Zwiedziłam twój nastrojowy ogród, taras utrzymany w ciepłym, kobiecym klimacie, i oczywiście cudny zwierzyniec. Kocham wszystkie futrzaki bo to najwierniejsze istoty i przyjaciele człowieka. Sąsiada mam identycznego, ale mój raz na 2 tyg. kosi trawę i przynajmniej ta łąka nie rozsiewa się wokół.
Ibrakadabra i zielone pokoje
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ibrakadabra i zielone pokoje
Witaj Jagodo
Zwiedziłam twój nastrojowy ogród, taras utrzymany w ciepłym, kobiecym klimacie, i oczywiście cudny zwierzyniec. Kocham wszystkie futrzaki bo to najwierniejsze istoty i przyjaciele człowieka. Sąsiada mam identycznego, ale mój raz na 2 tyg. kosi trawę i przynajmniej ta łąka nie rozsiewa się wokół.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pat - a żebyś widziała jak te mebelki nieziemsko wyglądają w zimowej szacie...Ja nie dość, że widziałam - to jeszcze sfociłam i tak mi się ta fotka podoba, że nawet pomyślałam, żeby ją na tapetę sobie zainstalować...tylko ja potrzebuję słońca i ciepłych kolorów o tej porze roku, to chociaż na kompie mam taki widok. Ale latem na pewno sobie wstawię hi hisurvivor26 pisze:Przepiękne masz te zakątki, a białe meble to bym Ci cichaczem wyniosła i do siebie zabrałaMnie oprócz serwet wpadł też w oko ten biały druciany imbryk - skąd masz takie cudo??
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witajcie w piękne niedzielne przedpołudnie
Nie wiem jak u Was - u mnie lekko pachnie wiosną, tylko "jezioro" jeszcze skute lodem".
A teraz zeznania:
Drewutnia - Ewa, dzięki za uznanie
Cieszę się jak dziecko, że mi się udało
. A ile było stresu i
Pat - kochana, białe jest piękne, (no może poza tym, co leci z nieba ) choć czasem zarzuci mnie na niebiesko
. Meble w ogrodzie to zbieranina, darowizny od przyjaciół, a jedna ławka, to nagroda w konkursie ogrodowym. Te na tarasie - to Castorama. Imbryk zaś "pochodzi" z naszego corocznego kiermaszu ogrodniczego w tzw. RENKU. Pewnie daleko masz do różnych giełd kwiatowych, czy galerii z durnostojkami, ale takich "cudów na kiju" jest tam dużo ( a RENK to kopalnia
). Ale słaby psychicznie może stamtąd wyjść w skarpetkach
.
cdn.
Nie wiem jak u Was - u mnie lekko pachnie wiosną, tylko "jezioro" jeszcze skute lodem".
A teraz zeznania:
Drewutnia - Ewa, dzięki za uznanie
Pat - kochana, białe jest piękne, (no może poza tym, co leci z nieba ) choć czasem zarzuci mnie na niebiesko
cdn.
-
JagiS

Przepraszam, musiałam przerwać, bo zaczęło się coś diablić
Gajowa - no właśnie, sprzedawcy nie mogą uzgodnić jednej nazwy. Ciekawe, co na to Harkness, "ojciec" tej pięknej róży
. Mój Avelon został nabyty w R.
Hortensje na zdjęciach to Annabelle. Bukietowe są jeszcze zbyt młode i tym samym nieefektowne. A przecież każdy ogrodnik to efekciarz
.
Maria.55 - ogród sąsiada złapany w momencie, który mnie urzekł
. Sam chłop jest uroczym, wesołym człowiekiem, ale jego drugim imieniem powinno być Chaos. Uprawia tylko to, co da się zjeść. Porządek i estetyka to wg niego fanaberia
. A mnie uważa za ogrodnika do d..., bo za dużo czasu poświęcam pracy w ogrodzie
.
Amba - dominacja Maryś i Ew jest powalająca, nie uważasz
Temat dla socjologów
.
Uważam, jak wiesz, że ośnieżone meble ogrodowe dodają uroku temu płaskiemu, zimnemu pejzażowi, którego nie lubię
. Śnieg je jednak niszczy i dokłada roboty na wiosnę. Ale co tam, dla mnie estetyka to podstawa
.
Wszystkim Miłym Gościom dziękujemy za wizytę
.
W nagrodę "kocie worki" ( notabene tytuł powieści J. Chmielewskiej ).

