby. Tym bardziej, jeżeli rzecz ma dotyczyć młodych organizmów. I tym bardziej, jeżeli ktoś niefrasobliwie zechce taką czynność powtarzać, bo powtarzać się będą sytuacje awaryjne.
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Lucy-aborcja i wszystko co z nią związane jest bardziej inwazyjne niż tabletka.
Awatar użytkownika
ewikk77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2010, o 21:21

Post »

Jasne, takie same porównanie: lepiej wybrać dżumę niż cholerę
Lepiej by dziecko w przyszłości było narażone na, nowotwory, choroby układu krążenia, w tym zakrzepicę, cukrzycę, bezpłodność i wiele innych niż żeby matka i wychowawcy wzięli na siebie wysiłek uświadomienia dziecka, że niekoniecznie musi zacząć współżyć zanim do tego dojrzeje (nie tylko fizycznie, ale też emocjonalnie).
Dla ludzi, którzy przestrzegają 10 przykazań sprawa prosta - 6 przykazanie mówi wszystko, dla tych, którzy wolą rozliczać wszystkich wokół, już niekoniecznie.
pozdrawiam Ewa
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ewa wiesz jak działa ta tabletka? Porównanie dżumy do cholery jest trafieniem kulą w płot.
Awatar użytkownika
ewikk77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie nie, jedna i druga wymieniona alternatywa wymieniona przez Ciebie wyniszcza organizm młodego człowieka pod względem fizycznym i psychicznym.
pozdrawiam Ewa
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Czyli nie wiesz - to po co piszesz bzdury? Lepiej w takim razie żeby dziewczyny zachodziły w niechciane ciąże lub potem masowo się skrobały.
Awatar użytkownika
ewikk77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, pisałam o tym na poprzednich stronach i nie będę się powtarzać.
pozdrawiam Ewa
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Tak,jasne. :roll:
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Moje zdanie jest takie by dzieci uświadamiać wtedy będzie mniejszy problem.Mam do was pytanie ile jest tu wypowiadających się osób-rodziców dzieci w wieku do 16 lat a ile którzy dzieci mają dorosłe lub ich nie mają?
Bo mam wrażenie,że to Ci którzy tak bardzo są bogobojni oraz ich samych problem nie dotyczy najwięcej mają do powiedzenia i krytykowania tych którzy nie koniecznie żyją według przykazań,bo np nie są katolikami.
Sprowadzacie wszystko do religii,katolicyzmu.
W czym wam tak bardzo przeszkadza ta tabletka??
Kościół za bardzo ingeruje,a najlepiej by wszyscy byli katolikami.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Agnieszko-dziękuję mało tu odważnych głosów.Myślę podobnie,mam córkę w wieku 10 lat.
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Co grozi kobiecie która dokonała aborcji?
Nic.
Może warto pomyśleć nad tym?
Wy się czepiacie pigułek.
Moje ciało i robię z nim co chcę.Tatuaże,kolczyki,biorę leki i inne rzeczy,jem śmieciowe jedzenie i żywność która jest faszerowane E E E
Wy katolicy może zmienicie ustawę by karać kobiety decydujące się na aborcję.
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

Mam dwóch chłopców w wieku 18 i 16 lat więc cała dyskusja jak najbardziej mnie dotyczy.Sporo rozmawiamy o świadomym rodzicielstwie, podsuwam im również różne publikacje, ale gdy w młodym człowieku zaczną szaleć hormony, przychodzą pierwsze miłości, najbardziej spokojni potrafią uciekać z domów, no nie wiem czy wy zawsze byliście tacy " w kancik " ? Bo ja pamiętam siebie...A tak w ogóle to nie wiem o co ta cała histeria. Kiedyś na wsiach były baby co się znały, albo tzw. zapowiadaczki i jak się dziewczynie nieszczęście przytrafiło to tam właśnie szukała pomocy. Dziś tę niszę wypełniła, zapewne i słusznie współczesna medycyna, przyroda nie lubi próżni.Zawsze się psioczy na młodych, ale młodość ma swoje ideały i swoje kaganki, i wiem, że w większości sobie poradzą, kościół zaś zawsze chciał palić na stosie, ale to już nie te czasy kochani, nie te czasy...na szczęście!
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”