Uploaded with ImageShack.us
Miłej niedzieli - Jagoda
Gajowa - no właśnie, sprzedawcy nie mogą uzgodnić jednej nazwy. Ciekawe, co na to Harkness, "ojciec" tej pięknej róży
Hortensje na zdjęciach to Annabelle. Bukietowe są jeszcze zbyt młode i tym samym nieefektowne. A przecież każdy ogrodnik to efekciarz
Maria.55 - ogród sąsiada złapany w momencie, który mnie urzekł
Amba - dominacja Maryś i Ew jest powalająca, nie uważasz
Uważam, jak wiesz, że ośnieżone meble ogrodowe dodają uroku temu płaskiemu, zimnemu pejzażowi, którego nie lubię
Wszystkim Miłym Gościom dziękujemy za wizytę
W nagrodę "kocie worki" ( notabene tytuł powieści J. Chmielewskiej ).

Miłej niedzieli - Jagoda
-
JagiS

Zaintrygowana Barabello, od pewnego czasu bardzo zwracam uwagę na właściwe nazwy roślin i niezmiernie mnie denerwuje niemożność nazwania niektórych, które mam. Jest to bez wątpienia Annabelle, nazwana przez mojego ulubionego młodego człowieka, Krzysia - Gumisia
"kalafiory"
.

Pozdrawiam - Jagoda
"kalafiory"

Pozdrawiam - Jagoda
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jagoda widać , że '' kalafiory ''
dobrze sobie radzą pod osłoną i w zacienionym miejscu .
Ja ubiegłej jesieni też posadziłam Anabelkę pod wiekowym już drzewem czereśni i cały czas zastanawiam się czy da sobie tam radę .
Wszak słońca za wiele tam nie uświadczy , korzenie będą miały konkurencję .
Napisz ile lat ma twoja , bo jak widać bardzo piękny okaz .
Ja ubiegłej jesieni też posadziłam Anabelkę pod wiekowym już drzewem czereśni i cały czas zastanawiam się czy da sobie tam radę .
Wszak słońca za wiele tam nie uświadczy , korzenie będą miały konkurencję .
Napisz ile lat ma twoja , bo jak widać bardzo piękny okaz .
-
JagiS

Agnieszko, moja Annabellerośnie pod malinówką już ok 10 lat i jedyny z nią problem, to że za bardzo się rozrasta. Ani cień, ani plątanina korzeni najwyraźniej jej nie przeszkadza. Z tego krzaka powstało już wiele innych, niektóre poszły do dobrych ludzi, a ja lubię je tak bardzo, że mam w kilku miejscach. Tylko na pełnej patelni cierpiały z niedoboru wody. U mnie piach
.

Tak więc, nie martw się ale podlewaj.
Jagoda

Tak więc, nie martw się ale podlewaj.
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagi Słonko Ty moje
W pierwszych słowach mojego listu, łapię Cię pod kolanisko. Ściskam mocno, obejmuję i rzeknę co następuje: skrywasz się za drzewami, a uroda lśni na Twym licu i w sercu się kryje. Przed Toba bieży motylek, a w dłoni trzymasz badylek (eee, chyba raczej łopatę). Za Tobą suną trzy koty (hmm, raczej się kulają spaślaki jedne...), słońce Cię opromienia. Ogród Twój bujny i soczysty, sercu mojemu bliski?
Aha, i dłonie masz zadbane (zupełnie nie jak ogrodnik), bom dostrzegła lakier na paznokietkach!
Jagi, teraz i ja zawołam: ?nareszcie jesteś, Jaśku?.
Wreszcie mam Cię na widelcu!
Wcale się nie dziwię, że Filozof nie uprawia swojego ogrodu ? siądzie sobie i poogląda Twój ogród, czekając na Godota
Hortensje ?mniodzio?, ale i filiżanki zacne. Oczko wodne zrobione perfetto, a i jakoweś ptaśki gliniane chyba tam świergolą. Avalon faktycznie przecudnej urody ? pokaż, proszę, jak wygląda architektura całego krzaczka.
Jako współwinowajca mniej lub bardziej namolny - pozdrawiam i ściskam serdecznie
Ula
W pierwszych słowach mojego listu, łapię Cię pod kolanisko. Ściskam mocno, obejmuję i rzeknę co następuje: skrywasz się za drzewami, a uroda lśni na Twym licu i w sercu się kryje. Przed Toba bieży motylek, a w dłoni trzymasz badylek (eee, chyba raczej łopatę). Za Tobą suną trzy koty (hmm, raczej się kulają spaślaki jedne...), słońce Cię opromienia. Ogród Twój bujny i soczysty, sercu mojemu bliski?
Aha, i dłonie masz zadbane (zupełnie nie jak ogrodnik), bom dostrzegła lakier na paznokietkach!
Jagi, teraz i ja zawołam: ?nareszcie jesteś, Jaśku?.
Wcale się nie dziwię, że Filozof nie uprawia swojego ogrodu ? siądzie sobie i poogląda Twój ogród, czekając na Godota
Hortensje ?mniodzio?, ale i filiżanki zacne. Oczko wodne zrobione perfetto, a i jakoweś ptaśki gliniane chyba tam świergolą. Avalon faktycznie przecudnej urody ? pokaż, proszę, jak wygląda architektura całego krzaczka.
Jako współwinowajca mniej lub bardziej namolny - pozdrawiam i ściskam serdecznie
Ula
-
JagiS

No proszę, objawiła się Ursulka, jakże mi miło
Ale do Twojego sympatycznego wpisu komentarz w trybie sprostowania, Panie Pośle:
- uroda moja raczej z tych nienahalnych
, to przekłamanie,
- z kotów pięknie upasiony jest tylko Szuwarek, u Wicka pod aksamitem kota mało,
no a Kadabra.... kung - fu kociczka, kocie wydanie Super Zlatana
,
- Filozof uprawia, a jakże, ale co wyrośnie to zeżre i potem drapie się po łysej glacy patrząc, że te chwasty, co to ich miało już nie być - ciągle są
. A mnie, jako ogrodnika nie poważa
.
- lakieru moje pazury nie widziały od... ho ho. Ręce czasem mam jak Dunia dojarka
.
A teraz moja gwiazdeczka maślana, Avelon. Rośnie na rabatce "talerzyk", krzaczek jest nikczemny, ale to dopiero roczniak, ale uroda
.

Buziaki - Jagoda
Ale do Twojego sympatycznego wpisu komentarz w trybie sprostowania, Panie Pośle:
- uroda moja raczej z tych nienahalnych
- z kotów pięknie upasiony jest tylko Szuwarek, u Wicka pod aksamitem kota mało,
no a Kadabra.... kung - fu kociczka, kocie wydanie Super Zlatana
- Filozof uprawia, a jakże, ale co wyrośnie to zeżre i potem drapie się po łysej glacy patrząc, że te chwasty, co to ich miało już nie być - ciągle są
- lakieru moje pazury nie widziały od... ho ho. Ręce czasem mam jak Dunia dojarka
A teraz moja gwiazdeczka maślana, Avelon. Rośnie na rabatce "talerzyk", krzaczek jest nikczemny, ale to dopiero roczniak, ale uroda

Buziaki - Jagoda
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
Hi,
I was impressed by your yard. It is a piece of heaven.
The lake is beautiful and garden arrange with so much taste .... And I see you stole cats.
http://anasstasia.sunphoto.ro/Baietii_mei
Hi,
Byłem pod wrażeniem, na podwórku. Jest to kawałek nieba.
Jezioro jest piękne krajobrazowy i ogród gustownie ułożone tak .... I widzę, że ukradł koty.
I was impressed by your yard. It is a piece of heaven.
Hi,
Byłem pod wrażeniem, na podwórku. Jest to kawałek nieba.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
JagiS

Anasstasia, nice to see You
Thank's for Your opinion about my garden and cats
.
Your cats are lovely too
.
And now, especially for You - Ibrakadabra, isn't she lovely

Do You want to steal her
Salute - Jagi
Who are You
Thank's for Your opinion about my garden and cats
Your cats are lovely too
And now, especially for You - Ibrakadabra, isn't she lovely

Do You want to steal her
Salute - Jagi
Who are You
- ursulka

Anasstasia - certainly, she has your cats stolen! The red one and the black one
I was and I saw!
Anasstasia, I saw your posts in several places and - best wishes to you
Ula
PS. Jagi - she is simply... gardener
I was and I saw!
Anasstasia, I saw your posts in several places and - best wishes to you
Ula
PS. Jagi - she is simply... gardener
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
JagyS yes, I want to steal Ibrakadabra. It is very beautiful. I love cats very much.
Ursulka, I wish I had more time to look in detail your gardens. I post slower because first the concern of each and every page then post. I have no words to say how much I love your garden, of all of you.
Our country is agrarian, people are poor and do not invest in plants. Generally grown vegetables, less flowers.
JagyS tak, chcę ukraść Ibrakadabra. To jest bardzo piękne. Kocham koty bardzo.
Ursulka, chciałbym mieć więcej czasu, aby spojrzeć w ogrodach szczegółów. Opublikuj wolniej bo najpierw problemem każdej strony, a następnie pisać. Brak mi słów, aby powiedzieć, jak bardzo kocham swój ogród, wszystkich.
Nasz kraj jest agrarne ludzie są biedni, nie inwestują w roślinach. Generalnie uprawiane warzywa, mniej kwiatów.
Ursulka, I wish I had more time to look in detail your gardens. I post slower because first the concern of each and every page then post. I have no words to say how much I love your garden, of all of you.
Our country is agrarian, people are poor and do not invest in plants. Generally grown vegetables, less flowers.
JagyS tak, chcę ukraść Ibrakadabra. To jest bardzo piękne. Kocham koty bardzo.
Ursulka, chciałbym mieć więcej czasu, aby spojrzeć w ogrodach szczegółów. Opublikuj wolniej bo najpierw problemem każdej strony, a następnie pisać. Brak mi słów, aby powiedzieć, jak bardzo kocham swój ogród, wszystkich.
Nasz kraj jest agrarne ludzie są biedni, nie inwestują w roślinach. Generalnie uprawiane warzywa, mniej kwiatów.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Jaga,zaglądam w niedzielne popołudnie
Ne chce się przejaśniać. Przejrzałam już katalog PZS. 'Róże'
Planuję wizytę w Empiku i wydanie urodzinkowej kaski na coś o różach. Polecisz coś?
Pamiętam, że miałaś nowość różaną mikołajkową.
Sąsiad niby filozof, a dba o zawartość brzucha, w twoich pięknych okolicznościach przyrody
.
Avalonka jak na roczniaka naprawdę dorodna i tyle kwiatów
Goście zagraniczni-wątek międzynarodowy się zrobił.
Anastazja ma piękna kolekcję róż. A mnie ogranicza bariera językowa
. Można to jakoś przeskoczyć?
Na dłużej jeszcze raz zatrzymałam się przy fotce z koszykiem malinówek
A kalafiory uprawiam pod orzechem włoskim.
Pozdrawiam
Ne chce się przejaśniać. Przejrzałam już katalog PZS. 'Róże'
Planuję wizytę w Empiku i wydanie urodzinkowej kaski na coś o różach. Polecisz coś?
Pamiętam, że miałaś nowość różaną mikołajkową.
Sąsiad niby filozof, a dba o zawartość brzucha, w twoich pięknych okolicznościach przyrody
Avalonka jak na roczniaka naprawdę dorodna i tyle kwiatów
Goście zagraniczni-wątek międzynarodowy się zrobił.
Anastazja ma piękna kolekcję róż. A mnie ogranicza bariera językowa
Na dłużej jeszcze raz zatrzymałam się przy fotce z koszykiem malinówek
A kalafiory uprawiam pod orzechem włoskim.
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- ursulka

Anasstasia - don't cry! Vegetables are so beautiful, too.
In this FORUM there is a hudge number of gardeners, who loves vegetables more than flowers.
I know your problem about language... How to translate - it's a difficult problem to solve. For me too...
I think, you are clever and brave!
In this FORUM there is a hudge number of gardeners, who loves vegetables more than flowers.
I know your problem about language... How to translate - it's a difficult problem to solve. For me too...
I think, you are clever and brave!